Een lang weekend in een tiny house in het Vechtdal

Reismeisje 02 oktober 2019

Tiny house Bruchterveld

Tiny houses. Je hebt er ongetwijfeld van gehoord. Of de pareltjes van foto’s op Instagram voorbij zien komen. Kleine, efficiënt ingerichte huisjes. Vaak van natuurlijke materialen gemaakt en midden in de natuur gelegen. Ik heb er een zwak voor. Dat minimalistische. Terug naar de basis en het je één voelen met de natuur. Dat zijn elementen die bij me passen. Waar ik ook tijdens mijn verre reizen blij van word. Toen NOVASOL me benaderde om een lang weekend in zo’n tiny house te verblijven, was ik dan ook snel verkocht! Vandaag neem ik je mee naar dat superleuke vakantiehuisje, de omgeving van het Vechtdal én geef ik je mijn persoonlijke tips voor een heerlijk (lang) weekend in het mooie Overijssel.

Tiny House Vechtdal

Aankomst bij het tiny house

Ons lange weekendje in het tiny house begon op donderdag. Maurice zette me er aan het einde van de middag af. Samen met zijn oude hondje Lizzy; 13 jaar, zo goed als doof en idolaat van snuffelen in de natuur Knipogen. We werden gastvrij ontvangen door Bas en zijn familie. Het tiny house staat op hun grond en is door hen eigenhandig gebouwd. En wat is dát goed gelukt! Het houten huisje staat solide op een eigen stukje grond met bijbehorende tuin, er zit een compleet ingerichte keuken in, gezellige ‘bedstee’, comfortabele woonkamer én zelf een kleine infrarood sauna. Het huisje is super efficiënt ingericht en perfect voor twee personen en een huisdier. Ik wist meteen dat dit genieten zou worden!

Tiny house binnen

De eerste 1.5 dag ben ik er alleen geweest met Lizzy. Daar kan ik van genieten, dat alleen zijn. Hoezeer ik ook van gezelligheid houd, de stilte op z’n tijd zorgt dat ik daar nóg meer van kan genieten. Ik heb gewerkt voor Reismeisje en aan het volgende yoga event, gewandeld, geschreven, gelezen en een interessante documentaire op Netflix gekeken (ook in het huisje aanwezig). Heerlijk. En daarna kwam Maurice weer bij ons. Op vrijdagavond. Een fijne avond met verse pasta en mooie gesprekken.

Ootmarsum

Het Vechtdal ontdekken

Zaterdag begonnen we de dag ontspannen. Met Lizzy wandelen, een boek lezen en genieten van de gezelligheid van het huisje. Eind van de ochtend stapten we in de auto naar Ootmarsum. Op een half uurtje rijden van Bruchterveld, waar ons vakantiehuisje lag. Ik kende Ootmarsum al wel, maar het blijft een pittoresk plaatsje. Oud, artistiek en knus.

Natuurgebied Ootmarsum

Na een kop koffie zijn we gaan wandelen in het nabij gelegen Springendal; een natuurgebied midden in een oud erosie dal. Je vindt er dicht bos, open heidevelden, beekjes en rollende heuvels. Absoluut een aanrader als je van natuur en wandelen houdt! Daarna zijn we terug gegaan naar het huisje en hebben we van de sauna genoten. Heerlijk vind ik dat.

Mexicaan Hardenberg

’s Avonds besloten we een hapje te gaan eten in het nabij gelegen Hardenberg. In deze omgeving is dat het stadje met de meeste voorzieningen. We kozen voor Dos Piementos; een Mexicaan. Een échte. Het eten was er superlekker en de bediening gastvrij. Een aanrader!

Ommen

De volgende dag regende het. Pijpenstelen. Op zich niets mis mee als je in zo’n knus huisje zit, maar rond lunchtijd besloten we er tóch uit te gaan. Op weg naar Ommen. Bij goed weer en op een andere dag in de week (dan zondag) ongetwijfeld een gezellig plaatsje. Nu viel het ons wat tegen. Wél hebben we lekker geluncht met uitzicht op de Vecht, bij het Paviljoen aan de Vecht. Mocht je nu met mooi weer in Ommen zijn; er vertrekken dagelijks boten vanuit Ommen, die een mooie tocht over de Vecht maken. Dat leek ons leuk om te doen, maar vanwege het slechte weer hebben we dat niet gedaan.

Na Ommen hebben we iets grappigs gedaan. Een combinatie van het slechte weer en een droom die we hebben. In Hardenberg bleek een grote camperbeurs te zijn. Inderdaad; daar zijn we heen geweest! Er stond van alles; van spiksplinternieuwe, luxe campers tot tweedehands, knusse busjes. We hebben het wel eens gehad over het kopen van een camper. Het lijkt me gewoon zo heerlijk om met je eigen huis rond te rijden en mooie tochten te maken. Door Europa. Ik moet eerlijk zeggen dat ik door die beurs wel een realiteitscheck heb gehad. Man man, wat kost dat serieus geld zeg! We hebben wél besloten om volgend jaar een aantal weken een grotere camper te huren. Een roadtrip door Ierland of Noorwegen lijkt ons wel iets. In elk geval eerst maar eens huren. ’s Avonds hebben we heerlijk in het huisje gezeten. Gekletst, gegeten en een serie gekeken. Een relaxte afsluiting van een heerlijk weekend in een tiny house!

Tiny house 3

Vakantiehuis in Overijssel

Via Instagram kreeg ik verschillende vragen over het exacte huisje waar we verbleven. Het is ook wel een snoepje. Het huisje waar wij verbleven kun je dus boeken via NOVASOL, vakantiehuis nummer HOV045. Ook voor een ander vakantiehuis in Overijssel kun je hier terecht. Hoewel ik Overijssel en specifiek het Vechtdal al best redelijk kende, blijft het een prachtig gebied en heb ik weer nieuwe dingen ontdekt. Dorpjes als Ootmarsum, Dalfsen, Ommen en de stad Zwolle bieden intieme gezelligheid en het uitgestrekte rivierenlandschap afgewisseld met heuvelgebied maakt het een afwisselende bestemming voor een weekendje weg. Een aanrader!

Wat vind jij van tiny houses? Ben je er al eens in eentje verbleven?

#tiny house #Weekendje weg #nederland #reistips

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.