Dingen die ik over mezelf heb geleerd als backpacker

Reismeisje 28 januari 2015

- Ik vind het heerlijk om mijn hakjes, kekke jurkjes en bijpassende tasjes in te wisselen voor een baggy broek, slippertjes en mijn backpack. Hoe graag ik me in het dagelijkse leven ook vrouwelijk kleed, de backpack style past me beter dan ik ooit had kunnen denken!


Backpacker les eten

- Ik-moet-op-tijd-eten. En dan bedoel ik ook echt moet, want anders ben ik niet meer te harden. Waar ik normaal gesproken echt nooit chagrijnig ben, heb ik ontdekt dat ik op reis kriebelig kan worden van slecht of met name weinig eten. Al leef ik een paar dagen op droge biscuitjes, als er maar iets is.

  -  Ik geniet heel erg van het onverwachte. Iets wat ik vroeger nooit had verwacht en eigenlijk ook niet heel goed bij me past. Ik houd namelijk nogal graag de controle en vind het prettig om een beetje structuur in m’n leven te hebben. Op reis verandert dit compleet; ’s ochtends bedenken wat je gaat doen en dan nog 3x veranderen omdat het even zo loopt. Fijn!   :-)  Ik heb weinig luxe nodig. Ik ben nooit echt een luxepaardje geweest en hecht weinig waarde aan spullen. Tijdens het backpacken kom je regelmatig op plekken die verre van luxe zijn en waar het soms zelfs echt behelpen is. Douchen met een bakje koud water, een gat in de grond als toilet en een oude marsreep als avondeten, dat werk. Ik geniet er geen minuut minder om van het reizen!


Backpacker les treks

- Ik ben gek op meerdaagse wandelingen. Treks door de bergen of jungle waarbij je bij de lokale bevolking thuis slaapt. Love it! 6 tot 8 uur lopen op een dag met niets anders dan mooie natuur om je heen heeft iets magisch en rustgevends. Op reis proberen we altijd minimaal één langere trek te doen.  

- Ik ben best wel een tough cookie. Al zeg ik ’t zelf. Op reis kom ik mezelf echt wel eens tegen. Als de bus voor de 5de keer niet rijdt, ik na 3 dagen wandelen op biscuitjes helemaal leeg ben of na een lange reisdag in een smerig hostel aan kom. Dan kan ik echt wel even flink balen, maar ik heb inmiddels ook geleerd dat ik sterk ben en mezelf altijd weer snel herpak. Niet zeuren en dóór.


Backpacker les solo

- Ik reis het liefste alleen. Ja, wel met mijn vriend er bij natuurlijk. Maar geen groepen of gezelschappen vol met andere toeristen. Soms ontkom je er niet aan en kan het ook verrassend leuk uitpakken, maar ik probeer dit toch wel te vermijden. Ik weet niet; het maakt een reis voor mij gewoon minder authentiek en dicht bij de lokale bevolking en daar houd ik niet van.  

En zo kan ik nog wel eventjes door gaan. Ik ben benieuwd wat jij over jezelf hebt geleerd als backpacker of reiziger??

#reizen #backpacken

10 reacties

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  28 januari 2015 om 09:05

  Dat eerste puntje heb ik ook geleerd op reis! Ik ben niet het type om twee uur rond te struinen op zoek naar het leukste eettentje. Als ik honger heb wil ik gewoon eten, anders ben ik niet te genieten ;)!

  Beantwoorden

 • gerben

  28 januari 2015 om 09:09

  Als backpacker heb ik geleerd dat ik alleen maar nóg meer wil backpacken :-)

  Beantwoorden

  • Jeroen gerben

   28 januari 2015 om 09:34

   Kijk dat snap ik nou volledig. Hoewel ik dan de laatste 2 reizen geen rugzak op mijn ruig heb gehad (behalve die dan met mijn cameraspullen) en daarvoor heel veel roadtrips heb gemaakt wil ik alleen maar meer. Backpacken of reizen maakt je rijker (al denk mijn spaarrekening daar nu wel anders over). Ik wil alleen nog maar meer zien en doen. De bucketlist blijft maar groeien en alleen het winnen van een jackpot kan alle wensen vervullen denk ik soms wel eens.
   Ben nog niet eens een week terug en zit heb alweer nieuwe plekken op deze aardbol opgezocht om eventueel een bezoek te brengen. Heb alweer nieuwe reizen uitgestippeld die ik wil doen. Ben alweer op zoek naar de beste seizoenen om bepaalde plekken aan te doen en ga zo maar verder...
   Helaas is er ook nog zoiets als het normale leven waarin de centjes verdiend moeten worden, de hypotheek om een aflossing vraagt en de familie ook aandacht verdiend.
   Soms... en steeds vaker zou ik het zo allemaal willen opgeven en gewoon de eerste de beste trein, schip of als het dan moet vliegtuig willen pakken om weer op weg te gaan. Plekken te bezoeken, ervaringen op te doen en het onverwachte over me heen willen laten komen.
   Gelukkig heb ik wel weer wat om naar uit te kijken, ook al is het dan voor het werk, het is wel weer reizen en uit de comfortzone :-)

   Beantwoorden

   • gerben Jeroen

    28 januari 2015 om 11:42

    haha Jeroen! Alsof ik hier een beschrijving van mezelf terug lees. Heel herkenbaar allemaal! :-)

    Gaan ongetwijfeld weer leuke dingen aan komen voor jou dit jaar, dat zie ik al wel...

    Beantwoorden

 • Kirsten | Travelaae.nl

  28 januari 2015 om 09:33

  Herkenbaar! Ik heb vooral geleerd dat ik best kan genieten van heel weinig en vooral alleen.. Geen geluiden om me heen en urenlang voor me uitstaren, de omgeving in me opnemend. Terwijl ik thuis altijd dacht dat ik erg slecht alleen kan zijn en.slecht tegen stiltes kan. Owja en het eten idd! Honger betekent ergens neerploffen en eten.. te lang wachten betekent bijna ruzie ;) ‘haha

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kirsten | Travelaae.nl

   28 januari 2015 om 10:42

   Haha, grappig dat er meer zijn die dat hebben ;-).

   Beantwoorden

 • Kimber

  28 januari 2015 om 09:37

  Nummer 1, 2 en 3 zijn heel herkenbaar! Ik kwam er ook pas tijdens het reizen achter dat ik echt wel genoeg moet eten, anders ben ik al heel snel helemaal niet leuk meer ;). Verder ben ik eigenlijk echt een control freak en wil ik normaal gesproken altijd weten waar ik aan toe ben. Thuis plan ik alles en kan ik er slecht tegen als een planning verandert. Op reis daarentegen, heb ik totaal geen last van plan-gekte. Juist het tegenovergestelde eigenlijk! De dag laten komen zoals hij komt en wel zien waar het ons brengt. Heerlijk!

  Beantwoorden

 • Daphne | LiveTheLifeYouLove

  28 januari 2015 om 10:58

  Puntje 1, 2 en 3 zijn erg herkenbaar! Ik moet echt eten! Dat is eigenlijk niet alleen op reis zo, maar ook gewoon in NL. Als ik niet een beetje op tijd eet wordt ik chagrijnig. Haha. Gelukkig weet ik m'n weg daar wel in te vinden en zorg ik dat ik altijd iets te eten bij me heb ;) Ik ben soms toch best een luxe paardje, dus vindt een beetje luxe af en toe wel fijn. Ik kan me prima vermaken in hostels, maar af en toe een luxeresort is ook wel chil ;)

  Beantwoorden

  • gerben Daphne | LiveTheLifeYouLove

   28 januari 2015 om 11:47

   Haha, wat is dat toch met het eten...? :-)

   Beantwoorden

 • Ester

  28 januari 2015 om 11:37

  Leuk dat je jezelf echt tegen kan komen op reis, en zulke dingen over jezelf leert :-) Ik denk dat ik - hoewel ik in het dagelijkse leven van controle hou - op reis ook veel los kan laten en zien wat de dag ons brengt. Ik ben ook totaal niet van de groepsreizen en zulke meerdaagse wandelingen staat nog hoog op mijn lijstje. Maar dat zal wel goed komen in Peru dit voorjaar!

  Beantwoorden

  • gerben Ester

   28 januari 2015 om 11:46

   Hoi Esther,

   Ik neem aan dat je ook Maar Machu Pichu gaat? Zo ja, heb je je permit daarvoor al geregeld? Dat schijn je ver van tevoren moeten doen, toch?

   Beantwoorden

 • Miranda

  28 januari 2015 om 13:12

  Hee!
  Ik heb al veel foto's van je gezien, maar ik weet waar die eerste is gemaakt! Heerlijk hè, dat eten in Lamayuru (India)? Wij hebben bij de eigenaresse van Tharpaling restaurant een paar nachten geacclimatiseerd :-) En verder herken ik je verhalen helemaal! Ik neem altijd een voorraadje mueslirepen e.d. vanuit NL mee om iets te snacken te hebben mocht je in the middle of nowhere honger krijgen.

  Misschien heb je nog tips voor de Filipijnen? Ciao!!

  Beantwoorden

 • Joost | TheWorldAround

  28 januari 2015 om 23:48

  Mij heeft het vooral geleerd om ook in het dagelijks leven veel adaptiever te zijn :-)

  Beantwoorden

 • Sander

  31 januari 2015 om 00:36

  Om dat tweede probleem tegen te gaan knikker ik in NL altijd de bodem vd daypack vol met pakken sultana's. De fruitige voor Brenda, de hartige voor mij. Lekker en het houdt je net wat langer op de been. En tijdig aanvullen in het land zelf met zooi... fruit, koekjes, noten.... net als water, je kunt niet genoeg hebben. En niemand die thuis op een verjaardag proeft dat de pinda's uit Namibië kwamen ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sander

   31 januari 2015 om 09:02

   Heel herkenbaar inderdaad ;-)

   Beantwoorden

 • Nienke | The Travel Tester

  31 januari 2015 om 21:48

  Allemaal wel herkenbaar! Vond ook vooral de meerdaagse trekkingen erg gaaf, omdat je dan echt zo in het moment leeft, dat maak je hier in de drukke stad bijna niet mee. leuk lijstje!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.