Deel 3 van onze wereldreis; wat na Zuid-Amerika en de Pacific?

Reismeisje 19 juni 2016

Deel 3 1

Ondertussen weten jullie wel dat we langzaam naar het einde van onze wereldreis toe aan het werken zijn. Van tevoren hadden we de reis alleen op hoofdlijnen voorbereid, zodat we in elk geval qua seizoen op de meeste plekken redelijk goed zouden zitten. De reis zou gaan bestaan uit 3 delen: Zuid-Amerika, eilandhoppen door de (South) Pacific en over land door Centraal Azië terug naar Europa. Die eerste twee delen zitten er nu zo goed als op en die zijn wel een beetje verlopen zoals we het bedacht hadden. Omdat we echter een tikkeltje eerder naar huis gaan dan we een jaar geleden wisten, gaat deel 3 er heel anders uit zien. De afgelopen weken heb ik af en toe al wel een sluiertje opgelicht, maar langere tijd wisten we het zelf ook nog niet helemaal. Ondertussen gaan we aan deel 3 beginnen en zijn we er wel uit wat we in de laatste 1.5 maand van onze wereldreis gaan doen. Vandaag vertel ik je wat onze route gaat zijn en welke landen we gaan bezoeken. Tips zijn natuurlijk altijd welkom!

Chillen in Zuidoost Azië. Op dit moment zijn we nog in Papoea Nieuw Guinea; een land dat geografisch precies tussen de Pacific en Zuidoost Azië in ligt. Vanuit hier vliegen we rechtstreeks naar Denpasar, de hoofdstad van zalig Bali. Eigenlijk was het idee dat ik daar lekker vol een week aan de bak zou kunnen met yoga, maar omdat we uiteindelijk toch nog weer wat langer op de Salomonseilanden en in Papoea Nieuw Guinea zijn gebleven, zullen we uiteindelijk maar een kleine week op Bali zijn. Ik ga heus wel een paar ochtendjes beginnen met een relaxte yogasessie, maar ik wil ook vooral graag wat meer proeven van wat Bali te bieden heeft Knipogen. Ennnn ik heb natuurlijk nu m’n duikbrevet in the pocket, dus een duik gaan we er ook zeker maken!

Deel 3 Bangkok

Na Bali vliegen we naar één van onze favoriete steden in Zuidoost Azië; Bangkok. Ja, het is er megatoeristisch en ja, Bangkok heeft ook absoluut een ‘zwarte’ kant, maar ik blijf het een heel relaxte stad vinden. We kennen Bangkok al redelijk, dus we zijn van plan wat uitstapjes buiten de stad te gaan maken en daarnaast willen we graag wat Nederlanders in de gevangenis daar gaan bezoeken. Zoals we ook in Lima hebben gedaan. En verder ga ik er wat kleding shoppen waarmee ik gepast door Iran kan reizen Knipogen.

Door naar het Midden-Oosten. Tja. Waar we van daaruit eigenlijk over land wilden gaan reizen, zullen we nu het vliegtuig pakken naar Abu Dhabi. Daar hebben we 3 dagen om wat van het land en de woestijn te zien, al zal het er bloedheet zijn natuurlijk. Plus dat het Ramadan is…3 dagen later vliegen we vervolgens naar de bestemming waar ik het meeste naar uit kijk: Iran! Man man, wat heb ik daar een zin in zeg. Elke keer als ik de Lonely Planet van Iran er bij pak, word ik er superenthousiast van. Zó veel moois en anders te ervaren! In totaal hebben we zo’n 2.5 week in Iran, waarin we de zogeheten klassieke route willen gaan volgen; Teheran, Qom, Kashan, Yazd, Esfahan, Persepolis en Shiraz. Can’t wait!

Deel 3 Dubai

Na Iran vliegen we vervolgens naar Dubai om onze wereldreis af te gaan sluiten. Een paar dagen genieten van heerlijk eten, relaxen en een lekker hotel. En shoppen, want die schrale backpacker kleren kunnen straks in Nederland ècht niet meer Roepen!

Dat gaat dus deel 3 van onze wereldreis worden. Anders dan hoe we het bedacht hadden van tevoren, maar wat mij betreft nog steeds een te gek programma! Ik kijk er heel erg naar uit! Spreken de bestemmingen die we gaan bezoeken de komende weken jou aan? Of misschien heb je zelfs wel tips voor leuke accommodaties, fijne eettentjes of gezellige koffiehuisjes? Kom maar door!

#wereldreis #RTW #reisroute

11 reacties

 • Bianca

  19 juni 2016 om 07:06

  Duiken op de gili eilanden is het mooiste als je tijd hebt! Yoga bij THE practice in Canggu!!! Bali tips.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Bianca

   19 juni 2016 om 07:46

   Heerlijkheid :-). Dat klinkt al superfijn! Ga ik zeker mee nemen, dank.

 • Richard

  19 juni 2016 om 08:16

  Maar hoe was Papoea Nieuw Guinea? Dat zou ik graag willen weten aangezien deze bestemming hoog op onze lijst staat. Heb je er ook gedoken want er schijnen fantastische duikstekken te zijn met weelderige riffen die nauwelijks bedoken worden (in PNG worden ook regelmatig nieuwe vissen ontdekt)?:)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Richard

   19 juni 2016 om 08:35

   Dat snap ik :-). Morgen verschijnt er een uitgebreid fotoverslag en daarna zullen er zeker nog meer artikelen volgen. Het was soms erg spannend, omdat we midden in een stammenoorlog terecht kwamen...Tegelijkertijd was het prachtig en cultureel heel divers. Het duiken is inderdaad TE GEK hier!!!

 • Cherlyn

  19 juni 2016 om 09:22

  Ga vooral wat meer naar het midden en noorden op Bali. Het zuiden is zo toeristisch geworden heeft helaas weinig van het pure Bali overgehouden. In lovina dolfijnen spotten en in Amed zelf je visje vangen en op het strand uit een bananenblad opeten. Ubud voor de prachtige sawa's!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Cherlyn

   20 juni 2016 om 02:58

   Ja precies. Dat heb ik al meer gehoord ja. In principe willen we alleen naar Ubud en het Oosten gaan (voor het duiken). Thanks!

 • Eline

  19 juni 2016 om 10:18

  Ik vertrek binnen iets minder dan drie weken naar Indonesië en ga binnen een kleine maand ook naar Bali, wij hebben al 1 accommodatie geboekt op Bali (Ubud) omdat die er zo tof uit zag. Het is via Airbnb en noemt "bamboo bird's nest", je moet het maar eens bekijken, wie weet spreekt het jullie ook aan! ;-) heel veel plezier gewenst, ik kijk al uit naar de reisverslagen zodat ik nog wat extra tips heb! Bangkok is echt een fantastische stad trouwens, zoals je zei wel heel druk maar tegelijkertijd overweldigend. Toen wij terugkeerden vanuit Bangkok naar Brussel vlogen wij over Abu Dhabi en waren we daar zo' 10u ter plaatse overdag. Het is er wel snikheet maar wij hebben dan samen met een vierde reiziger een taxichauffeur aangesproken en die zag het wel zitten om ons een hele dag de tofste plekjes te tonen en 's avonds hebben wij hem dan op een etentje getrakteerd, heel leuke ervaring! Het indrukwekkenste aan Abu Dhabi was dat je er haast alleen over straat liep, zeker omdat het toen ook ramadan was. We zijn toen ook even langs het formule 1 stadion gepasseerd, wel tof om het zo 'verlaten' te zien. Hopelijk zijn jullie iets met deze tips! (Ik heb toen zelf ook een (kleine) blog bijgehouden, als je wil stuur ik die via een privémail/DM op Insta, daar staat nog wat extra info over wat we in Abu Dhabi en Bangkok hebben gedaan, moest je er eens snel willen doorlezen). Nog veel reisplezier gewenst!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Eline

   20 juni 2016 om 02:59

   Dank voor je uitgebreide reactie Eline. Leuk!! We hebben zeker iets aan deze tips. Je mag me altijd mailen op wendy@reismeisje.nl. Al vast heel veel plezier ook in Indonesië!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  19 juni 2016 om 10:31

  Deel 3 van de reis klinkt wederom fantastisch! Ik heb een aantal jaar in Abu Dhabi gewoond. Probeer tijdens Ramadan een Iftar mee te pakken, wellicht bij een moskee. Dat is een erg leuke ervaring! Qua uitzicht over de stad zit je goed bij Etihad Towers. Yas Island is ook erg leuk, maar helaas zal het in de zomermaanden vooral veel binnenzitten zijn, omdat het er erg warm wordt! Heel veel plezier en ik kijk nu al uit naar je verhalen, vooral over Iran want dat land staat al een tijdje op mijn "to-visit" lijstje!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   20 juni 2016 om 03:00

   Echt?! Wauw, wat een ervaring joh. Lijkt me toch een bijzondere wereld om in te leven! Thanks ook voor je tips, nemen we zeker mee.

 • Lammie

  19 juni 2016 om 10:50

  Het noorden en het binnenland va Bali is inderdaad prachtig! Dolfijnen spotten in Lovina heb ik niet gedaan, onze gids vertelden dat ze werden gelokt met voer. Daarbij liggen er soms wel honderden bootjes 'idyllisch' dolfijnen te spotten. Ik vind dat maar niks voor die dieren. Veel plezier verder op Bali, het is zo prachtig!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Lammie

   20 juni 2016 om 03:01

   Leuk te horen Lammie :-). Ik kijk er erg naar uit en ben superbenieuwd!

 • Denise

  19 juni 2016 om 11:09

  Klinkt top allemaal. Ik ben vooral heel benieuwd naar het bezoek in de gevangenis in Bangkok. Ga je naar de Bangkwang gevangenis? Heb je dan vooraf al contact gehad gehad met Nederlanders daar? Ik zou het ook graag willen doen maar vind het best eng om zo'n beruchte en corrupte gevangenis binnen te gaan. Dus ben heel benieuwd hoe jullie dat gaan beleven! Zou leuk zijn als dat ook terug komt in je blog. Geniet van jullie laatste maanden, nog een fantastisch vooruitzicht!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Denise

   20 juni 2016 om 03:04

   Precies, dat is 'm. Zodra we in Bangkok zijn bel ik even met de Nederlandse ambassade daar, want je hebt sowieso een naam nodig van de persoon die je gaat bezoeken. Anders kom je er sowieso niet in. We hebben dit een paar maanden geleden ook bij een beruchte vrouwengevangenis in Lima gedaan en dat was erg bijzonder. Vooral om iets kleins voor iemand daar te kunnen betekenen. Zolang je e.e.a. goed checkt bij de ambassade gebeurt je niets. Ik ga er zeker een artikel over schrijven!

 • Yvonnevanderlaan.nl

  20 juni 2016 om 22:06

  Nog genoeg moois in het vooruitzicht dus, ook al is het alweer deel 3 en nadert ook langzamerhand het einde. Maar wat hebben jullie al veel moois gezien en meegemaakt om op terug te kunnen kijken! Geniet van deel 3!

  Beantwoorden

 • Naomi

  21 juni 2016 om 05:19

  Ik heb afgelopen jaar heerlijk genoten van al jou/jullie verslagen. Eerst de voorpret en daarna de reizen/landen/activiteiten zelf! Ook een aantal handige tips gelezen, bedankt daarvoor. Wij zijn sinds februari onderweg en zijn na 3 maanden Azie nu voor een jaar in Nieuw Zeeland (wonen, werken, hiken en genieten) waarna we daarna via ...?? (idee passen we steeds aan) weer terug naar huis gaan. Zou ik mogen vragen waarom jullie eerder naar huis gaan? Is het toch duurder uitgevallen of vinden jullie het stiekem wel prima. Heel veel plezier met het heerlijke relaxen in Bali en Bangkok en daarna Iran. Die staat ook hoog bij mij op het lijstje.

  Beantwoorden

 • Marten

  22 juni 2016 om 09:58

  Vergeet Gili voor het duiken!! Is leuk om te snorkelen, maar vanaf Nusa Lembongan kan je veel mooier duiken!! En is veel puurder en authentieker dan de Gili's. Vanaf Nusa ben je in twee uur op het vliegveld van Denpasar ennn is de kans op manta's bijna 100%. Ook heb je grote kans op de Mola Mola!!!
  As je toch naar de Gili's wilt.. de boot van Gili T (vreselijk toeristisch zuipeiland) gaat via Nusa naar Sanur.

  Beantwoorden

 • Loes | Loes & Suus op Reis

  26 juni 2016 om 15:07

  Klinkt erg goed! Veel plezier nog de komende tijd!
  Wij zijn pas geleden voor de tweede keer in Bangkok geweest, en ik moet zeggen; ook wij kunnen er geen genoeg van krijgen... En wat mooi dat jullie Nederlanders in de gevangenis gaan bezoeken, net als in Lima. Ik denk dat ze heel dankbaar zullen zijn.
  Iran lijkt me erg bijzonder. Heel mooi land denk ik.
  Veel plezier!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.