De laatste 2 maanden in Zuid-Amerika

Reismeisje 15 februari 2016

Zuid Amerika

We zijn ondertussen al weer bijna 5 maanden onderweg in Zuid-Amerika. 5 maanden! Aan de ene kant vliegt de tijd en aan de andere kant lijkt het soms zelfs langer. We hebben zó veel gezien en meegemaakt. Op dit moment zijn we nog op de Galapagos, maar over een weekje zit ons eiland-hop-avontuur hier er op en gaan we terug naar het vaste land. Vanuit Quito zullen we dan verder naar het Noorden reizen en nog een aantal te gekke landen bezoeken vóór we naar Frans Polynesië vliegen. Er zijn weer wat wijzigingen geweest, dus het is hoog tijd voor een update van onze reisroute van de komende 2 maanden Tong uitsteken!

Colombia en de Cariben. Vanuit Quito zullen we de eerste bus pakken richting de grens met Colombia. Yesssss. Een bestemming waar veel van jullie erg enthousiast over zijn en die al lang op mijn bucketlist stond. We gaan beginnen in het koloniale stadje Popayan en van daaruit verder Noordelijk reizen. Sowieso zullen de koffie regio, Medellin en Cartagena op de planning staan en verder zien we wel. Ik ben erg benieuwd!

Halverwege maart vliegen we dan vanuit Cartagena naar…….Trinidad & Tobago LachenLachen. Hop! Even wat anders. We kwamen er op, omdat we vanuit Colombia eigenlijk meteen naar Guyana zouden reizen. Er is alleen één probleempje; Venezuela ligt er tussen in. En laat dat nu net erg onveilig zijn op dit moment. Ik ben echt niet zo’n chicken, maar onderweg hebben heel wat mensen ons al afgeraden om door Venezuela te reizen, dus dat laten we maar even links liggen…Er is een optie om via het Zuidoosten van Colombia de Amazone af te zakken en dan vanuit Brazilië omhoog te reizen naar Guyana, maar toen zagen we een vlucht naar Trinidad voor een leuk prijsje Knipogen. Vanaf daar kunnen we vervolgens voor een paar tientjes vliegen op Georgetown, de hoofdstad van Guyana. En dus gaan we straks naar Trinidad & Tobago. Het is maar voor een weekje, maar het lijkt ons een superleuke bestemming. Lekker Caribisch.

Guyana’s en Suriname. De laatste week van maart vliegen we dan naar Georgetown. We weten nog niet precies wat we in Guyana gaan doen, maar het zal ongetwijfeld iets worden met jungle en dieren. Ik denk dat we er twee plekken uit gaan zoeken en daar lekker een paar dagen blijven. Vanuit Guyana reizen we vervolgens naar Suriname, waar ik echt superveel zin in heb! Lijkt me zo’n leuke bestemming; gezellige mensen, heerlijk eten, mooie natuur én even inslaan bij de Albert Heijn. Ha! Als Suriname ons bevalt, denk ik dat we van daaruit meteen richting Sao Paulo gaan. En als er nog wat dagen over zijn, gaan we nog richting Frans Guyana. Op 11 april vliegen we namelijk vanuit Sao Paulo naar Tahiti, dus dat is wel een harde datum waarop we echt in Sao Paulo moeten zijn. We gaan zien hoe het loopt!

De komende 2 maanden gaan we dus heel wat verschillende landen zien. Op Colombia na allemaal kleine landen, dus ik denk dat dit helemaal goed is zo. Ik ben echt superbenieuwd naar wat het leukste gaat zijn! Welke bestemming spreekt jou het meeste aan??

#zuid-amerika #colombia #suriname #trinidad #guyana #wereldreis

7 reacties

 • Sabine

  15 februari 2016 om 00:38

  Toffe route zeg! Beter ja om niet door Venezuela te gaan. Sowieso zijn er al maanden veel spanningen tussen Colombia en Venezuela en de grens is dus ook helemaal niet veilig. Mochten jullie nog tips willen over Colombia laat het me weten. En als jullie in Bogotá komen (of zit dat niet in de planning?) misschien kunnen we dan meeten! :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sabine

   15 februari 2016 om 02:22

   Ha! Dat zou me heel gezellig lijken :-). We weten nog niet helemaal zeker of we in Bogota gaan komen, maar zo ja; zal ik je zeker even contacten. Leuk! Heb je misschien nog goede tips voor aan de kust in het Noorden?

  • gerben Sabine

   16 februari 2016 om 04:55

   Zou leuk zijn Sabine :-) Tegen zo'n uitnodiging zeggen we niet snel nee! We houden wel contact.

 • Margreet Pruis

  15 februari 2016 om 07:19

  Wauh !! Super zeg ! Ik zou ook niet naar Venuzuela gaan nee, beter niet ! Suriname lijkt me helemaal geweldig ! In Frans Guana zou ik die gevangenissen bezoeken, bekend van Papillon, lijkt me erg mooi ! Trinidad &Tobago lijkt me ook super !

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet Pruis

   15 februari 2016 om 14:45

   Dank voor je leuke reactie :-). Ik ben ook echt heel benieuwd! Vooral de diversiteit de komende 2 maand lijkt me heel leuk.

  • gerben Margreet Pruis

   16 februari 2016 om 05:02

   Leuke tip van die gevangenissen, had ik zelf nog niet aan gedacht ;-) Thanks Margreet!

 • Jeffrey

  15 februari 2016 om 13:30

  Venezuela was één van mijn mooiste bestemmingen in Zuid-Amerika en heb me geen seconde onveilig gevoeld. Zo ontzettend goedkoop, supervriendelijke mensen en geweldige natuur (Angels Falls, Orinoco, Los Llanos en Roraima :O). Zou ontzettend zonde zijn om dat over te slaan, zeker aangezien Guyana dan weer vrij weinig voorstelt.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeffrey

   15 februari 2016 om 14:46

   Wanneer ben je in Venezuela geweest? Recent? Het lijkt mij ook echt een prachtig land inderdaad en ik zou het graag bezoeken. Alleen raadt iedereen die we onderweg zijn tegen gekomen dat op dit moment af...

   • Jeffrey Reismeisje

    16 februari 2016 om 09:34

    Een jaar geleden, maar de situatie is nauwelijks veranderd. Iedereen raadde het af, maar dat is puur omdat ze er niet zelf zijn geweest. Met name Amerikanen reageerden altijd geschokt wanneer ik vertelde dat ik na Colombia door Venezuela zou trekken in mijn eentje. Beste beslissing tijdens mijn 7 maanden in ZA.

 • Jessica

  15 februari 2016 om 20:27

  Jaloers! Je gaat twee van mijn lievelingslanden bezoeken; Colombia en Suriname! Mocht het lukken dan is het zeker de moeite waard om vanaf Popayan naar de Tatacoa woestijn te reizen. Echt een van de mooiste plekken om sterren te kijken! En de omgeving is ook ontzettend mooi :) Je overnacht voor een paar euro in een hangmat en op sommige plekken hebben ze ook tentjes en zelfs kamers. ;) Cartagena is ook ontzettend leuk! En als je op de een of andere manier nog in Bogotá terechtkomt moet je inderdaad even bij Sabine langs! :) Het is inderdaad niet veilig om door Venezuela te reizen. Zelfs mensen die er waren geweest zeiden dat ze het eigenlijk te eng vonden en dat continu over hun schouder keken. Dat is natuurlijk ook niet leuk reizen.. Voor Suriname heb ik ook nog wel veel tips, maar dat komt tegen die tijd wel weer haha :) Wil je vanaf Suriname naar Sao Paolo vliegen? Je kunt namelijk ook excursies van 2/3 dagen naar Frans Guyana/Galibi doen vanuit Paramaribo. ;) (op eigen houtje is het op zich ook prima te doen hoor, maar je zit natuurlijk wel met de tijd) Je gaat het in ieder geval ongetwijfeld heel leuk hebben!

  Beantwoorden

 • Inge

  16 februari 2016 om 22:02

  Reismeisje help! Ik heb 2 maanden vrij kunnen krijgen op mijn werk (juli en augustus) en ik denk er zwaar aan om te gaan backpacken door Bolivia en Peru. Misschien nog met de Galapagos eilanden erbij of met start bij de Iguazú watervallen in Brazilië. Wat is jullie advies als je op zoek bent naar een actieve vakantie in een veilig en natuurrijk land (veilig zowel qua veiligheid op straat, als qua voedselveiligheid). Ben vorig jaar naar oa Australië geweest en dat was helemaal top! Toch Bolivia en Peru of een ander Zuid-Amerikaans land?

  Hoorde via via een verhaal van iemand die een half jaar in Zuid-Amerika heeft gebackpackt en 8 keer een salmonella vergiftiging had opgelopen... dat is aan mij niet besteed.. dan maar een toeristischer maar comfortabeler land :)

  Super thanks en complimenten over je mooie site, leuke blogs en gave foto's!

  Beantwoorden

 • Susan

  05 maart 2016 om 06:26

  Wat heerlijk om jullie reisplannen te lezen. Snap zo goed dat jullie nu al zin in de AH hebben in Suriname. Ik kom net uit Georgetown, maar dan de stad in Maleisie.
  Ben zo benieuwd naar jullie Pacific avonturen, tijdens mijn working holiday jaar in Nieuw Zeeland wil ik zeker ook een paar van die eilanden bezoeken. Als ik toch 'in de buurt' ben (;

  Beantwoorden

 • Marissa

  12 december 2017 om 14:12

  Wat is de snelste route van Suriname naar Colombia?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.