De mooiste plekken in Zuid-Europa voor deze zomer

Reismeisje 12 juli 2018

Europa is prachtig. Uniek. Divers en eigen. Hoe meer ik naar verre bestemmingen reis, hoe meer ik me juist dát besef. Er is geen continent ter wereld waar de verschillen op zo’n korte afstand groter zijn. Het is ook niet uit te leggen aan mensen buiten Europa. Dat je na een paar honderd kilometer te rijden in een compleet andere wereld kunt zijn. Andere landschappen, mensen spreken een andere taal, tradities zijn er eigen en er worden andere dingen gegeten. Het is juist die enorme diversiteit en culturele rijkdom die Europa voor mij prachtig maakt. Laatst schreef ik al even over de reis die ik binnenkort naar Kreta ga maken. Griekenland is één van mijn favorieten, maar er zijn natuurlijk nog veel meer waanzinnig mooie plekken in Europa. Vandaag zet ik een aantal van de allermooiste plekken in Zuid-Europa voor je op een rijtje.

Plitvicemeren

Plitvicemeren in Kroatië. Kroatië ken ik nog uit mijn jeugd. We gingen er kamperen. In Istrië, het schiereiland bij Italië. Ondertussen ben ik vaker in Kroatië geweest en echt verliefd geworden op de fantastische landschappen. Vooral het binnenland vind ik prachtig. Ruig, groen en puur. Met de Plitvicemeren als absoluut hoogtepunt. In totaal gaat het om zo’n 16 meren met daar tussen 90 watervallen. 90! Ze maken onderdeel uit van een national park, waar je supermooie hikes kunt maken. Ondanks dat Plitvice ondertussen geen onontdekte bestemming meer is, blijft het voor mij één van de mooiste landschappen die we in Europa hebben.

Frankrijk3

Vergeten dorpjes aan de Côte d’Azur. Bij de Côte d’Azur denk je al snel aan zeiljachten en protserige auto’s. En toch heeft deze typisch Franse regio zo veel meer te bieden. Ik vind het er prachtig! Niet alleen de kustlijn, maar juist ook het binnenland. Met vergeten dorpjes als Saint Paul de Vence of het minder bekende Tourrettes sur Loup. De tijd heeft er stil gestaan. Het domein van kunstenaars en levensgenieters. Het Franse leven ten top. Hoewel ik niet ben opgegroeid met vakanties in Frankrijk, maakt de Côte d’Azur dat ik begrijp dat je nooit meer anders wilt. 

Madeira2

Bloemeneiland Madeira. Een bestemming waar je nét even wat verder voor moet reizen. Portugees is het. Madeira. Vorig jaar maakte ik een rondreis over dit prachtige eiland. Het verraste me. De variatie aan landschappen, zálige keuken, vriendelijke mensen en het rijke onderwaterleven. Duiken kun je er als de beste. Madeira voelde voor mij ver weg van alles en tegelijkertijd heerlijk vertrouwd. Een heerlijk, Europees eiland waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen.

Spanje

Eten aan de Costa Brava. Spanje heeft voor mij een eenzijdig imago. En zeker de Costa Brava. Torenhoge flatgebouwen, patat met frikadellen en feestende jongeren. Dat is natuurlijk een deel van de werkelijkheid, maar het doet wat mij betreft zó geen recht aan hoe prachtig authentiek Spanje en de Costa Brava ook zijn. De Costa Brava begint bij de Franse grens en loopt door tot aan Blanes. Daartussen vind je schilderachtige dorpjes als Pals en Cadaqués. Verlaten baaitjes. De lekkerste paella schotels die ik ooit heb gegeten. Een heerlijke regio om te kamperen en van het buitenleven te genieten ♥. 

Sicilie

Roadtrip over Sicilië. Jaren geleden was ik voor het eerst op Sicilië. Het échte Italië. Oude mannetjes op een bankje voor de kerk en pizza’s zó simpel en lekker dat je nooit meer anders wilt! Stiekem heb ik mijn hart verloren aan Sicilië. En dan met name het deel tussen Siracusa en Agrigento. Het Zuiden en Zuidoosten. De kusten zijn hier adembenemend mooi, de stadjes gezellig en het is een goede uitvalsbasis voor een bezoekje aan vulkaan Etna. Het leukste is het om Sicilië met je eigen auto te ontdekken. Roadtrippen. Het openbaar vervoer is er niet goed geregeld en zo kun je in de meest kleine, afgelegen dorpjes terecht komen. Echt één van mijn absolute favorieten!

Ik hoop dat ik je op ideeën heb gebracht. Dat je een heerlijke zomer zult hebben en misschien wel één van deze mooie, Europese bestemmingen zult gaan bezoeken. Vertel, wat zijn jouw plannen?

Dit is een gesponsord artikel. Het is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen ervaringen en mening.

@Europa @Frankrijk @Italië @Portugal @Spanje #kroatie #plitvice #Frankrijk #madeira #portugal #Spanje #europa #reistips #italie #sicilie

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.