Cadeautje: reis met korting naar Schotland

Reismeisje 31 januari 2020

Schotse Hooglanden

Eind 2019 reisden we naar Schotland. Fabelachtig en magisch mooi Schotland. Ik was er nog nooit geweest, maar op de één of andere manier heeft Schotland wel altijd op mijn wensenlijstje gestaan. Dat had ergens te maken met mijn liefde voor IJsland. De dramatische, rauwe natuur daar. Locals die nog erg mét die natuur leven. Mooi vind ik dat. Dat beeld had ik ook bij Schotland; diezelfde overweldigende natuur en een inheemse, eigen cultuur. Dat bleek te kloppen! Hoewel onze reis naar Schotland in eerste instantie bedoeld was als stedentrip naar de hoofdstad Edinburg, werd het uiteindelijk toch ietsje meer dan dat. We maakten de oversteek per ferry, pakten Edinburgh als uitvalsbasis en maakten dag uitstapjes naar de Schotse Hooglanden en de Oostkust van Schotland. Prachtig was ‘t! Zelfs zó prachtig, dat we hebben besloten terug te keren voor een langere periode. Met een auto of camper rond te gaan reizen. En misschien al wel heel snel.

autohuur Engeland

Bootreis Newcastle3

Reis met korting naar Schotland

De reacties die ik op het blog en via Instagram kreeg over Schotland maakten me heel duidelijk dat het een populaire bestemming is. Daarom vind ik het extra leuk dat ik jullie namens DFDS Seaways 15% korting op de overtocht naar Schotland aan mag bieden! Dit geldt op de overtocht van IJmuiden naar Newcastle, vanwaar het nog een klein stukje rijden is om Schotland in te rijden. Het is dezelfde route die wij hebben afgelegd. Je vertrekt ’s avonds tegen 17:30h vanuit IJmuiden en de volgende ochtend ben je, lokale tijd, 09:15h in Newcastle. Het reizen per ferry is ons supergoed bevalen; comfortabel, gezellig en het vloog voorbij. Plus dat je uitgerust op je bestemming aan komt. Ideaal! Heb je dus plannen om naar Schotland te gaan? Overweeg dan zeker dit per ferry te doen.

Pak hier 15% korting op de overtocht IJmuiden - Newcastle

Schotland

DFDS

Nog een aantal aanvullende reistips voor een eerste kennismaking met Schotland:

☛ Edinburgh is een prachtige stad en heb ik als een goede uitvalsbasis ervaren voor een eerste kennismaking met Schotland. Ben je op zoek naar een centraal gelegen hotel mét privé parkeerplaats? Dan kan ik je Hampton by Hilton aanraden. Wij verbleven hier voor €93 per nacht, inclusief ontbijt en midden in het centrum van Edinburg. Bekijk hier Hampton by Hilton in Edinburgh

☛ Wil je je in de tijden van Braveheart wanen? Bezoek dan het stadje Stirling. Daar vind je onder meer het Wallace Monument; je leert er veel over de geschiedenis van Schotland en het landschap wordt er al erg weids en mooi. Stirling ligt op een uur rijden van Edinburgh.

☛ Als je een glimp wilt opvangen van de prachtige Schotse Hooglanden, maar wat beperkt bent in tijd, raad ik je aan de Trossiachs te bezoeken; een national park met prachtige vergezichten. Overal vind je oude, typische Schotse dorpjes waar je je in de vorige eeuw waant. Vanaf Edinburgh rijd je hier in ongeveer 1.5 uur heen.

Ben jij al eens in Schotland geweest? Wat vond je er van?

@Europa @Schotland #schotland #edinburgh #stedentrip #europa

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.