De beste surfspot in Europa

Reismeisje 05 juli 2015

Fuerteventura 1

Op Reismeisje schrijf ik vooral over verre landen. Bestemmingen waar je niet even zo naar toe reist, maar met een backpack voor in het vliegtuig moet stappen. Dat neemt echter niet weg dat ik dol ben op Europa. Europa is zó gevarieerd! Op een relatief klein stukje van de wereld vind je compleet verschillende culturen, landschappen en klimaten. Prachtig toch? Vorig jaar was ik op een klein, maar heel fijn, Spaans eiland. Fuerteventura :-) .

Fuerteventura reistips.
Fuerteventura is na Tenerife het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het is echter nog steeds vrij klein. In een dag of 2-3 kun je de meeste bezienswaardigheden wel zien. Dat komt ook omdat Fuerteventura van origine lang niet zo toeristisch is als de andere Canarische Eilanden en het bovendien erg droog en bij vlagen zelfs dor is. Net als de andere eilanden is Fuerteventura vulkanisch van oorsprong, maar het grote verschil met de andere eilanden is dat hier jarenlang ongereguleerde houtkap plaats vond. Combineer dat met overbegrazing door de grote groepen geiten die er rond lopen en het dorre landschap is een feit. Toch is Fuerteventura wel de moeite waard om te bezoeken! In het Noorden vind je bijvoorbeeld Corralejo; een heerlijk toeristisch stadje aan de kust. Fijne restaurantjes, een gezellige boulevard en grenzend aan zee. Echt vakantie! Dichtbij Corralejo vind je ook opgestoven duinen. Deze duinen zijn lang geleden ontstaan vanuit Sahara zand dat helemaal over zee is aan komen waaien. Een heel bijzonder en uniek gezicht, zeker bij zonsondergang. Tot slot is een bezoekje aan één van de aloë vera plantages zeker de moeite en is een wandeling door het oude Betancuria ook iets om mee te pakken tijdens een bezoek aan Fuerteventura.


Fuerteventura 2

Surfing time!
Tot zo ver de highlights ;-) . Behalve dat de belangrijkste reden om Fuerteventura te bezoeken nog ontbreekt. De titel van dit artikel verraadde het al een beetje: surfen. Big time. Fuerteventura staat binnen Europa bekend als een te gekke surfbestemming en met reden! Het eiland fungeert een beetje als golvenbreker voor de golven die vanuit de Atlantische Oceaan aan komen zetten. Daardoor is met name het Noordoosten erg geschikt om te surfen, net onder Corralejo. Je vindt hier verschillende surfscholen waar je losse lesjes kunt nemen of een echt surfcamp kunt volgen. En als het surfen je allemaal even te veel wordt, kun je altijd nog gaan suppen of lekker op één van de fijne stranden gaan liggen. Boekje er bij en klaar :-P !


Fuerteventura 3

Ik heb zeker nog niet alle surfspots in Europa gezien, maar tot nu toe vond ik Fuerteventura wel echt de topper. Echt genoten! Houd jij van surfen en zo ja wat is mooiste bestemming waar je dat ooit hebt gedaan?

@Europa @Spanje #reizen #reistips #Spanje #surfen #canarische eilanden #fuerteventura

4 reacties

 • Sandra

  05 juli 2015 om 08:39

  Jaaaa al meerdere keren, surfen is echt mijn favoriete bezigheid op vakantie in Europa! Mijn favoriete surfspot blijft toch echt de kust van Frankrijk, prachtige golven voor zowel beginners als volwassenen. Ik vond Lacanau fijner surfen dan Mimizan, alhoewel Mimizan wat meer voor beginners is. Verder Portugal, mooier qua uitzicht, minder qua golven. Mijn favoriete surfspot ligt echter buiten Europa, namelijk Cocoa Beach in Florida. Prachtig strand, extreem rustig, heerlijke lange golven en de perfecte terrasjes aan het witte strand!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   05 juli 2015 om 10:27

   Ow ja, daar ben ik lang geleden ook eens geweest, Mimizan. Ook gaaf!

 • Reggy | Project R.

  05 juli 2015 om 12:31

  Ja surfen leuk! En bedankt voor de tip. Na het lezen van verhalen en het zien van de foto's van Laura (What About Her) ben ik nu helemaal overtuigd met jouw artikel erbij! Leuk, leuk! Hopelijk kunnen we daar een keer heen om te surfen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Reggy | Project R.

   05 juli 2015 om 13:45

   Leuk om te horen :-)

 • Mandy

  05 juli 2015 om 12:48

  Lacanau is prachtig! Ooit wil ik nog leren surfen maar dan ga ik daar zeker terug! De boulevard lijkt zo uit een film gepikt, de mensen zijn er hartstikke vriendelijk, ten opzichte van andere delen van frankrijk en je kunt er heerlijk verse vis eten! Ik ben er tijdens mijn frankrijkstage geweest, maar hij staat nog steeds hoog op mijn lijstje. Daarnaast is Rhodos ook een eiland waar je prachtig kunt surfen. Zeker op het zuidelijkste puntje! De zee wordt daar gescheden door een wandelpad naar een stuk beschermd natuurgebied, waar je prachtig kunt wandelen. Ga er niet in het voorseizoen, want dan is het strand nog niet schoongemaakt.. Vanaf halverwege mei/juni is het er prachtig!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mandy

   05 juli 2015 om 13:45

   Rhodos wist ik helemaal niet, klinkt goed!

 • Linda | One Day Trip

  05 juli 2015 om 14:59

  Komende week ga ik het voor het eerst proberen. Ben nu in Portugal en ga denk ik in Sagres surfen.
  Ben erg benieuwd hoe het zal gaan... :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Linda | One Day Trip

   06 juli 2015 om 07:31

   Leuk leuk. Veel plezier!!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.