De leukste campings

Reismeisje 08 januari 2014

Campings overzicht

Ik ben opgegroeid met kamperen. Vroeger gingen we standaard iedere zomer 2,5 week naar een leuk plekje in de Alpen of het warme Italië. Heerlijk vond ik dat! Ik maakte weken van tevoren al een soort kalender om mee af te tellen en zat standaard jankend in de auto als we weer naar huis moesten :-). Nu hebben die kampeervakanties plaats gemaakt voor verre reizen, maar als het eventjes kan neem ik nog altijd een tentje mee. Om lekker ergens in de jungle op te zetten of zo. En ‘gewoon’ kamperen vind ik trouwens ook nog steeds superleuk! Hoe vind je nou een leuke camping en waar moet je op letten? Check deze tips!

Boerencamping of luxe.
Los van de bestemming waar je voor kiest, is misschien de keuze tussen supersimpel, überluxe en alles daar tussenin wel de belangrijkste. Ik houd zelf van wat kleinere campings, het liefste een beetje of the beaten track. Die vind je vooral door rond te vragen of thuis al vast wat rond te speuren op allerlei blogs. Thorntree van Lonely Planet is daarbij wel handig. Heb je liever een camping met wat meer voorzieningen, maar wil je toch een beetje het echte kamperen vast houden :-)? Dan is Go 4 Camp een mooie aanbieder; zij hebben bijvoorbeeld leuke lodge-tenten in hun aanbod in allerlei landen in Europa.

Sanitaire stop en winkeltje.
Als je op een camping aan komt, zou ik ook altijd even bij het sanitair gaan kijken. Ik geef er verder niet zo om, maar als je 2 weken op een camping wilt staan is het toch wel fijn als je een warme of op z’n minst lauwe douche kunt nemen. En dan liever niet met een muntje, wat een gedoe zeg :-). Een klein winkeltje vind ik ook altijd wel een must. Al is het alleen maar om ’s ochtends een zak met nog warme broodjes als ontbijt in te kunnen slaan, heerlijk!

Let op de plek.
Als je een plekje hebt toegewezen gekregen, check die dan altijd goed qua ondergrond. En dan vooral of de plek waar je je tent neer wilt zetten egaal is of ietsje af loopt. Kuilen liggen niet lekker en belangrijker; je kunt er je tentje niet solide op zetten. Bij de eerste beste flinke regenbui lopen die kuilen vol met water en sop je lekker weg.

Op de bonnefooi.
Is ook een leuke optie; gewoon gaan en je ziet wel :-). Maar dan moet je wel een beetje flexibel zijn en tegen een wat mindere optie kunnen als er dus even geen andere mogelijkheid is. Het leuke is wel dat je op deze manier vaak de leukste, minst ontdekte plekjes ontdekt. Zeker als je in een of ander Frans dorpje wat rond vraagt en ineens ergens bij een boertje in het weiland belandt :-).

Wat is jouw leukste camping ervaring tot nu toe geweest?

 

#reistips #kamperen #camping #lonely planet #go4camp

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.