Chillen in Caribisch Hopkins

Reismeisje 07 maart 2015

Hopkins Belize

Na een dag of 5 in Guatemala, was het al weer tijd om de grens over te gaan naar Belize. Natuurlijk gaan we later nog terug komen in Guatemala ;-) , maar voor nu is het eerst Belize time! Vanuit Lívingston in Guatemala hebben we de boot gepakt naar Punta Gorda in het Zuiden van Belize. Vanaf daar is het een busrit van ongeveer 2,5 uur naar Hopkins. Alleen al vanwege de naam wil je er naar toe toch?! De bus zet je af langs de grote weg; vanaf daar is het nog een ritje met de taxi a $10 en je bent in het Garafunda paradijs!


Laid back en niets dan relaxen.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik van tevoren wat andere verwachtingen van Hopkins had. In de Lonely Planet staat een nogal verleidelijke foto van 2 strandstoeltjes uitkijkend op wuivende palmbomen en een blauwe zee. Leuk geschoten, maar ik zou niet weten waar eerlijk gezegd :-? . De zee is eerder bruinig van kleur, vol met drellen zeewier en er is geen strand te bekennen. Die wuivende palmbomen zijn er wel. Dat dan weer wel. Ook het stadje zelf stelt verder niet superveel voor. Het bestaat eigenlijk uit één zandweg met halve delen die verhard zijn en vooral heel veel kuilen. De locals zigzaggen er handig tussendoor op hun Jimmy Loco fietsjes :-) . En toch…Toch vind ik Hopkins echt de moeite! Het is niet fancy, chique of pretentieus, maar wél authentiek, gastvrij en met een überrelaxte Garafunda stijl. Mannen met enorme dreads en rood/groen/gele mutsjes, druk scanderend ‘what’s up man’ en vrouwen met prachtige lange vlechten en wiegende billen. Je hebt echt het gevoel ergens in de Caraïben te zijn! Dus mocht je een reis naar Belize gaan maken, sla dan zeker Hopkins niet over. Je hebt verschillende opties qua accommodatie; wij verbleven in het iets rustigere Noorden bij Kismet. Een superleuk hotelletje dat niet in de Lonely Planet staat, maar met z’n ligging aan zee en te leuke houten huisjes echt een aanrader is. Daarover later meer.


Ik ben benieuwd of Belize jou als bestemming aan spreekt? Wil je op de hoogte blijven van de reis die we nu maken door Guatemala en Belize? Volg me dan via Instagram!

@Belize @Midden-Amerika #reizen #backpacken #Midden-Amerika #belize #hopkins

2 reacties

 • Debby

  07 maart 2015 om 01:51

  Ik vond het allerleukst daar de Chinese supermarkt en het restaurantje waar we gingen eten ergens helemaal weggestopt. Er zit zoveel leuks verstopt daar, ook al is het zo klein! We kwamen bij zo'n Garifuna local bij zijn hutje binnen. 2 bij 1 meter. Oh, herinneringen <3 en het hitchhiken naar de grote weg niet te vergeten ha!!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Debby

   07 maart 2015 om 14:53

   Ja! Heel herkenbaar inderdaad. We hebben ook groot ingeslagen bij die Chinese supermarkt en het lokale eten bij Tina's was superlekker.

 • Eva - eighty7

  07 maart 2015 om 15:32

  Ik weet helemaal niet zoveel van Belize en ben heel benieuwd naar meer foto's en verhalen, leuk!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.