De mooiste bergdorpjes

Reismeisje 13 mei 2014

Ik ben dol op de bergen. Dat was ik als kind al. Als ik vroeger had moeten kiezen tussen 3 weken zomervakantie of een weekje wintersport, had ik waarschijnlijk voor de wintersport gekozen 8-) . Inmiddels ligt dat wel ietsje anders, maar bergen hebben nog steeds een speciaal plekje in mijn hart. De frisse lucht, mooie vergezichten en het gevoel dat je zo klein bent, vind ik gewoon fantastisch! Ik ben in veel gebieden met supermooie bergen geweest en dito dorpjes; in Tibet, Ethiopië en India liggen mijn meest favoriete bergdorpjes

Bergen Nam Tso

Nam Tso in Tibet

Nam Tso zelf is eigenlijk geen dorp ;-) . Het is de naam van het grote meer dat in dit gebied ligt. Met bijna 5.000 meter hoogte is dit het hoogst gelegen zout water meer. De lucht is er superijl en je kunt geen stap zetten zonder als een oud paard te staan hijgen. Rondom Nam Tso liggen verschillende kleine dorpjes; vaak niet meer dan een verzameling van metalen barakken die verwarmd worden door een groot haardvuur. En geloof me: it gets cold here! Voor mij is Nam Tso echt één van de allermooiste plekken hoog in de bergen waar ik ooit geweest ben!

 Bergen Gondar

Gondar in Ethiopië

Misschien verwacht je in Ethiopië geen bergen, maar die zijn er dus wel! Sterker nog, in het Noorden ligt één van de grootste bergketens in Afrika: het Simien gebergte. Echt supermooi en heel anders dan wat je je bij Ethiopië voorstelt. Groen, lush en veel dieren. Om bij de Simien te komen, is het bergstadje Gondar meestal het vertrekpunt. Wat een fijne plek vond ik dat! Groot genoeg om wat comfort te bieden en toch heel authentiek en eigen. Gondar ligt op ongeveer 2.000 meter hoogte, wat een heerlijk aangenaam temperatuurtje geeft. Misschien staat Ethiopië niet 1-2-3 op jouw bucketlist, maar als je een unieke, bijzondere en bergachtige bestemming in Afrika zoekt is Ethiopië zeker het overwegen waard!

Bergen McLeod Ganj

McLeod Ganj in India

Beetje gekke naam voor een stadje in India toch? Misschien zegt het meer bekendere Dharamsala je wel iets; dat ligt zo ongeveer tegen McLeod Ganj aangeplakt. De Dalai Lama woont hier in ballingschap, wat je aan de Tibetaanse vlaggetjes op de foto kunt zien. McLeod Ganj ligt in het Noorden van India op ruim 2.000 meter hoogte. Het is omgeven door groene bergen en mystieke mist die tussen de bomen zweeft. Hoewel het behoorlijk vaak regent in McLeod Ganj is het zó de moeite waard! Sowieso vanwege de Tibetaanse sfeer waar ik nogal fan van ben ;-) , maar ook zeker vanwege de mooie ligging.

Houd jij ook van bergen? Wat is jouw favoriete berg bestemming?

#reizen #India #tibet #ethiopie #bergen

3 reacties

 • Amelie

  13 mei 2014 om 10:31

  Vergeet Patacancha in Peru niet ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Amelie

   13 mei 2014 om 11:34

   Daar ben ik nog niet geweest, maar lijkt me zeker supermooi!

 • Gerben

  13 mei 2014 om 10:51

  Sapa in Vietnam is ook wel een leuk bergdorpje, vooral vanwege de vele minderheden in de regio. Ondanks dat het erg toeristisch is, blijft het er mooi.

  Beantwoorden

 • Marcella

  15 mei 2014 om 21:24

  Wauw, wat een onwijs gave plekken! Logisch dat deze op je lijstje staan, toffff!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.