Bucketlist met wildlife encounters (part 2)

19 mei 2017

bucketlist 2 2754

In een vorig artikel heb ik al verteld welke dieren nog op onze bucketlist staan. Het zou te gek zijn als we deze lijst kunnen afstrepen. Wat een luxe eigenlijk he, als je er zo weer eens over nadenkt Verrast. Maar dit zijn niet de enige dieren die ik nog op mijn bucketlist heb staan. In het artikel van vandaag komt de rest aan bod. En ik ben natuurlijk ook benieuwd welke jullie nog op je lijstje hebben staan.

bucketlist 2 5844

1. Anaconda. In Ecuador zijn we al flink op jacht geweest om deze megaslang te zien. Helaas zonder resultaat. In Parque nacional Cuyabena hebben we met onze gids overal gekeken; in beekjes, op bekende plekken, in holle boomstammen. Maar het dier was nergens te bekennen. Jammer, want zo'n Anaconda lijkt me reuze vet om te zien. Zeker na alle (indianen?)verhalen die er in Zuid-Amerika de ronde over deze slang. Dat ze zelfs jonge koeien naar binnen werken is wel bekend, dus waarom ook geen mensen?! Dat maakt het des te intrigerender, toch? 

2. Puma. Dit lijkt me ook een prachtig dier om te zien. Ik had m'n zinnen gezet op Argentinië, maar helaas. En ik moet zeggen dat we ook ons best niet echt hebben gedaan om het te zien, dus het is misschien ook wat veel gevraagd. En het frustrerende is dat Wendy al wél een Puma heeft gezien. In Cockscomb national park in Belize. Niet heel goed, maar toch. Daar liep het dier over de weg en zagen ze hem nog net weer de struikjes in duiken. Helaas was ik waarschijnlijk op "vogeljacht" en heb ik het gemist. Balen!

bucketlist 2 1517

3. Ringstaart maki's. Ja, wat zijn die leuk he! Echt te gek. Super schattige diertjes. Vooral wanneer ze met hun armen gespreid gaan zitten om zonnestralen op te vangen. Hilarisch lijkt me dat. En fotogeniek Lachen. Nadeel alleen is dat je ze alleen maar te zien krijgt op specifieke plaatsen op Madagaskar. Nu komt het natuurlijk mooi uit dat dit land ook nog op onze bucketlist staat, maar toch... Het is wel een dure onderneming om er te komen en daarnaast is het een erg groot land waarbij je keuzes moet maken wanneer je er tijdens je vakantie doorheen reist. Maar het lijkt me wel echt gaaf om die geinige beestjes van boom naar boom te zien springen. Oh en terwijl ik er dan toch ben zou ik ook wel graag een kameleon willen zien, lijkt me helemaal geweldig. Prachtige beesten. Maar lastig te vinden denk ik?!

bucketlist 2 2661

4. Cheeta in actie. En ik zeg in actie omdat ik al wel eens een cheeta heb gezien. Wanneer je een safari maakt naar Kenia en Tanzania bijvoorbeeld dan loop je goede kans deze dieren aan te treffen op één van je safari's. En ze zijn echt prachtig. Zo lenig, slank maar toch zo sterk. Maar wat ik nog niet heb gezien is een cheetah echt in actie. Van horen zeggen moet dat geweldig zijn. Dat zo'n dier er met 70km per uur nog twee keer een versnelling uit gooit. Bizar toch?! Dus toch nog maar een keer naar Afrika denk ik Knipogen?!

bucketlist 2 8092

5. Trek van de Monarchvlinders. Ik heb vroeger nooit geweten dat vlinders dus zo ver en doelbewust reizen. Ik dacht altijd dat ze maar wat rond dwarrelen. Maar dat is dus niet zo. En zeker de Monarchvlinder niet. Deze komt voor op het gehele Amerikaanse continent. In Noord-Amerika vind je hem alleen in de zomer in Californië, waarna hij naar het Noorden van Zuid-Amerika trekt om te overwinteren. Tijdens deze trek verzamelen miljoenen vlinders zich voor de grote oversteek, waarna ze enige maanden later weer terug keren. Gaaf om te zien toch?!

6. Sneeuwluipaard. En dan bewaar ik misschien wel het meest illustere dier voor het laatst...de sneeuwluipaard. Maar die noem ik misschien wel tegen beter weten in. Je kunt ze zeker nog tegen komen, vooral in de bergen van Noord-India (in de omgeving van Ladakh, Leh en Kashmir. En in Tibet. Maar de kans dat je 'm gaat zien is denk ik echt heel klein. De sneeuwluipaard is een haast mythisch dier, een soort puma maar dan met een dikke vacht en staart. Hij staat als symbool verweven in de Tibetaanse vlag. Het zijn echte jagers en pakken vaak wilde geiten en steenbokken. Klinkt fascinerend toch?! Alleen de naam al..

Zo, ik denk dat ik hiermee wel de meeste dieren van m'n bucketlist afgewerkt heb. Ik ben erg benieuwd naar die van jou en of ik misschien nog wat gemist heb Knipogen.

#reizen #backpacken #dieren #animals #wildlife

2 reacties

 • Dominique || dominiquetravels.com

  20 mei 2017 om 12:55

  Jaa de sneeuwluipaard lijkt mij ook heel gaaf! Ik heb eigenlijk heel veel dieren op mijn bucketlist staan. Ik ga binnenkort naar Maleisie (en Borneo) en daar hoop ik neusapen te spotten & orang oetans.

  Beantwoorden

  • gerben Dominique || dominiquetravels.com

   23 mei 2017 om 08:09

   Hoi Dominique,

   Die ga je denk ik wel zien hoor. Zeker die neusapen zou moeten lukken. Te gekken beesten. Wist je dat ze die Nederlandse apen noemen vanwege hun grote neuzen?! Hilarisch toch?! Veel plezier met de voorbereidingen!

 • Joyce

  30 mei 2017 om 22:43

  De reuzenmiereneter en de tapir :) mijn vriend en ik gaan vanaf augustus voor een jaar op reis (zuid en midden Amerika). Hebben jullie ze al gespot en zo ja waar?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.