Bezoek Sumatra en help kinderen daar

Reismeisje 30 augustus 2017

Sumatra

Indonesië. Een land met veel verschillende gezichten. Van weelderig groene jungle en paradijselijke bounty strandjes tot het lekkerste eten en een enorme culturele diversiteit. Een heerlijke vakantiebestemming dus. De Indonesische archipel bestaat uit maar liefst meer dan 14.000 (!) eilandjes), waarvan natuurlijk het merendeel erg klein is. Sumatra is het derde grootste eiland van Indonesië en zelfs het zesde grootste eiland wereldwijd! Sumatra is vooral een eiland met fantastisch mooie natuur en wildlife. Als je daar ook maar enigszins van houdt, this is your call. In juli volgend jaar organiseert SOS Kinderdorpen de zogeheten Family Challenge op Sumatra en kun je dit eiland niet alleen van een heel bijzondere manier leren kennen, maar ook iets goeds doen voor de kinderen daar.

SOS Family Challenge op Sumatra. SOS Kinderdorpen is al jaren actief in Indonesië en heeft ondertussen 6 kinderdorpen verspreid over verschillende eilanden. Door aardbevingen, tsunami's en burgeroorlogen zijn veel kinderen op jonge leeftijd wees geworden of kunnen om een andere reden niet meer in een veilige situatie thuis blijven wonen. In zulke situaties krijgen deze kinderen een warm thuis in een SOS Kinderdorp, om ze de basis en stabiliteit te geven dat elk kind verdient. Van 13 tot en met 22 juli 2018 organiseert SOS Kinderdorpen de zogeheten SOS Family Challenge in Indonesië op Sumatra. Dit is een 10-daagse sponsorreis, inclusief uitdagende 6-daagse hike door de Noordelijke jungle van Sumatra waar je zelfs de kans krijgt om prachtige orang-oetangs in het wild te zien Lachen. Hoe gaaf is dat?! Je krijgt een prachtige kennismaking krijgt met het mooie Sumatra en ziet tegelijkertijd het goede werk dat SOS Kinderdorpen er doet. Je bezoekt tijdens je reis namelijk ook een van de SOS Kinderdorpen, zodat je met eigen ogen kunt zien hoe alles daar in zijn werk gaat. Gerben is een aantal jaren geleden naar een van de SOS Kinderdorpen in Ghana geweest en geloof me; dat heeft enorme indruk op hem gemaakt...

Hoe kun je mee op deze te gekke reis? Allereerst is belangrijk te weten dat het best een uitdagende reis is. En dan bedoel ik met name die hike van 6 dagen. Dus een goede conditie moet je er wel voor hebben. Verder is het idee van de SOS Family Challenge dat je deze reis met een familielid, of iemand die echt als familie voelt, maakt. Je slaapt in tentenkampen en basic lodges, middenin de natuur en de reis kost je, ex vlucht, €800 per persoon. Verder is het een sponsorreis, wat betekent dat elke deelnemer €3.000 sponsort voor het goede werk dat SOS Kinderdorpen in Indonesië doet. Tijdens de reis kun je dus meteen zien welk goed werk precies.

Lijkt het jou wel wat om Sumatra te ontdekken en tegelijkertijd iets goeds te doen voor de kinderen daar? Meld je dan aan voor de informatieavond of lees hier voor meer informatie.

@Azië @Indonesië #indonesie #sumatra #sos kinderdorpen #Azie #reizen #wildlife

1 reactie

 • Jannes

  01 september 2017 om 10:21

  Hoer-achtig

  Beantwoorden

  • scheidsrechter Jannes

   01 september 2017 om 11:25

   heb je de scheidsrechter bijna getackeld

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.