De laatste reisjes in 2016 en de eerste bestemmingen in 2017

Reismeisje 23 november 2016

reizen 2016

2016. Wat een jaar! Nog nooit heb ik zo veel gereisd en te gekke, nieuwe bestemmingen bezocht in 1 jaar als afgelopen jaar. Niet zo gek natuurlijk, aangezien we eind juli van dit jaar terug zijn gekomen van onze lang gedroomde wereldreis Knipogen. Net als elk jaar zal ik binnenkort een artikel schrijven over wat ik de gaafste bestemmingen van het afgelopen jaar vond, maar voor het zo ver is, is het eerst nog even tijd om dit jaar af te maken en een stukje verder dan dat. Vooruit te kijken naar de bestemmingen die toch nog op het programma staan in de komende weken. Weliswaar niet zo spannend als exotisch Vanuatu, off the beaten track Papoea Nieuw Guinea of bijzonder Iran, maar het blijft reizen. Komen ze!

Natuur en voetbal in Engeland. Begin december gaan we een lang weekend naar Engeland. Daar heb ik echt onwijs zin in, omdat ik überhaupt nog maar 1x in Engeland ben geweest en het bovendien een roadtrip gaat worden. Laat ik daar nu net dol op zijn Lachen! Vrijdagavond vertrekken we vanuit Rotterdam per boot naar Hull in Engeland. Een nachtreis dus, waarbij we een eigen hut hebben op de boot. Zaterdag en zondag hebben we dan helemaal in Engeland. We verblijven bij zo'n charmante Engelse B&B in het stadje York, op ongeveer een uurtje rijden van Hull. York zelf lijkt me leuk om rond te slenteren, maar het gaat me vooral om de omgeving. Yorkshire National Park. Als ik daar foto's van zie, word ik erg blij! Prachtig! We gaan er vast nog een mooie hike maken ook. En zaterdagavond willen we proberen naar een voetbalwedstrijd te gaan. Ik ben niet echt een voetbalfan, maar sinds ons te gekke Colombia voetbal avontuur ben ik om!

Kerstshoppen in Hollanda. Yes! Staat ook nog op de planning. Een lekker dagje kerstshoppen in het Zuiden van Nederland. Weliswaar een kort uitstapje, maar wel eentje waar je je echt even in een andere wereld waant denk ik. Glühwein, kerstbomen en gezellige stalletjes; kom maar door Lachen. Het staat nog niet helemaal vast waar we heen gaan, dus als je nog een goede tip hebt? Graag!

reizen 2016 2

Beijing of lekker strand om 2017 af te trappen! Yes. Je leest het goed! Ik moet heel eerlijk bekennen dat dit nog niet vast staat hoor. En we zijn er al wel 10x in veranderd van gedachten Knipogen. Man man. Het begon eigenlijk met dat we graag met oud & nieuw weg willen. Dat doen we wel vaker en dat bevalt eigenlijk heel prima. Afgelopen jaar luidden we het nieuwe jaar in bij Machu Picchu, dus dit jaar kon niet helemaal achter blijven. En toen zagen we dat de vliegtickets naar Beijing echt idioot goedkoop waren/zijn. Voor nog geen €350 per persoon vlieg je retour naar Beijing. Geen geld toch?! Het is daar natuurlijk koud en waarschijnlijk druilerig, maar het leek ons wel wat; oud & nieuw op het plein van de hemelse vrede vieren of zo. Bijna hadden we een ticket geboekt, maar uiteindelijk voelde het toch niet helemaal lekker naar onze ouders toe. We zijn afgelopen jaar al zo lang weg geweest en dan nu op zo'n moment weer weg zijn. Hm. Beetje lullig wel. En dus hebben we uiteindelijk besloten om oud & nieuw toch thuis te gaan vieren. Maar het kwaad is ondertussen wel geschied, want het kriebelt weer aan alle kanten Tong uitsteken. We overwegen nu kort na de jaarwisseling een weekje naar Bejing te gaan of een lekker relax weekje op het strand te boeken. De prijsjes zijn in elk geval aantrekkelijk en ik heb er ook he-le-maal zin in!

Naar een vriendin in la douce France. Halverwege januari staat er ook nog een weekendje Frankrijk op het programma. Het Noorden wel te verstaan, anders wordt het wel een beetje veel van het goede. Een vriendin woont daar sinds een aantal jaren en het wordt tijd dat we haar daar op gaan zoeken. Onwijs veel zin in en een gezellig uitje!

Dat zijn de reisjes die de komende weken/maanden op de planning staan. Leuke dingen in het verschiet dus! Ik ben benieuwd of we ook nog naar Bejing of een of andere Caribische bestemming zullen gaan...I'll keep you posted! Welke reisjes staan bij jou nog op de planning de komende tijd?

#reizen #backpacken #bucketlist

11 reacties

 • Nanda

  23 november 2016 om 07:54

  Wij gaan rond oud en nieuw een paar dagen naar Lissabon. Heb er veel zin in! Maar verder helaas nog niks gepland. Heb teveel landen op mijn lijstje en kan niet kiezen ;-)

  Beantwoorden

  • gerben Nanda

   23 november 2016 om 18:34

   Haha herkenbaar. Maar Lissabon, super leuk toch!! Zeker met O&N. Veel plezier!

 • Mariska

  23 november 2016 om 07:55

  Is de voorpret van het bedenken van nieuwe bestemmingen bijna leuker dan de reis zelf

  Beantwoorden

  • gerben Mariska

   23 november 2016 om 18:42

   Soms wel ja. Helemaal wanneer de reis volledig open ligt en je alles van A tot Z nog moet samenstellen :-). Dat betekent dan veel bladeren in LP's. Heerlijk voor de zondagen.

 • Margreet Pruis

  23 november 2016 om 07:59

  Leuk vooruitzicht ! Wij gaan begin januari naar Mauritius en in febr. naar Bali ! Vraagje : hoe kom je het gemakkelijkst en goedkoopst op Komodo voor een paar dagen ?

  Beantwoorden

  • gerben Margreet Pruis

   23 november 2016 om 18:47

   Nee! Dat zijn nog eens bestemmingen. Ben erg benieuwd naar je ervaringen. En wat je vraag betreft: bedoel je vanuit Bali? Bijna iedereen komt hier op een meerdaagse rondreis per boot. De meeste nemen de route lombok - komodo/rinca - flores. Komodo ligt dichterbij het eiland Flores dan Bali, dus mocht je en slechts op een uitstapje heen willen, dan is je beste kans om met de ferry of vliegtuig naar Flores te gaan en vanuit daar een tripje te boeken. Ik wet niet of dat op een dag kan, maar het is in ieder geval een stuk dichterbij dan vanuit Lombok met de boot.. De trip van Lombok naar Flores, incl Komodo duurt overigens drie of vier nachten. Tip, neem niet de allergoedkoopste boot!!! Daar krijg je echt spijt van. Dit is een geval waarbij je achteraf echt blij bent dat je iets meer geld hebt uitgegeven. De kleine boten zijn super oncomfortabel en ook nog eens gevaarlijk. Dit of afgelopen jaar is er nog een boot gezonken waarbij toeristen verdronken zijn.

   • Margreet Pruis gerben

    23 november 2016 om 18:55

    Dankje Gerben voor de info ! Jaaa dat weet ik nog goed, dat er een boot gezonken is, vreselijk...

  • Sandra Margreet Pruis

   23 november 2016 om 23:55

   Mooi vooruitzicht, Margreet. Mijn man en ik zijn in 1997 (oef al lang geleden), vanuit Flores met een vissersbootje in 3 dagen naar Komodo, Rinca en Lombok gevaren. Achteraf was dat heel erg gevaarlijk, wisten wij destijds veel. Er komen twee zeeën bij elkaar en kolken dat ze deden. Als het nu nog mogelijk is, ga absoluut niet met zo een bootje grrrr. Destijds was het ook mogelijk om vanuit Flores een daguitstapje te maken naar Komodo/Rinca en vanaf Flores kon je ook naar Bali vliegen.. Kijk dus uit voor die bootjes.

 • Jeroen

  23 november 2016 om 09:09

  Mooie vooruitzichten!
  En hier nog geen dingen op de planning. Wel ideeën maar besloten eerst maar eens dat huis af te maken.

  Beantwoorden

  • Gerben Jeroen

   23 november 2016 om 18:48

   Ook leuk, een eigen plekje. Ik hoor trouwens graag meer over je ervaringen naar het Hoge Noorden!!

   • Jeroen Gerben

    24 november 2016 om 14:02

    Komt goed. Momenteel even druk maar je hoort het weekend nog van mij

 • Linda | travellersoftheworld

  23 november 2016 om 12:09

  Leuke vooruitzichten! Wij gaan met kerst naar praag en voor 2017 staat er niks gepland. De zomer gaat op dit moment tussen China (hele goedkope tickets), Thailand (ook heel goedkoop gevonden) of Slovenië. En dan hopelijk nog wat citytripjes tussendoor. In 2017 heeft alleen wel afstuderen mijn prioriteit

  Beantwoorden

  • Gerben Linda | travellersoftheworld

   23 november 2016 om 18:49

   Haha ja afstuderen lijkt me ook niet onbelangrijk :-). Maar klinkt goed toch?! Praag is fantastisch en die andere trips lijken me ook helemaal de moeite waard. Veel plezier alvast en succes met kiezen.

 • Shamira | Kompas24

  23 november 2016 om 12:21

  Gave plannen! In het zuiden van Nederland kan ik zeker de combinatie Valkenburg/Maastricht aanraden. De grotten van Valkenburg zijn dan omgetoverd tot kerstmarkt en ook in Maastricht vind je op het Vrijthof wat kraampjes, eettentjes, attracties en een schaatsbaan. Plus je kan er goed shoppen natuurlijk ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Shamira | Kompas24

   23 november 2016 om 19:52

   Klinkt heerlijk Shamira :-)! Dank voor je tips!

 • Ralf Senden

  23 november 2016 om 12:37

  De kerstmarkt in Valkenburg (Zuid-Limburg) is zeker aan te bevelen. Kom dan gezellig langs bij ons op de koffie voor een lekker stukje limburgse vlaai.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Ralf Senden

   23 november 2016 om 19:53

   Ha! Dank voor de uitnodiging Ralf :-). Dat klinkt zeker gezellig!

 • Emma -Travelhotspots

  23 november 2016 om 14:25

  Leuke tripjes op de planning! En dat is inderdaad wel erg goedkoop. Maar thuis, in Nederland, Oud&Nieuw vieren met familie is ook veel waard. Ik vier dit jaar alle feestdagen in Mexico. Maar waar? Daar ben ik nog niet over uit. Dat is wel een beetje lastig dat je nu al moet gaan bedenken waar je het wilt vieren omdat vaak de goede hostels snel vol zitten. Maar als je geen planning hebt dan is het moeilijk te bedenken waar je over ruim een maand zal zijn.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Emma -Travelhotspots

   23 november 2016 om 19:54

   Ahhhhhh, Mexico! Wat gaaf zeg! Lijkt me heel leuk! Veel plezier al vast.

 • Marianne

  23 november 2016 om 16:38

  Toevallig ben ik dit weekend op de kerstmarkt in Valkenburg geweest. Echt een aanrader! Doordat het in de grotten is, heeft het nog een extra magisch sfeertje. Er zijn veel verschillende leuke kraampjes en plekken om een drankje te drinken en wanneer je toch nog meer wilt, dan wandel je het gezellig aangeklede centrum in, ideaal! Waar jullie ook heen gaan, alvast veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Marianne

   23 november 2016 om 19:55

   Jee, Valkenburg heb ik nu inderdaad wel vaker gehoord. Leuk hoor. Ga ik zeker meenemen, dank!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  23 november 2016 om 18:27

  Leuke plannen! Haha Beijing of een Caribisch eiland... Hmm, ik zou het stiekem wel weten - maar ik ben redelijk partijdig ;) Ik heb dit jaar nog een weekend Geneve, een dag kerstmarkt Essen, een huwelijk in India & een dagje Qatar op de planning staan. Het eerste tripje in 2017 is (waarschijnlijk) St. Patrick's Day in Galway :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   23 november 2016 om 19:56

   Wat een heerlijke plannen Dominique :-). En dat huwelijk in India lijkt me echt de max. Veel plezier al vast!

 • Mariëlle

  23 november 2016 om 19:33

  Budapest en Dublin zijn zojuist geboekt!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Mariëlle

   23 november 2016 om 19:57

   Whoop whoop! Lekker hoor!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.