De eerste 2 maanden van onze wereldreis

Reismeisje 06 juli 2015

Wereldreis

Regelmatig krijg ik vragen over waar we onze wereldreis zullen gaan starten. Over zo’n 2,5 maand is het per slot van rekening al zo ver. Tot voor kort hadden we nog niet echt een idee. Ja, wel dat we op de Oostkust van Zuid-Amerika wilden vliegen, maar daar hield het dan ook wel mee op. Ondertussen is alles een stukje duidelijker aan het worden en leek het me leuk om jullie mee te nemen in de plannen die we hebben voor de eerste 2 maanden van onze wereldreis.

Ready for take off!
Het idee is dat we de laatste week van september of eerste week van oktober in het vliegtuig stappen naar Brazilië. Welke datum het exact wordt, gaat nog even afhangen van de optie die we uiteindelijk kiezen. Het meest voor de hand liggende is natuurlijk dat we een enkel ticket boeken, maar we overwegen ook een soort pakketreis te kiezen. I know, niet bepaald avontuurlijk of passend bij backpacken :-P . Normaal gesproken zouden we zeker geen pakketreis boeken, maar we hebben al een aantal supergoede aanbiedingen voorbij zien komen waarbij je bijna minder betaald dan voor een enkeltje vliegen! Tja. Daar komt bij dat de afgelopen maanden nogal hectisch zijn geweest. Vooral gevuld met superleuke dingen en verrassingen, maar ik vermoed dat ik straks wel eventjes rustig moet starten. Even een pas op de plaats moet maken. Dan is zo’n pakketreis ook niet verkeerd toch? Hoe dan ook, Brazilië it is 8-) . Er zijn drie opties om op te vliegen voor ons: Rio de Janeiro, Sao Paulo en Porto Alegre. Welke het gaat worden hangt, naast de prijs, ook nog steeds wat af van hoe we de eerste maand willen gaan reizen…

Eerste deel van de wereldreis.
Eigenlijk was ons idee lange tijd om binnen 2 maanden vanuit Brazilië zo snel mogelijk naar Patagonië in het uiterste Zuiden van Zuid-Amerika te reizen. Ushuaia om precies te zijn. We willen namelijk gaan proberen naar de Zuidpool te reizen en vanaf Ushuaia op een schip mee te kunnen. Het gaat ongetwijfeld eventjes duren voor we ergens een schip ontdekken waar nog twee plekken over zijn ;-) , dus vandaar dat we daar wat extra tijd voor uit willen trekken en we zo snel mogelijk naar het Zuiden wilden reizen. Maar ja. Dan ga je je wat verder inlezen en zie je 1001 plekken die je onderweg nog wilt bezoeken. En 5 andere routes die je aanspreken…De eigenlijke route zou ons vanuit Brazilië naar Uruguay brengen, om vervolgens helemaal door Argentinië af te zakken naar Ushuaia inclusief een stukje Andes in het Noorden van Argentinië. Dan zou vliegen op Porto Alegre het beste zijn. Toen kwam optie 2 er bij: vliegen op Sao Paulo en meteen door steken naar Paraguay in het Westen, om vervolgens af te zakken naar Argentinië waarbij we de Andes dan op een later moment mee willen gaan pakken. En optie 3: vliegen op Rio de Janeiro, naar de Pantanal reizen en dan door Paraguay richting het Zuiden van Argentinië reizen. En natuurlijk zijn er ook nog mixjes van deze routes mogelijk. My ow my. Enorm luxe probleem natuurlijk. We vragen ons af in hoeverre we Brazilië nog gaan doen als we straks alle andere landen in Zuid-Amerika hebben gezien. Qua route zou het niet helemaal lekker uit komen om het aan het einde te doen namelijk. Maar ja. We zijn er nu! Zonde om het niet te doen zou je zeggen…

Wat vinden jullie? Is er iemand naar de Pantanal in Brazilië geweest en zo ja, wat vond je daarvan? Alle tips zijn welkom!

#reizen #backpacken #route #Brazilie #wereldreis

13 reacties

 • Esther

  06 juli 2015 om 07:08

  Hai! Ik ben zelf in Brazilië geweest in 2012. Torn ook een bezoek gebracht aan de pantanal. In een woord: fantastisch! Ik heb daar zo'n 4 dagen trip gedaan met allemaal activiteiten, erg relaxt en prachtig. Vanaf de pantanal ben ik doorgetrokken Bolivia in, omdat Brazilië m'n budget op at. De bussen zijn op lange afstanden en flink aan de prijs! Wel is het land zo mooi dat je zeker heen moet :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Esther

   06 juli 2015 om 07:31

   Hmmmm, misschien dus toch maar starten met de Pantanal dan...

 • Jeroen

  06 juli 2015 om 07:21

  Niet geweest maar de Pantanal schijnt het beste te zijn om wat van het dierenleven van het regenwoud mee te krijgen. Omdat het open is kun je gewoon meer zien. Dat is in het regenwoud zelf dus wat moeilijker.
  Daarentegen schijnt het ook erg toeristisch geworden te zijn maar dat is echt alleen maar van horen zeggen. Het staat zeker nog een keer op mijn lijstje maar de verhalen over het 'massa' toerisme schrikken me momenteel een beetje af maar van hoeveel er waar is weet ik dus ook niet. Een onderzoekje waard lijkt me :-)
  In elk geval klinken de plannen zeker niet verkeerd. Denk in Argentinië er ook aan El Chalten en El Calafate eventueel aan te doen... Die plekken staan tenminste erg hoog op mijn lijstje samen met Torres Del Paine in Chili (beetje zelfde gebied)
  Hoe dan ook, het gaat ongetwijfeld erg mooi worden!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   06 juli 2015 om 07:30

   Ja klopt, El Chalten en El Calafate staan zeker op de planning. Owwwwwwwwwwwww, zo veel moois te zien en te doen!!

   • Jeroen Reismeisje

    06 juli 2015 om 08:10

    Zelfs een jaar zal te weinig zijn om alles te doen en zien wat je wil ben ik bang...

 • Marijke

  06 juli 2015 om 07:22

  Oooh, Pantanal staat héél hoog op mijn lijstje! Ik bekijk er geregeld docu's over en het moet er prachtig zijn! In het regenseizoen (december tot mei) loopt het helemaal onder water, maar jullie zijn dat voor lijkt me! Nu ja, die andere plannen zullen ook wel erg mooi zijn, maar van Pantanal weet ik in elk geval dat het er héél bijzonder is! In de BBC serie "how nature works" gaat één aflevering over Pantanal. Echt het bekijken waard!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marijke

   06 juli 2015 om 07:29

   Goede tip Marijke, ga ik zeker even kijken.

 • Casper

  06 juli 2015 om 07:28

  Ik heb zelf 3 maanden ik Rio gezeten en het is echt een geweldige stad maar waar je vooral lang moet als je het mij vraagt is Ilha Grande. Geweldig mooi eiland iets onder rio en aan 3 dan heb je genoeg! Succes met de verdere planning!:)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Casper

   06 juli 2015 om 07:29

   Thanks Casper!

 • Sieds | Sieds My Travels

  06 juli 2015 om 08:04

  Ik ben het helemaal met Jeroen eens, El Chaltén en El Calafata mag je stiekem niet overslaan, zo gaaf met de vele gletsjers en de prachtige hikes die je in Monte Fitzroy NP kunt maken!! In combinatie met Torres del Paine NP en Ushuaia is dat ook goed te doen, je kunt dan verder over land reizen. In de omgeving van Ushuaia kun je ook prachtige wandelingen maken en varen over Beagle kanaal, zo mooi. Als jullie specifieke vragen hebben, mail gerust.. :-)

  Beantwoorden

  • Jeroen Sieds | Sieds My Travels

   06 juli 2015 om 08:12

   Beagle Channel en Ushuaia (Tierra del Fuego NP) heb ik al wel gedaan maar voor El Chaltén en El Calafata ga ik zeker nog een keer terug die kant op. En dan verder hiken in Torres del Paine :-D

   • Sieds | Sieds My Travels Jeroen

    06 juli 2015 om 09:31

    Ik kan het je echt aanraden Jeroen, zo gaaf!! Ik ben vanuit Ushuaia via Torres del Paine NP naar El Chaltén en El Calafate gegaan, is goed te doen en stuk voor stuk pareltjes. Heb prachtige hikes gemaakt, op gletsjers gewandeld en per boot langs de gletsjers gevaren, prachtig!! :-D

  • Reismeisje Sieds | Sieds My Travels

   06 juli 2015 om 09:38

   Dat gaan we vast nog wel doen ja! Beagle kanaal heb ik inderdaad al veel over gehoord en prachtige foto's van gezien. Kan niet wachten ;-)!

 • Robert | Traveljunks

  06 juli 2015 om 09:25

  In Brazilie zou ik je Paraty kunnen aanraden. Is wel wat toeristisch, maar voornamelijk met Brazilianen zelf. Zijn er vanuit Rio met de bus naartoe gegaan en van daaruit met de bus naar Sao Paulo. Makkelijk te doen. Dé toeristische knoepert in het zuiden, de watervallen van Iguacu, die mag je echt niet missen. Overweldigend mooi! Wij zijn aan de rand van de Pantanal geweest en hebben overnacht in Bonito. Heb er spijt van niet langer en verder in het gebied te zijn geweest, maar we hadden door de grote afstanden weinig tijd over. Zeker de moeite voor zover ik het met die drie dagen kan beoordelen. Gaan jullie ook naar Chili?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert | Traveljunks

   06 juli 2015 om 09:37

   Yes, zeker! Eigenlijk is het idee nu om echt alle landen in Zuid-Amerika te gaan bezoeken :-). Thanks ook nog voor de tip, ga er zeker naar kijken!

 • Evianne

  06 juli 2015 om 13:10

  Momenteel ben ik samen met m'n vriend in Colombia en hebben er al 6 maanden opzitten in Zuid Amerika! Helaas zit het er ons al bijna op :( maar lees met veel plezier jou blog over het voorbereiden! Wij zijn begonnen in Rio vervolgens Paraty en toen gevlogen naar Campo Grande om vanuit daar de Pantanal in te gaan! Echt een aanrader! Het was erg mooi en zeker de moeite waard! Wij verbleven in Pousada Santa Clara (ook aanrader!). Na de Pantanal naar Bonito geweest (snorkelen in een superheldere rivier) en toen naar Iguasu! Maar 2,5 week in Brazilie geweest, misschien wat kort maar we hebben toch aardig wat mooie plekjes gezien!:) Veel plezier nog met de voorbereidingen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Evianne

   06 juli 2015 om 14:12

   Ow wauw, hier heb ik echt iets aan joh! Supertip! Dank. Geniet er nog even goed van daar!

 • Silke

  06 juli 2015 om 14:24

  Ik ben vorig jaar in Bolivia en Brazilië geweest. Eerst in Bolivia een pampas en een jungle tour gedaan en daarna doorgereisd (3 dagen bussen) naar de pantanal. Toen we daar kwamen bleek de pantanal tour minimaal 800 euro te kosten voor 4 dagen, terwijl in Bolivia de pampas tour 100 euro voor 4 dagen kostte. En volgens de beschrijvingen van de tours in de pantanal leek het er op dat we niet heel veel extra's qua flora en fauna zouden gaan zien dan we daarvoor in Bolivia al hadden gezien. Uiteindelijk vanwege het geld dus niet de pantanal in geweest, dus ik kan het niet vergelijken. Maar mogelijk dus ook een optie om te doen, want jullie wilden ook sowieso al naar Bolivia toch?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Silke

   07 juli 2015 om 06:36

   Ja klopt, Bolivia staat ook zeker op de planning. Goede tip Silke, thanks!

 • Ingrid

  06 juli 2015 om 22:43

  Hi, ik ben in het het zuidelijke deel van de Pantalal geweest: Passo do Lontra. Vind het persoonlijk erg jammer dat ik voor een butgettourtje heb gekozen. Passo do Lontra ligt net als Santa Clara aan de rand van de Pantanal. Je moet dus echt extreem veel geluk hebben, wil je andere dieren dan capibara's, kaaimannen en vogels zien. Had ik helaas niet... Andere toeristen die ik sprak, zijn naar Fazenda Quatro Cantos gegaan. Ligt stuk dieper in de Pantanal maar daardoor ook stuk minder toeristisch. Zij hebben alle dieren behalve de jaguar gezien.

  Ik zou zeker naar Bonito gaan. Het plaatsje an sich is niet zo speciaal. Maar de Rio da Prata wel! Dat is een kristalheldere rivier waar je kunt snorkelen. En het mooie: je hoeft niet te zwemmen want er is een lichte stroming! Heel gaaf om te doen! Iguasu is trouwens ook echt een aanrader!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Ingrid

   07 juli 2015 om 06:35

   Dank voor je leuke en praktische tips Ingrid!

  • gerben Ingrid

   07 juli 2015 om 07:04

   Thanks Ingrid, hier hebben we wat aan!

 • Michelle

  07 juli 2015 om 21:35

  Hoi Wendy, de pantanal was de topper van mijn Brazilië reis. Vooral het tuben in de rivier tussen de piranha's en kaaimannen! Zo gaaf!
  Volgens mij sliepen wij ook in Santa Clara en makkelijk te vliegen vanaf Campo grande naar Sao paulo.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michelle

   08 juli 2015 om 06:21

   Thanks Michelle. Er zijn inderdaad meer mensen die er helemaal weg van zijn. Toch maar heen dus ;-).

 • Marijke

  08 juli 2015 om 07:34

  Wij zijn in 2008 paar maanden in zuid Amerika geweest! Geweldig, heel de route was super! Ook in t pantanal geweest, heel mooi. Wij zijn met de bus naar Campo grande gegaan, dat was wel een hele rit. Paraty kan ik ook aanraden en uiteraard iquasu niet overslaan. Patagonië is fantastisch en wij hebben spijt dat we toen niet naar Antarctica geweest zijn dus zou ik ook zeker doen met alle plekken die al genoemd zijn. Wij vonden Ecuador, Peru en Bolivia ook super! Alleen het noorden van Argentinië vonden we iets minder, maar wij zijn ook geen wijndrinkers.

  Je kan onze website checken voor route en foto's.

  Veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marijke

   08 juli 2015 om 11:24

   Dank Marijke, wat een leuke reactie :-). Ik krijg er helemaal zin in zo!

 • Sander

  10 juli 2015 om 20:39

  Keuzes, keuzes... Stond ik maar voor zulke keuzes.... ;-) Pantanal in Brazilië weet ik niet, maar in Bolivia raad ik het af! cheap-ass organisaties wat het complete eco-systeem verstoort... Liggen de Iguazu falls niet in de Pantanal?. Maar zou wel erg gaaf zijn als je daadwerkelijk naar de zuidpool afreist!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sander

   11 juli 2015 om 09:37

   Die watervallen liggen een stukje Zuidelijker, zijn we van plan om daarna heen te gaan denk ik. Goed om te weten dat Bolivia niet een heel goede tip is m.b.t. de Pantanal. Thanks!

 • Kirsten Heijboer

  15 juli 2015 om 16:32

  Hoi,

  Ik vlieg zelf morgen terug naar Nederland, na 5 maanden in Córdoba, Argentinië te hebben gewoond en heb hier ook nog wat rondgereisd. Ik weet niet of je al ooit in Iguazu bent geweest. Het is heel toeristisch, maar een van de meest indrukwekkende dingen die ik ooit in mijn leven heb gezien. Zeker te moeite waard. Voor cultuur moet je echt in het Noorden zijn, vooral in de provincie Juyjuy en als je graag wilt hiken raad ik de sierras rondom Córdoba aan. Mendoza is aan te raden voor de extreme sporten. Er zijn verschrikkelijk veel mooie plekken om heen te gaan hier. Zelf ben ik niet naar het Zuiden geweest, maar waar ik nog voor terug ga komen zijn Puerto Madryn, hier kan je walvissen spotten en met zeehonden duiken. Ook wil ik nog naar Bariloche.
  Een van de dingen die je echt moet doen in Argentinië is met de bus reizen. Reizen hier is bijna niet te doen met het vliegtuig, omdat je bijna altijd over Buenos Aires wordt gestuurd of je vindt een directe vlucht, maar dan moet je ook gelijk super veel betalen. Wel zijn het hele lange afstanden in de bus, maar het zeker iets wat ik aanraad om te doen hier.
  Voor de rest : mate drinken en een asado eten bij een local thuis.

  Beantwoorden

  • Kirsten Heijboer Kirsten Heijboer

   15 juli 2015 om 16:35

   In het noorden heb ik trouwens een paar van de prachtigste landschappen gezien. En de watervallen kan je op 2 manieren bezoeken. Braziliaanse kant met een panorama zicht op de watervallen. Argentijnse kant, hier heb je verschillende routes, zoals bovenop en je kan ook naar beneden waardoor onderaan bij de watervallen komt. Je kan hier ook een boottocht maken, wat ik zelf niet heb gedaan, want we hadden die avond ervoor mijn verjaardag gevierd en durfde het niet aan met een zwakke maag.

   • Reismeisje Kirsten Heijboer

    16 juli 2015 om 06:40

    Dank voor je reactie Kirsten!!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.