De leukste bestemming voor een weekendje Frankrijk

Reismeisje 05 maart 2016

Frankrijk 2

Frankrijk is al jaren één van de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Zeker voor kamperende gezinnen of romantische stedentrips. En logisch ook wel, want Frankrijk is natuurlijk een superveelzijdig en landschappelijk divers land! Toen wij afgelopen augustus op een korte honeymoon naar Frankrijk gingen, ben ik echt enorm verrast. In positieve zin Tong uitsteken. Nu het voorjaar langzaam weer in zicht komt, heb ik een superleuke tip voor je voor een heerlijk weekendje weg in Frankrijk. Het is een regio dichtbij Nederland, weinig bekend maar ow zo mooi: Picardië. Op nog geen 4 uur rijden ben je in een andere wereld en er echt even lekker uit. Vandaag vertel ik je wat de gaafste highlights in Picardië zijn!

Outdoor in de Baai van Somme. De zogeheten Baai van Somme is een wetland gebied in het Noorden van Picardië. Bij laagtij staan bepaalde delen van het gebied droog, waardoor het dan wel een beetje aan de Waddenzee en –eilanden doet denken. Een prachtig, ruig en bij vlagen dromerig landschap. Dit gebied is vooral te gek als je van lekker actief bezig zijn houdt, want je kunt er kajakken, strandzeilen, paardrijden en eindeloze wandelingen maken. Een perfecte plek om tot rust te komen!

Frankrijk 3

Cultuur en lekker eten in Amiens. Ongeveer 115 kilometer ten Noorden van Parijs ligt de stad Amiens; een prachtige, oude stad met zo’n 140.000 inwoners. De voornaamste reden om Amiens te bezoeken is de oude kathedraal, die behoort tot Unesco Werelderfgoed en zelfs onderdeel is van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Ik ben zelf dol op de mystieke sfeer die vaak in oude kerken hangt, maar zelfs als je daar niet veel mee hebt is de notre dame van Amiens het bezoeken waard. Kun je daarna meteen aanschuiven bij één van de fijne restaurantjes die Amiens rijk is Lachen. Le quai en Anatolie zijn echte aanraders!

Terug in de tijd bij Laon. Vlak bij de stad Laon vind je Caverne du Dragon; een heel ondergronds stelsel van bunkers en tunnels, die vroeger tijdens de Eerste Wereldoorlog door beide kanten werden gebruikt. Sowieso vind je in Picardië veel overblijfselen en begraafplaatsen die naar de Eerste Wereldoorlog verwijzen, omdat deze regio (deels) het toneel van die oorlog was. Caverne du Dragon is echter wel de meest indrukwekkende plek. In een 90 minuten durende tour maak je zo’n 15 meter onder de grond een wandeling door de indrukwekkende tunnels. Onderweg volg je een expositie over de Eerste Wereldoorlog en de rol die Caverne du Dragon daarin speelde. Zeker waard om een ochtendje aan te besteden!

Bezoek een typisch Frans chateau. Wat is Frankrijk zonder chateaus Knipogen? In het Zuiden van Picardië ligt één van de best bewaard gebleven chateaus. Chateau de Chantilly. Je kunt er eindeloos door de overdadig gedecoreerde ruimtes dwalen en waant je er bijna weer in de tijd van Sissi. Het chateau staat op een terrein van 155 hectare groot en beschikt eveneens over bijbehorende tuinen, waar je in het voorjaar heerlijk kunt slenteren. Al is dit wel bijna een bestemming op zich, want de tuinen zijn gróót en je moet er een apart toegangskaartje van €8 voor kopen (een bezoekje aan het chateau zelf kost ook al €17). Wat je ook doet, bezoek het Chateau Chantilly zeker.

Wat mij betreft de belangrijkste highlights in Picardië; een superleuke dichtbij bestemming voor een (lang) weekendje weg. Lijkt een bezoekje aan deze Franse streek jou ook wel wat? Abonneer je dan nu gratis op het magazine Esprit de Picardië en je maakt kans op een verblijf in Picardië!

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete streek in Frankrijk is?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen ervaringen en mening.

@Europa @Frankrijk #Frankrijk #picardie #Weekendje weg #reistips

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.