De mooiste roadtrips

11 oktober 2013

Roadtrips zijn fantastisch toch? Auto vol, broodjes mee en gáán! Of ik nu zelf rijd of gereden word; ik vind ’t allemaal even prima. Reizen per auto geeft je enorm veel flexibiliteit en je ziet zo veel moois onderweg. Is een roadtrip ook helemaal jouw ding? Overweeg dan eens één van de volgende roadtrips.

Roadtrips India

Één van de hoogste wegen. Met een gemiddelde hoogte van 4.000 meter en een pas van maar liefst 5.300 meter is de weg tussen Leh en Manali in India met recht één van de mooiste roadtrips ter wereld. Tijdens onze laatste reis hebben wij ‘m ook gedaan en oh-oh-oh; wat een ervaring! Je moet wel tegen steile ravijnen en übersmalle weggetjes kunnen ;-). Je kunt deze route in meerdere dagen doen of in 1x 16 uur door knallen. Tip: ga van Leh naar Manali en niet andersom en denk aan het seizoen. Deze weg is slechts zo’n 3 maanden per jaar begaanbaar, van juli t/m half september.

Roadtrips Sicilie

La bella Italia. Je hoeft natuurlijk niet ver weg voor een mooie roadtrip. Sicilië is zonder meer één van mijn favoriete dichtbij bestemmingen, waar je heerlijk een week of wat rond kunt toeren over verlate weggetjes, door vergeten bergdorpjes en langs spectaculaire kusten. Lijkt dit je wel wat? Ga dan zeker naar het dorpje Sant Angelo Muxaro; in dit berichtje vind je meer informatie.

Roadtrips Mongolie

Woestijn trail. De Gobi woestijn in Mongolië heeft altijd iets mythisch, vind je niet? Tot je er geweest bent ;-). Dan zie je hoe rauw en hard het leven hier kan zijn. Er zijn verschillende opties qua roadtrip, alles vertrekt zo'n beetje vanuit Ulaanbaatar. Ik zou zelf gaan voor een roadtrip richting het Zuiden; je hebt dan zelfs kans om een snowleopard te zien! Mij niet gelukt, maar toch ;-). Als je van wat rauw reizen houdt, is dit jouw roadtrip!

Roadtrips Tibet

Hoogste meer ter wereld. Mijn favoriet Tibet mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ook in Tibet zijn er honderden opties voor een gave roadtrip. Ik kan een trip naar Nam Tso erg aanbevelen; deze roadtrip duurt een dag of 5, je passeert een aantal prachtige kloosters en uiteindelijk kom je bij Nam Tso uit: het hoogst gelegen meer ter wereld. Wees wel voorbereid op extreme kou; ’s nachts kan het in het ‘zomer’seizoen nog steeds -15°C zijn.

#India #backpacken #italie #sicilie #tibet #reistips #roadtrip #Mongolie

1 reactie

  • Yvon

    08 november 2013 om 15:28

    Tibet en de Gobi, waar kan ik me daar voor opgeven?! Lijkt me zo mooi!

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.