De leukste locals op reis

Reismeisje 13 januari 2016

Locals Oeganda

Reizen heeft voor mij alles te maken met de mensen die je onderweg ontmoet. De locals. Hun openheid, gastvrijheid en de manier waarop ze je een klein inkijkje in hun leven willen geven. Hoewel elk land tot nu toe wel iets bijzonders heeft gehad, zijn er wat mij betreft wel een aantal landen die er het meeste uitspringen als ik denk aan de locals op reis. Vandaag een artikel over de leukste, meest open en gastvrije locals die ik tot nu toe ben tegen gekomen!

Brazillllllll. Serieus. Van tevoren waren mijn verwachtingen voor Brazilië zo-zo. Eerlijk is eerlijk. Het leek me vooral een behoorlijk Westers land met een onveilig, rauw randje. Niets bleek minder waar Knipogen. En dat had alles met de locals te maken! Wat een supervriendelijke, behulpzame en open mensen zijn de Brazilianen zeg! Overal waar we kwamen werden we uitgenodigd voor een drankje en als we in de winkel stonden te stuntelen met ons toeristen Spaans, was er altijd wel iemand die ons meteen hielp. Echt een heel fijn land met superleuke mensen.

Locals Palestijns

Palestijnse Gebieden. Één van de reizen die me tot nu toe het meeste heeft geraakt is onze reis naar Israël en de Palestijnse Gebieden. Daar wil ik zonder meer nog een keertje naar terug. Elke stap die je er zet is door drenkt van geschiedenis die vandaag de dag nog zo’n impact heeft op het leven van de mensen daar. Zeker in de Palestijnse Gebieden. Als je de ‘grens’ over gaat, zie je een extreem verschil met Israël. Afgebrokkelde huizen, kinderen die op blote voeten over de vieze straten rennen en een drukte van jewelste in het kleine gebied dat maar Palestina mag heten…Echt vreselijk om te zien wat daar gebeurt. Tegelijkertijd zijn de Palestijnen zo ontzettend warm, gastvrij en open. Wat een fantastisch lieve mensen hebben we daar ontmoet zeg! Inclusief heerlijke maaltijd bij locals thuis. Als je de kans krijgt om naar de Palestijnse Gebieden te gaan, gá!

Oeganda. Dat is er misschien eentje die je niet 1-2-3 verwacht. Oeganda. Tussen de openheid en gastvrijheid in Afrikaanse landen zit een behoorlijk verschil vind ik. Heeft ook alles met cultuur en geschiedenis te maken kan ik me zo voorstellen. In Oeganda hebben we echter niets dat openheid en eerlijkheid ontmoet. We zijn met een eigen auto door Oeganda gereisd, om zo ook in het heel afgelegen Noorden te kunnen komen. Dat was zo superleuk! Overal renden kinderen mee met onze auto, kwamen mensen nieuwsgierig bij ons staan kijken als we een broodje smeerden en kletsten ze ons de oren van het hoofd Tong uitsteken. Mocht je nog eens een Afrikaanse bestemming zoeken met prachtige natuur en de allerleukste mensen, is Oeganda echt een aanrader!

Locals Tibet

Tibet. Tja. Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, zal het je niet verbazen dat ik Tibet noem. Één van mijn meest favoriete bestemmingen. En ook dat komt door de bevolking. Tibetanen zou ik niet meteen heel open noemen. Al was het maar omdat hun historie en dagelijkse leven erg complex en verwarrend is. Dat zie je en dat voel je. Tibetanen zijn echter wel ongelofelijk gastvrij, vredelievend en willen je overal mee helpen. Dat dicteert hun geloof, maar je voelt wel dat het echt uit hun tenen komt. Als je een reis naar Tibet wilt gaan maken, zou ik echt kiezen voor een Tibetaanse gids. Val niet in de valkuil een Chinese gids te kiezen. Die kant zullen ze je op willen sturen, maar echt; omring je zo veel mogelijk met Tibetanen. Een heerlijk en bijzonder volk.

Dat zijn voor mij de locals die me erg zijn bij gebleven en waar ik met zo veel plezier aan terug trek. Ik ben benieuwd hoe dat bij jou zit? Wat zijn voor jou tot nu toe de allerleukste locals die je bent tegen gekomen?

#locals #reizen #backpacken

1 reactie

 • Kim

  13 januari 2016 om 15:13

  Oeganda staat al jaren (en dan heb ik het over 15 a 20 jaar) boven aan mijn lijstje, al is het alleen al vanwege de berggorilla in Bwindi . Het enige wat mij tegen houd is dat het voor een vrouw alleen niet veilig schijnt te zijn om doorheen te reizen waardoor een groepsreis de beste optie is. Hoe heb jij dit ervaren?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kim

   13 januari 2016 om 19:03

   Ik heb meerdere landen in Afrika gezien en vond Oeganda echt by far het veiligste aanvoelen. Echt! De mensen zijn supervriendelijk en behulpzaam en ik heb me echt nergens onveilig gevoeld. Ook als vrouw alleen denk ik dat het een heel prima bestemming is. Ik zou er voor gaan :-)!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.