De mooiste national parken van Nepal

Reismeisje 14 juli 2015

Nepal 1

De meeste mensen denken bij Nepal aan enorme bergmassieven. De Himalaya. Of misschien de tragische, recente aardbeving rondom Kathmandu. Maar wist je dat je in Nepal ook een prachtig wildlife hebt? Je kunt er van alles spotten; van olifanten tot de meest uiteenlopende apen, neushoorns en zelfs tijgers. De natuur is er erg ruig en de wildparken worden niet door enorme groepen toeristen overstroomd. Tel daar de flink lagere kosten op in vergelijking met bijvoorbeeld Afrikaanse landen en je hebt voldoende redenen om een national park in Nepal te bezoeken :-) . Op dit moment zijn er zelfs 10 national parken in Nepal, waarvan Chitwan en Bardia waarschijnlijk de meest bekende zijn.


Nepal 2

Chitwan National Park.
Chitwan is het oudste national park in Nepal. Al vanaf 1973 beschermt de Nepalese overheid hier de prachtige natuur en het uiteenlopende wild. Chitwan ligt in het Zuiden van Nepal, op zo’n 150 kilometer van Kathmandu, en is in 1984 zelfs uitgeroepen tot werelderfgoed. Je vindt er namelijk Indische neushoorns en Bengaalse tijgers, erg bijzonder! Qua eenhoornige neushoorns schijnt zelfs 25% van de totale wereldpopulatie in Chitwan te leven, dus je hebt een behoorlijke kans om een groep in het wild te zien. Het is het gaafste om te voet een safari door Chitwan te maken. Soms erg spannend ;-), maar tegelijkertijd ook indrukwekkender dan dat je met een auto gaat. Als je te voet gaat, ben je verplicht twee lokale gidsen mee te nemen. Dat is het ook meer dan waard, want voor $12 in totaal (!) heb je ze de hele dag bij je en loodsen ze je precies de juiste kant op. Elk hostel of guesthouse bij Chitwan kan je aan een lokale gids helpen. Overigens kun je prima op de bonnefooi naar Chitwan reizen; er zijn ondertussen behoorlijk wat accommodaties gevestigd, vanwaar je Chitwan perfect kunt verkennen.


Nepal 3

Bardia National Park.
Dit is eigenlijk mijn favoriet ;-) . Bardia National Park. Bardia ligt in het Westen van Nepal en is een stukje lastiger te bereiken dan bijvoorbeeld Chitwan. En dat is meteen één van de redenen waarom ik Bardia zo te gek vindt! Je vindt er minder toeristen en het voelt wat rauwer. Authentieker. Ook in Bardia heb je kans tijgers, neushoorns, olifanten en nog veel meer te spotten. Het is echter wel groot, dus een dagtochtje zou ik niet aanraden. In Bardia kun je meerdere dagen gaan hiken inclusief overnachting(-en) in een lokaal dorp in het park zelf. Het is niet bepaald luxe en heel lekker slapen zul je waarschijnlijk ook niet :roll: , maar het zal een ervaring zijn die je niet snel vergeet. Omdat Bardia wat minder toeristisch is dan Chitwan, is het verstandig van tevoren contact te leggen met een accommodatie aldaar. Jungle Base Camp is echt een aanrader. Tegen de ingang van Bardia aan, gerund door Hukum en zijn gezin en superleuke, lemen huisjes in een supergroene omgeving. Hukum kan zeker ook een lokale gids voor je regelen en je zult gegarandeerd van alles zien. Als je een beetje de tijd hebt, zou ik Bardia zeker bezoeken!

Naast Chitwan en Bardia zijn er dus nog 8 national parken. Stuk voor stuk hebben ze iets. Wist jij dat Nepal een prachtig wildlife heeft? Spreekt het je aan?

@Azië @Nepal #reizen #backpacken #nepal #bardia #wildlife #chitwan

6 reacties

 • danique

  14 juli 2015 om 07:14

  Super tof! Nepal ga ik volgend jaar heen en ik ga zeker 1 of meerdere parken bezoeken!

  Beantwoorden

  • Reismeisje danique

   14 juli 2015 om 10:43

   Ah super Danique! Benieuwd wat je er van gaat vinden.

 • Vetexbart

  14 juli 2015 om 08:55

  Leuke post. Nepal, al lang één van mijn favorieten! De parken zien er prachtig uit, ze doen me alleen maar nog meer goesting krijgen om te vertrekken :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Vetexbart

   14 juli 2015 om 10:43

   Haha, heel goed :-). Zooooooo mooi land!

 • Nicole

  14 juli 2015 om 09:47

  Gaaf! Nepal staat op mijn bucketlist dus deze tips kan ik goed gebruiken. ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Nicole

   14 juli 2015 om 10:42

   Fijn Nicole!

 • Florence

  14 juli 2015 om 10:08

  Super om te lezen, eind augustus zijn we als het goed is in Nepal dus ga zeker even kijken of we een van deze parken gaan bezoeken. Wij zijn nu bezig met onze werelstrip, zijn in juni vertrokken en zijn begonnen in Moskou. Super leuk om je blog te lezen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Florence

   14 juli 2015 om 10:42

   Wat gaaaaaaaaf! Welke route zijn jullie van plan te gaan doen? En Nepal is echt prachtig!

   • Florence Reismeisje

    14 juli 2015 om 16:14

    We hadden een route uitgestippeld maar hebben vandaag besloten hem om te gooien :) We zijn toe aan ff relaxen op het strand dus we hebben een oa strand bestemming naar voren geschoven.

    Op mn blog staat de originele route, ga ik morgen even aanpassen. Maar we zijn begonnen in Moskou met de Transmongolie Express, geëindigd in Beijing en aangezien we 3 jaar geleden de grote steden al hadden gedaan zijn we nu voor het zuiden gegaan. Guilin, Yangshuo, Dazhai (Dragon Backbone Rice Terraces), Zhangjiajie en zijn nu in Kunming. Gaan nog twee weken door in China, daarna Maleisië, Filipijnen, Nepal, India, Indonesië, Australië en Nieuw Zeeland. Daarna zien we het wel. .We hebben alles opgezegd dus vrij om verder te gaan of er terug naar NL te gaan.

    • gerben Florence

     14 juli 2015 om 22:45

     Gaaf hoor Florence,

     Als je nog tips zoekt; binnenkort komt de nieuwe site van reismeisje live met daarop een zoekfunctie. De landen die jij opsomt komen allemaal aan bod, dus wie weet heb je daar nog wat aan!

 • Sigrid | My Travel Secret

  14 juli 2015 om 18:45

  Nepal is zo'n fijne wildlife bestemming!! Mijn favoriet is Chitwan. Ik had een beetje pech in Bardia. Het was meer dan 40 graden toen ik er was, dus de dieren lieten zich amper zien. Wel een neushoorn die kwam badderen vlakbij ons guesthouse. In Chitwan een te gekke 3-daagse trekking gedaan.

  Beantwoorden

 • Dean

  05 januari 2019 om 15:51

  Hoi Reismeisje!
  Even een vraag. Een vriendin en ik zijn misschien van plan om van de zomer naar Nepal te gaan. Echter kwam ik er laatst achter dat het regenseizoen in onze zomermaanden. Nu willen wij in Juli weggaan. Weet jij misschien hoe erg dit regenseizoen is? I.v.m. dat we wel alle activiteiten en nationale parken willen bezoeken.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.