Een droom die over 2 weken realiteit wordt

Reismeisje 05 oktober 2018

Yoga2

Ik besef het me nog niet helemaal. Dat ik over minder dan 2 weken een droom uit laat komen. Dat ik daar dit jaar écht voor heb gekozen. Me niet meer gehinderd voel door 'wat als' en 'wat daarna'. Het heeft op de één of andere manier allemaal zo moeten zijn. Dat het steeds weer boven kwam drijven. Dat ik in contact kwam met Morwenna en Anna. Twee vlotte, open, lieve meiden met mijn interesse, nuchterheid en humor. Dat klopte gewoon. En het maakte dat ik er dus echt voor durfde te gaan. Over 1.5 week stap ik in het vliegtuig. Naar hen toe. Naar Spanje. Een kleine accommodatie in het Zuiden. Tegen de grens van Portugal aan. Ik zal er 4 weken blijven. 4 weken met alleen mijn eigen gezelschap. Of eigenlijk met nog 8 anderen, maar ik zit daar voor mezelf. Om te genieten, te leren en tijd te besteden aan iets wat me al jaren boeit. Dat ik na die 4 weken als ashtanga yoga docente aan de slag kan, interesseert me eerlijk gezegd niet zo.

Het is voor mij geen doel op zich. Ik ben vooral ontzettend benieuwd naar wat dat hele traject met me gaat doen. Naar mijn eigen vertaling van de dingen die ik er ga leren. 

In totaal krijg ik 200 uur les. Elke dag ziet er grotendeels hetzelfde uit. Om half 8 op de yoga mat. De traditionele volgorde van de asana's (houdingen) die ashtanga yoga typeren. Ashtanga bestaat in totaal uit 6 series van elk 20 oefeningen, die je achter elkaar doet. Op je ademhaling. Ashtanga wordt ook wel eens vinyasa yoga genoemd. Een woord uit het Sanskriet dat 'flow' betekent. En dat is precies wat ashtanga beoogt te doen. Het brengt je in een bepaalde flow, mentaal én fysiek, waardoor je energie gaat stromen. Het is lastig uitleggen als je dit zelf niet hebt ervaren Knipogen. Voor mij voelt het als een ultieme vorm van ontspanning, waarbij mijn lijf en geest tegelijkertijd een bepaalde scherpte hebben. Juist ook door de duidelijk fysieke component die zó typisch is voor ashtanga; je gaat er flink van zweten.

Stil in een hoekje zitten is er niet bij. Dat zou me ook niet passen. Het is juist die dynamiek die me vanaf dag één aan ashtanga heeft aangesproken.

Terug naar het programma. Na 2 uur op de yogamat te hebben gestaan is het tijd voor ontbijt. Opgevolgd door les in anatomie van het lichaam, de filosofie achter yoga, lunch, de boeddhistische traditie en een stukje meditatie training. En tot slot een diner tegen half 8 's avonds. Zo vloeien de dagen in elkaar over. Op zaterdagmiddag en zondag ben je vrij. Lekker aan het zwembad liggen, een boek lezen of misschien ga ik nog wel duiken. Geen idee. Ik zie het allemaal wel. Laat het over me heen komen. Ik denk dat het soms best confronterend zal zijn. Op allerlei fronten. En misschien valt dat reuze mee. Fiets ik er zo doorheen. Hoe dan ook, op de één of andere manier ben ik er van overtuigd dat het me iets gaat brengen. Nog los van de ideeën die ik er bij heb in relatie tot Reismeisje; daarover later meer Knipogen.

Ik kijk er erg naar uit. Naar alles wat ik verwacht, hoop en alles wat daarin totaal anders blijkt te zijn. Het is een cadeautje voor mezelf. Eentje dat ik met liefde uit zal gaan pakken ♥. Tijdens mijn verblijf in Spanje ben ik zeker van plan te gaan bloggen, maar de frequentie laat ik even afhangen van daar. Van hoe dat voelt en is. Ik houd jullie op de hoogte!

@Europa @Spanje #persoonlijk #reismeisje #ashtanga yoga #yoga #Spanje

3 reacties

 • Laura

  05 oktober 2018 om 08:14

  Geniet ervan Wendy! En wat goed dat je een droom achterna gaat. Ik ga je volgen uiteraard!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Laura

   05 oktober 2018 om 08:21

   Thanks lieve Laura ♥

   Beantwoorden

 • Stefanie

  05 oktober 2018 om 09:35

  geniet ervan! het is een bijzondere ervaring om jezelf helemaal in de yoga te dompelen,, ben echt benieuwd naar jouw ervaring

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Stefanie

   05 oktober 2018 om 14:37

   Dank Stefanie! Ik ga het zeker hier delen.

   Beantwoorden

 • Susan

  05 oktober 2018 om 11:46

  Volgens mij wordt het een super bijzondere ervaring. Ik ben erg benieuwd naar je verhalen. Geniet ervan!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Susan

   05 oktober 2018 om 14:38

   Thanks Susan ♥

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.