Een jaar niet ver reizen en wat nu?

Reismeisje 29 maart 2018

Europa 1

Ruim 1.5 jaar geleden kwamen we terug van wereldreis. 1 jaar en 8 maanden om precies te zien. Dat maakt het dus al weer bijna 3 jaar geleden dat we vertrokken. Huis leeg, backpack vol. Tranen op Schiphol en een hart vol verwachting bij aankomst in Brazilië. Waar blijft de tijd? Wat kan het leven snél gaan. Je voorbij stevenen. Je verbazen. En ineens sta je daar. Bijna 3 jaar later. Tientallen herinneringen en ervaringen rijker. We kwamen die 1 jaar en 8 maanden geleden terug omdat we weer aan het werk moesten. Nieuw in oud. Het voelde goed. Als het enige échte thuis. Eerder schreef ik al eens een persoonlijk verhaal over wat er in de maanden daarna gebeurde. Ontwikkelingen. Stormen. Vragen en uiteindelijk antwoorden. Ik zocht de stilte op. Bevroor ergens ook. Dat maakte dat ik langere tijd niet aan reizen kon denken. Een beetje vreemd misschien. Van iemand met zo'n passie voor reizen ♥. Iemand die al jaren vrijwel dagelijks blogde over de wereld. 70 landen had bezocht. Een reis om de wereld maakte. Hónger voelde naar diezelfde wereld. Het verdween even naar de achtergrond. Het kreeg een andere kleur. Ik wilde bestemmingen dichtbij huis ontdekken. Het weer kleiner maken. Ik zag opeens de schoonheid van Europa en Nederland ook weer meer. Had wilde bestemmingen als Vanuatu en Papoea Nieuw Guinea niet nodig om die honger te stillen.

Europa 2

In die 1 jaar en 8 maanden werden het Engeland, Madeira, Keulen, Mechelen, de Algarve, Tenerife en Oostenrijk. En Texel. Heerlijk Texel. Stuk voor stuk bestemmingen waar ik heb genóten. Tijgers vind je er niet en het leven lijkt er sterk op dat van ons, maar ik zie weer zó veel meer wat er eigenlijk om de hoek ligt. Wat ik op de één of andere manier een beetje was vergeten door al dat gereis naar afgelegen bestemmingen. Begrijp me niet verkeerd; die bestemmingen trekken me nog steeds. Ik houd van avontuur. Van het niet weten hoe de dag gaat verlopen. Andere culturen. Nieuwe mensen. Exotisch eten. Maar hoe meer je van dat soort bestemmingen bezoekt, hoe méér je nodig hebt om een volgende keer echt geraakt te zijn. Door een bestemming. Een soort reis moeheid. Je maakt lijstjes. Bucketlists. En afstrepen maar. Dat wil ik niet meer. Ik wil bewuster genieten van een bestemming. Meer rust in het reizen bouwen en genieten van wat er om de hoek ligt. In Nederland, binnen Europa en zeker ook daar buiten. Wat ik de komende tijd ga doen op reisgebied? Deze zomer staat er misschien een onontdekt Grieks eiland op de planning, Ithaka. En verderop dit jaar zou ik wel weer een verre reis willen maken. Azië spreekt me weer aan. Het relaxte, het bereisbare, lekker eten, mooie landschappen en lieve mensen. Ik denk aan Thailand. Dat opnieuw ontdekken. We zien wel. Nu staat eerst Texel weer op de planning ♥. Komende week lekker uitwaaien, eten en genieten van dat prachtige, rauwe, zo typisch Hollandse landschap. Boeken mee en gáán. 

Heb jij de komende tijd nog reisjes op de planning staan? Misschien heb je nog leuke tips?

#persoonlijk #reizen #backpacken

11 reacties

 • Mera Schouten

  29 maart 2018 om 08:11

  Europa is ook prachtig. En ook van reizen binnen Europa worden wij erg blij. We wisselen het dus al jaren af. Het ene jaar een verre reis, dan weer trips in de buurt. Erg prettige combinatie!
  Een wereldreis zit er niet echt in, omdat we niet zo lang weg willen met de kinderen. Maar een 6 weken trip door Azie hebben we wel met ze gedaan. Heel tof ook.
  Tja, en tips? Noord West Spanje is echt heel fijn. Bilbao een top stad.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Mera Schouten

   29 maart 2018 om 09:02

   Wat gaaf Mera! Vast een onvergetelijke ervaring kan ik me zo voorstellen. Dank voor de leuke tip; Bilbao had ik nog niet aan gedacht ;-).

   Beantwoorden

 • Jebbie

  29 maart 2018 om 08:40

  eilandhoppen in schotland!! :-) super mooi!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jebbie

   29 maart 2018 om 09:03

   Och ja Jebbie; Schotland ♥. Staat hoog op mijn wensenlijstje!

   Beantwoorden

   • Jebbie Reismeisjenl

    29 maart 2018 om 09:17

    Ik maakte er ineens een motorreis van, 2 weken rondzwerven in Schotland! Adembenemend!

    Beantwoorden

 • Heleen

  29 maart 2018 om 09:02

  Heel herkenbaar allemaal! Al begint de heimwee na 1,5 jaar niet lang ver weg wel weer op te waaien, Heimwee naar avontuur, vreemde cultuur en ver weg!
  1 tip, ik zou lekker naar Laos gaan, veel rustiger, minder toeristisch en met prachtige natuur en lieve mensen. Maarja, geen strand dus je moet ook lekker zelf beslissen en vooral.. genieten!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Heleen

   29 maart 2018 om 09:04

   Ja, ook herkenbaar voor mij Heleen ;-). Lekker ook dat daar dan weer ruimte voor komt toch? Dat je die kriebel weer voelt. Dank voor je tip. Laos is zeker ook een heel toffe bestemming ja ♥!

   Beantwoorden

 • Cynthia Roos-Lapar

  29 maart 2018 om 09:45

  Ja ik heb al 2 leuke bestemmingen op mijn lijst staan. Eindelijk in mei eens naar Tel Aviv en in juni naar Palma de Mallorca,

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Cynthia Roos-Lapar

   29 maart 2018 om 15:55

   Ow heerlijk zeg! Israel is prachtig, al ben ik niet in Tel Aviv geweest. Veel plezier!

   Beantwoorden

 • Shamira | Wander Rebel

  29 maart 2018 om 11:51

  Ook voor mij heel herkenbaar. Nou was ik al niet zo van het snelle reizen en zoveel mogelijk afvinken, maar er was wel een drang naar verre reizen. En dat terwijl ik eigenlijk nog maar weinig ons eigen Europa heb gezien en liever minder wil vliegen vanwege het klimaatprobleem.

  We hebben nu een bestelbus gekocht om deze om te bouwen tot camper :-) Kunnen we uitgebreid Europa verkennen en de verre reizen vaker afwisselen met bestemmingen dichtbij huis.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Shamira | Wander Rebel

   29 maart 2018 om 15:56

   Ha! Wat een fantastisch leuk idee Shamira :-). Heel erg gaaf! Veel plezier met al je mooie reizen.

   Beantwoorden

 • Margriet

  29 maart 2018 om 12:39

  Ithaka is qua symboliek wel heel mooi: het eiland waar Odysseus "de man die vele omzwervingen gemaakt had" weer thuiskwam!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Margriet

   29 maart 2018 om 15:56

   Ja, dat heb ik begrepen inderdaad. Het lijkt me erg mooi, maar nog even kijken of het gaat passen.

   Beantwoorden

 • Robert

  29 maart 2018 om 20:56

  Ik kan je Ticino aanraden. Dit Italiaanse deel van Zwitserland is geweldig en echt iets voor jou denk ik. Het is prachtig, veel wandel- en buitensport-mogelijkheden en je kunt er heerlijk eten. Wil je ver, wat dacht je van Myanmar? Ik was er afgelopen november en vond het geweldig :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Robert

   30 maart 2018 om 11:02

   Oe, wat een leuke tips Robert! Dank. Ga ik zeker eens naar kijken.

   Beantwoorden

 • Noortje

  30 maart 2018 om 10:30

  Hey! Lang geleden! Ook dit is bij ons wel herkenbaar! Wij zijn nu 3 jaar terug. Daarna wel nog reizen gemaakt, maar minder hongerig op een of andere manier! Vorig jaar zwijn we door mijn zwangerschap in Europa gebleven. 3 weken Montenegro! Wauw wat een mooi land, daar zouden we anders nooit terecht zijn gekomen! We hebben intens genoten! Echt een aanrader!
  X

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Noortje

   30 maart 2018 om 11:03

   Montenegro, dat heb ik eens bij 3 op reis gezien. Prachtig inderdaad ♥.

   Beantwoorden

 • Sander

  31 maart 2018 om 22:02

  Of ik een reisje op de agenda heb staan? Texel... eind april op de glamping van een hele goede vriend van mij, een studiegenoot uit Tilburg . Samen met de kleintjes naar de lammetjes kijken en voor de zoveelste keer naar Ecomare. De BBQ aan en de welbekende plekjes maar weer eens opzoeken. Tja, ik ben ook al een paar jaartjes Europa niet meer uit geweest. Europa ontdekken hebben we bewaard voor deze levensfase. Maar voordat het grote avontuur in Europa begint, eerst een weekendje Texel... Heel veel plezier ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Sander

   01 april 2018 om 09:28

   Wat leuk Sander! Jij vindt Texel dus ook helemaal leuk :-). Al vast veel plezier!

   Beantwoorden

   • likethemovie.nl Reismeisjenl

    01 april 2018 om 13:51

    Zelf vind ik Dubai nog een leuke stad om een keer gezien te hebben, of de westkust van de Verenigde Staten. De Pacific Coast Highway lijkt mij fantastisch om langs te rijden. Heel veel plezier en succes met alles :)

    Beantwoorden

 • likethemovie.nl

  02 april 2018 om 22:31

  Hoi, ik zag dat ik mijn vorige reactie als reactie op iemand anders zijn reactie had geplaatst. Sorry!
  Hoe dan ook: Zelf vind ik Dubai nog een leuke stad om een keer gezien te hebben, of de westkust van de Verenigde Staten. De Pacific Coast Highway lijkt mij fantastisch om langs te rijden. Heel veel plezier en succes met alles :)

  Beantwoorden

 • joo

  02 januari 2019 om 14:28

  Ik ben onder de indruk van je verhalen, keuzes, persoonlijke ontwikkeling en je site die ik gisteren ontdekt heb... Heb nog lang niet alles gelezen hoor :) Ik ben benieuwd waar je in Texel overnacht, hetzelfde huisje of telkens een andere? Ik zit in een zelfde soort "fase" waar jij vorig jaar in zat en ben op zoek naar rust om na te denken, bij te komen, vooruit te leren kijken enz. Het liefst niet op een park, vandaar. Heb jij een goeie tip?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.