Eco-lodge tips in Costa Rica

Reismeisje 31 oktober 2013

Ecotoerisme CR 2

Er is geen land ter wereld dat procentueel meer beschermd gebied heeft of beter is in ‘t ‘conserveren’ van natuur dan Costa Rica. Met 30 nationale parken in een land dat maar 1/3 groter is dan Nederland (!) en strenge milieu wetgeving is Costa Rica met recht een paradijs voor eco-toerisme. Een wat hip woord dat helaas op veel plekken ter wereld niet meer blijkt te zijn dan een mooie manier om 3x zo veel voor een overnachting te kunnen vragen. Want goedkoop is al dat eco-toerisme natuurlijk niet…Tijdens mijn reis door Costa Rica ben ik erg veel eco-lodges tegen gekomen. De één wat authentieker of meer hardcore dan de ander, maar altijd met de aandacht voor natuur en omgeving zoals ‘t bedoeld is. Ben je van plan een reis te maken naar Costa Rica? Dan heb ik nog wel 2 mooie adresjes voor je die bovendien heel betaalbaar zijn;-)! Als ’t enigszins kan zou ik zeker een nacht of wat in één van deze 2 accommodaties overnachten. Want zeg nou zelf: slapen tussen de apen en ontbijten met Toekans naast je is toch de max?!


Tipi Jungla Lodge bij Dominical. Richting het Zuiden aan de Grote Oceaan ligt dit pareltje. Tipi Jungla Lodge wordt gerund door een Nederlands/Costa Ricaans stel en bestaat uit 3 supermooie tipi tenten. Van tent tot bed tot douche en hangmat; alles is hand gemaakt door Manon en Mario. Water wordt opgevangen en gefilterd, energie wordt door de zon opgewekt en de tipi’s worden omringd door wildgroeiende jungle. Je hebt letterlijk ’s nachts de apen op je tent ;-)! Kleine tip: reserveer van tevoren. Echt heel erg de moeite waard!


Ecotoerisme CR

Posada Andrea Cristina in Puerto Viejo de Sarapiqui. Richting het Noorden ligt dit bed and breakfast, dat zich weliswaar niet 100% eco noemt, maar voor mij wel in dit rijtje thuis hoort. De eigenaar Alex doet enorm veel voor natuurbehoud in de omgeving en heeft de grootste diversiteit aan vogels in zijn eigen tuin. Ook hier vind je handgemaakte meubels, hangmatjes in een weelderige tuin en biologisch eten van het seizoen. Alex is bovendien een topper; zelfs als je niets met vogels hebt, wordt je enthousiast van zijn verhalen en aanwijzingen ;-). En oh ja; vraag naar zijn ‘huis’luiaards. In zijn tuin leven er 2 die zich regelmatig goed laten zien; echt te leuk!

Wat is jouw favoriete eco-bestemming??

@Costa Rica @Midden-Amerika #reizen #costa rica #backpacken #hotel #hostel #eco-lodging

7 reacties

 • fitflop shoes online

  fitflop positano

  Beantwoorden

 • fitflop in singapore outlet

  fitflop fiorella cheap

  Beantwoorden

 • fitflops buy

  cheap fit flop

  Beantwoorden

 • fitflop australia outlet

  buy fitflop

  Beantwoorden

 • Nikki

  31 oktober 2013 om 08:36

  Ik wou dat ik meer geld had en elke maand op vakantie kon gaan!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Nikki

   31 oktober 2013 om 09:30

   :-)

   Beantwoorden

 • Debby

  31 oktober 2013 om 11:04

  Ahhh super bedankt! Kom er ook achter dat het inderdaad aan de prijzige kant is :') hoop dat ik het overleef die 2 maanden daar.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Debby

   31 oktober 2013 om 11:19

   Jawel joh, gewoon wat slimme keuzes maken. Wat superlekker ook dat je 2 maanden gaat!!

   Beantwoorden

 • Jessica

  01 november 2013 om 09:23

  Wat een heerlijk blog, als het buiten regent (zoals vandaag) en ik wil eventjes wegdromen is dit perfect! Ik ben zelf ook in Costa Rica geweest, was mijn meest bijzondere vakantie ooit. Wat een geweldig land en wat een prachtige natuur.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   01 november 2013 om 09:50

   Thanks Jessica! Ik word blij van dit soort reacties :-).

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.