De mooiste onontdekte natuurgebieden

Reismeisje 27 september 2013

Er zijn natuurlijk superveel mooie natuurgebieden op de wereld; van nationaal parken tot jungle en bergpassen. En hoewel ik best veel mooie plekjes heb gezien, staan er nog véél meer op mijn bucketlist :-)! Toch is het voor mij niet moeilijk een selectie te maken van de mooiste, wat meer onontdekte natuurgebieden waar ik tot nu toe geweest ben. Gewoon, omdat het er zo supermooi is!

Natuur Miraflor

Miraflor in Nicaragua. Met stip één van de meest onbekende stukjes natuur in Nicaragua, maar zó onterecht. Wat vind ik dit een prachtig stukje van de wereld! Miraflor is officieel een natuurreservaat van zo’n 250 km2 groot, met 3 verschillende klimaattypes. Miraflor is in Nicaragua met name bekend vanwege de prachtige orchideeën die er op de meest vreemde plekken groeien, maar er is meer. Je vindt er allerlei dieren, het is er heuvelachtig en er zijn 9 dorpjes te vinden waar de tijd stil heeft gestaan. Via UCA Miraflor kun je verschillende meerdaagse treks boeken, waarbij je bij de lokale bevolking slaapt. Echt een aanrader als je in Nicaragua bent!

Natuur Ladakh

Verdwalen in Ladakh. Een prachtig natuurgebied uit mijn laatste reis mag natuurlijk niet ontbreken; Ladakh! Er zijn enorm veel verschillende wandelingen die je kunt doen in dit pré-Himalaya gebied. Je moet wel een beetje tegen flinke hoogtes kunnen, maar dan heb je ook iets. Adembenemende vergezichten worden afgewisseld met verstopte dorpjes en rauwe ravijnen. Begin je wandeling in het meer dan mooie Lamayuru en wandel in 5 dagen via Wanla en Hinju naar Alchi. Een fijne gids kun je regelen via Shahid van Yasmin Tours.

Natuur Simien

Simien gebergte in Ethiopië. Nog zo’n onterecht onbekend gebied. Bij Ethiopië denk je niet meteen aan groene bergen, maar dat is wel wat je in het Simien gebergte zult vinden! Ook hier wandel je letterlijk op grote hoogtes en struikel je bijna over de inheemse Galada Baviaan. Er zijn nauwelijks dorpjes in dit gebied te vinden dus je kampeert veelal op geïmproviseerde campings. Superbijzondere ervaring! Tip: regel je gids pas in Gondar, daar is aanbod genoeg en het scheelt in de kosten.

Natuur Nepal

Dieren spotten in Bardia, Nepal. Bardia National Park is weliswaar niet de bekendste bestemming in Nepal, maar wel zeer de moeite waard. Je kunt er allerlei wild spotten; van olifanten tot neushoorns en meerdere soorten apen. En belangrijker: je spot ze waarschijnlijk ook echt ;-). Als je hier heen gaat zou ik zeker een meerdaagse trek aanbevelen, waarbij je kunt starten en eindigen in het Jungle Base Camp van Hukum. Een fantastisch mooie (en goedkope!) lodge in het nationaal park zelf. Hukum kan bovendien de trek voor je regelen. Vraag naar Prem, echt een toppertje :-)!

#Inspiratie #reizen #nicaragua #ethiopie #nepal #wandelen #Ladakh #natuur #bardia #simien #miraflor

1 reactie

  • Must see’s in Nepal | Reismeisje

    13 oktober 2013 om 12:08

    […] geen toeristen tegen komen en je hebt er supermooie lodges die ongelofelijk betaalbaar zijn. Lees mijn eerdere berichtje voor verder […]

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.