De lekkerste koffietjes op reis

18 december 2013

Lekkerste koffie

Een goed bakje koffie: ik houd er van! Ik ben zeker geen grote koffie drinker en kan ’t zelfs prima missen, maar áls ik koffie drink dan graag ook meteen een echt kwaliteitsbakkie. Zwart of cappuccino zijn mijn favoriet. Op reis houd ik ’t eigenlijk altijd bij water, thee en biertjes, maar als er ineens een Starbucks look-a-like op duikt in the middle of nowhere twijfel ik niet om naar binnen te gaan ;-). Ik weet niet, het geeft me ergens een lekker thuis gevoel of zo. Helaas valt de koffie op reis best vaak tegen moet ik zeggen. Een beetje aangelengde zwarte drab mag de naam koffie niet eens dragen wat mij betreft. Maar goed, er zijn zeker landen of plekken geweest waar ik ’t jammer vond dat mijn bakje leeg was! Dit zijn wat mij betreft de beste koffielanden en -plekken waar ik geweest ben.

 

Overal in Ethiopië! Misschien kun je het je niet voorstellen, maar de Ethiopiërs weten wel wat goede koffie is! Verwacht hier geen fantastische cappuccino’s of andere fratsen, maar wèl echt lekkere, kruidig pittige, zwarte koffie. In Ethiopië worden enorm veel koffiebonen verbouwd dus vandaar dat koffie wel zo’n beetje het nationale drankje is hier. Ze hebben er zelfs een hele koffieceremonie om heen gemaakt; waar een kopje koffie al niet goed voor kan zijn ;-)!

 

Joe & The Juice in Kopenhagen. Van alleen de naam al wordt je blij toch?! Joe & The Juice. Ok, het is een wat überhippe tent, maar je bent dan ook in Scandinavië. Ik vind de cappuccino bij Joe & The Juice echt één van de beste bakjes die ik ooit heb gehad. Zooooo lekker romig, zacht en pittig tegelijk. Als je in Kopenhagen bent, ga dan zeker langs één van de vestigingen van Joe & The Juice!

 

The Garden Café in Granada, Nicaragua. Wat een verademing is dit cafeetje in Granada zeg. Eindelijk een ander menu dan bonen, rijst en eieren ;-). Naast de clubsandwich-achtige broodjes kun je er ook superlekkere koffie bestellen. Heerlijk om een ochtendje rond te hangen met een goed boek en een bakkie binnen handbereik.

 

The Coffee Bean op Kuala Lumpur Airport, Maleisië. Als je op het vliegveld in Kuala Lumpur landt is deze Starbucks look-a-like keten zo’n beetje het eerste waar je buiten tegen aan loopt. Trek er in één spurt naar toe zou ik zeggen ;-). Alles wat ze hier op de kaart hebben is fijn!

 

 

Ben jij een koffiedrinker op reis?       

 

#reizen #nicaragua #ethiopie #maleisie #Kopenhagen

2 reacties

 • Debby

  18 december 2013 om 09:04

  Yes, weer iets voor op mijn Nica lijstje!

  Beantwoorden

 • Yvon

  22 december 2013 om 02:06

  Koffie is lekker! Gelukkig weet men hier in China ook steeds beter wat goede koffie is.
  En de Coffee Bean heeft zeker goede koffie en anders lekkers!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.