De meest 'bijzondere' wc's op reis

05 december 2013

Als je van avontuurlijk reizen en backpacken houdt, heb je ongetwijfeld wel eens een wat mindere wc ervaring mee gemaakt… Tja, in veel landen houden ze er nu eenmaal andere standaarden op na als ’t aan komt op hygiëne. Een gat in de grond, een besmeurde pot of een open-en-bloot hurktoilet; been there, done that ;-). Het vreemde is wel dat het went. Maar goed, niets boven ons eigen wc’tje natuurlijk. Op reis kan ik het soms niet laten wc’s te fotograferen. Is misschien een beetje gek, maar soms is ’t gewoon zó lachwekkend of gênant! Hier volgen 4 van de meest 'bijzondere' wc’s die ik ooit op reis ben tegen gekomen.

 

Wc China

Trein tussen Chengdu en Lhasa. De treinreis van Zuidelijk China naar Tibet is meer dan fantastisch, maar niet vanwege de Chinezen waar je mee reist. Wat kunnen die onbeschoft, brutaal en vies zijn zeg. Bah bah. Op zich waren de toiletjes in deze trein prima, maar één of andere Chinees wist dit binnen een uur om zeep te helpen. En toen moesten we nog maar 43 uur gelukkig. Dat was geen pretje en dit bordje op de deur mocht ook niet baten.

 

Wc Nepal

Jungledorpje in Nepal. Tijdens een meerdaagse trek door de jungle in Nepal, sliepen we bij de lokale bevolking. Je ziet op deze foto geen wc, althans niet iets dat voor ons door gaat voor een wc ;-). Zie je die bak daar links? Juist. Dat is ‘m. Kun je fijn bij de kippen je behoefte doen ;-).

 

Wc Tibet

Klooster in Tibet. In Tibet zijn ze gewend om hurktoiletten te hebben. Op zich heb ik daar geen probleem mee, ik vind ’t zelfs wel prettig. Je hoeft er tenminste niets aan te raken. Deze hurktoiletten waren bij een klooster waar we een nachtje sliepen. OMG wat stonk ’t daar. Ik zal je de details besparen, maar denk aan de meest erge geur die je je kan bedenken gecombineerd met een penetrante ammoniakgeur. Te erg!

 

Wc Ethiopie

Gat in de grond in Ethiopië. Dit was qua plek wel één van de mooiste wc’s waar ik ‘op’ heb gezeten. Je keek letterlijk kilometers uit over bergen en een mooi landschap. Maar ja, dat toilet hè. Een gat in de grond, niet afgedekt en je moest nog oppassen ook dat je je niet verstapte. Was ook vooral ’s nachts fijn; liep ik daar te klooien met mijn zaklamp ;-). Kortom, geen fijn rustig wc bezoekje.

 

#reizen #backpacken #tibet #ethiopie #nepal #china #trein #chengdu

2 reacties

 • Debby

  05 december 2013 om 10:36

  Haha, iew :(

  Beantwoorden

 • Jeroen

  07 november 2014 om 11:09

  Oude blogpost misschien maar erg leuk om te lezen! :D

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.