Bestemmingen die NIET op mijn bucketlist staan

Reismeisje 18 maart 2015

Landen niet op bucketlist

Terwijl ik dit artikel tik, kijk ik uit op Lago Atitlan in Guatemala met een ijskoffie binnen handbereik :-) . Duidelijk een plek waar ik heel blij van word en die bovendien al langer op mijn bucketlist stond. En hoewel er nog superveel bestemmingen zijn die ik graag eens zou willen zien, zijn er ook zeker plekken waar ik niet snel heen hoef. Die geen plek op mijn bucketlist hebben in elk geval. Vandaag eens een ‘ander’ artikel over precies díe bestemmingen.


Verenigde Staten.

Ik kan er niets aan doen. Ik heb gewoon niets met de Verenigde Staten. Nada. Ik weet dat de VS fantastische landschappen heeft, méér is dan het New York dat ik al niet zo geweldig vind :-? , prachtige stranden heeft en reizigers veel diversiteit te bieden heeft. En toch raakt het me niet. Verre van. Ooit zie ik mezelf nog wel eens een reis maken door de VS, maar dan wel als ik de rest van de wereld zo’n beetje heb afgevinkt. Een deel van mijn gevoel ligt in dat ik sowieso minder graag door landen reis die duidelijk Westers zijn. Daar kunnen de VS ook niets aan doen natuurlijk. Maar daar bovenop bekruipt me bij de VS toch altijd het gevoel dat McDonalds cultuur is, ik 100x uit moet leggen dat ons land Ne-der-land heet en niet Amsterdam, er in elk hotel wel een missionaris rond hangt die vromer dan vroom is tót dat je praat over het homohuwelijk of Obama en ik tijdens elk gesprek aan moet horen hoe de wereld nergens zou zijn zonder de VS. Natuurlijk chargeer ik nu, maar dit is serieus tot nu toe mijn ervaring met de VS of Amerikanen in het algemeen. Voor mij dus voorlopig geen reisje naar de VS…


Reisje naar de Korowai in Nieuw Guinea.

Korowai en Nieuw Guinea. Klinkt best leuk toch? Vind ik eigenlijk ook. En op zich lijkt Nieuw Guinea me een fantastisch mooie bestemming; groen, authentieke en echt reizen. Wat me echter minder lijkt, zijn de binnenlanden van Nieuw Guinea. Daar leven onder andere de Korowai; een inheems volk dat zelden in aanraking komt met mensen van buitenaf. Nog steeds klinkt dat best gaaf, maar de verhalen die ik er over heb gelezen…Het lijkt me doodeng ;-) . De Korowai leven hoog in bomen en hebben een compleet ander waarden- en normenstelsel dan wij hebben. Inclusief een recent verleden in kannibalisme. De Korowai schijnen vandaag de dag nog steeds wel een lekker kuitje te lusten zeg maar. Brrrrrr. Om er te komen moet je verschillende binnenlandse vluchten nemen, dus je bent ook niet zo maar weer in de bewoonde wereld. Ik weet niet. Dat gaat me toch iets te ver allemaal.


Afghanistan en Pakistan.

Tijdens een reis die we vorig jaar maakten door onder meer Kashmir in het Noorden van India, zijn we ook bij de grens met Pakistan geweest. Net als het Noorden van India zag dat er van een afstandje prachtig uit. Fantastisch mooie berglandschappen en vrouwen in kleurrijke gewaden. Echt een land dat in andere tijden hoog op mijn bucketlist had gestaan. Idem voor Afghanistan. Heb je wel eens een boek van Khaled Hosseini gelezen? De vliegeraar is zijn bekendste boek. Zijn boeken spelen in Afghanistan en als je die beschrijvingen leest…ow my. Wat moet dat een prachtig land zijn geweest vóór al die ellende daar begon. Helaas zijn zowel Pakistan als Afghanistan vandaag de dag geen veilige landen om door heen te reizen. Ik hoop echt dat dit in de toekomst zal veranderen, want dan zou ik beide landen supergraag bezoeken!

Dat zijn voor mij bestemmingen die niet bepaald op mijn bucketlist met reisjes staan. Ik ben benieuwd naar welke landen of bestemmingen jij niet graag af zou reizen? En waarom?

#reizen #backpacken #bucketlist #nieuw-guinea #verenigde staten #pakistan #afghanistan

19 reacties

 • Tessa | 52druppels.nl

  18 maart 2015 om 05:47

  hey wendy, origineel onderwerp! ik heb hetzelfde als jij met de meer westerse bestemmingen. daarvan denk ik altijd: dat kan met kinderen ook nog heel makkelijk.
  hoor net op tv dat het noorderlicht te zien was vannacht in nederland... gemist! :-o

  Beantwoorden

  • Reismeisje Tessa | 52druppels.nl

   18 maart 2015 om 20:42

   Thanks Tessa, leuk om te horen ;-). En jaaaaaa! Ik zag het op Twitter voorbij komen. Gemist inderdaad :-(. Bijzonder dat het in NL te zien was zeg!

   Beantwoorden

 • Sandra

  18 maart 2015 om 07:13

  Ik wist dat de VS bovenaan zou staan. Wist je trouwens dat je in Amerika de meeste sterrenrestaurants hebt? Om maar even aan te geven dat de McDonals cultuur allang aan het verwateren is. En wees eens eerlijk, kun jij in Amerika feilloos alle staten op de juiste plek benoemen? Vast niet! Terwijl de gemiddelde staat toch echt groter is dan Nederland. Ik heb wat mooie quotes voor je, ik zal je vandaag eens taggen haha. Weet je wat het is? Je beschrijft de VS als iemand die er nog nooit geweest is (en zeg nu zelf, NY is ook echt geen graadmeter voor de rest van het land). Iedereen die niet heeft rondgereisd door de VS hoor ik dit soort argumenten geven. En eigenlijk altijd onterecht. Hard roepen dat het niets is, dat het je niet trekt en eerlijk? Ik heb nog nooit Amerikanen horen roepen dat de wereld nergens was geweest zonder de VS. Niet de mensen die ik tijdens mijn reizen heb gesproken. Roepen dat Amerika geen cultuur heeft? Open je ogen maar eens! De Indianen? De Amish? Nee hoor, niet eens! Ik geloof toch echt dat je vaker mijn blog moet lezen ;-)!

  Beantwoorden

  • Soof Sandra

   18 maart 2015 om 11:59

   Haha ik heb altijd hetzelfde argument over het opnoemen van alle staten. Ik ben het met je eens hoor, ben ook een groot liefhebber van de VS en ik schiet ook altijd meteen in de verdediging als iemand iets minder positiefs zegt over mijn dierbare land.

   Maar soms is het moeilijk om te verwoorden waarom een land je nou wel/niet aantrekt en dan ga je automatisch over op regeralisaties (vooral als je er nooit bent geweest). Ik heb bijvoorbeeld nou niets met India en als iemand mij vraagt waarom dan antwoord ik: 'HEB JE SLUMDOG MILLIONAIRE NOOIT GEZIEN?'. Terwijl ik best weet dat India meer is dan sloppenwijken en dat als ik erheen ga, ik het vast fantastisch vind. Maar zelf een ticket boeken? Inderdaad, misschien als ik alle andere landen van de wereld al heb bezocht;).

   Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   18 maart 2015 om 20:42

   Het is echt niet mijn bedoeling geweest om de VS aan te vallen of als stomme bestemming neer te zetten. Zoals ik in het artikel ook aangeef, is het gewoon geen land dat op mijn bucketlijstje staat, omdat ik er een bepaald beeld van heb. Ik ben helemaal met je eens dat het beeld dat ik schets gechargeerd is, ook dat geef ik aan. Het is enkel een mening en natuurlijk ligt de werkelijkheid een stuk genuanceerder. Ik vind het leuk om te lezen dat er veel mensen zijn die het juist erg aanraden, terwijl ze eerst dezelfde mening als mij waren aangedaan. Dat geeft te denken ;-).

   Beantwoorden

 • Michel

  18 maart 2015 om 07:58

  Hahaha ik snap je vooroordeel (?) over de USA. Daarnaast vind ik overigens dat de Amerikanen wel aardig tegen je doen, maar dat dit zelden oprecht is (hello hon, how are you doin'? Zonder te wachten op het antwoord). Afijn, wellicht is dat dan wel weer beter dan je nors te woord staan. We houden het maar op het liedje van het Goede Doel: dat land bestaat niet echt hahaha (grapje hoor.). Ben er inmiddels 4x geweest en ik zie het desondanks nog wel een keer zitten om er rond te reizen. Altijd het gevoel op een heeele grote filmset rond te reizen.

  Daarnaast heeft Noord Korea op mij zowel aantrekkingskracht als weerstand. Voor India geldt overigens hetzelfde. Wat verder niet hoog op mijn lijstje staat: Aruba, Curacao en St Maarten. Ja natuurlijk: zon zee strand, maar daarin zijn ze niet uniek. Dan kies ik liever voor een (ei)land die meer te bieden heeft dan dat.

  Beantwoorden

  • Michel Michel

   18 maart 2015 om 10:29

   oh en Israël niet te vergeten. Ook een no-go voor mij. De politiek die ze er bedrijven is 'not my cup of tea'. Daarnaast vind ik de Israëlische reizigers die ik onderweg tegenkom zeer onbeschoft en zeer on-respectvol.

   Beantwoorden

   • Reismeisje Michel

    18 maart 2015 om 20:31

    Ow ja. Ik snap goed wat je bedoelt. Al moet ik echt zeggen dat is Israel en Palestina vorig jaar zo ontzettend gaaf en verrassend vond! Inclusief de Israelische bevolking.

    Beantwoorden

   • gerben Michel

    19 maart 2015 om 02:35

    Hoi Michel,
    helemaal eens met wat je zegt. Zeker wat betreft de politiek in Israel, dat is ook niet onze cup of tea. Toch zou ook ik je een reis die kant op wel kunnen aanbevelen. En ga dan vooral ook kijken aan de Palestijnse zijde inderdaad...Het is echt een fascinerend stukje wereld(politiek)!

    Beantwoorden

   • Sieds | Sieds My Travels Michel

    19 maart 2015 om 13:12

    Israël staat dan juist wel weer torenhoog op mijn bucketlist. Ik weet niet wat het is, maar het is gewoon een bijzonder land wat ik een keer gezien moet hebben. Sowieso de geschiedenis, maar ook het leven in Israël hedendaags wil ik een keer meemaken en met eigen ogen zien.

    Beantwoorden

    • Reismeisje Sieds | Sieds My Travels

     19 maart 2015 om 15:22

     Is ook zeker heel erg de moeite inderdaad. Inderdaad vanwege de geschiedenis en ook actualiteit. En Jeruzalem is zo supermooi!

     Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   18 maart 2015 om 20:38

   Kijk, dat is dan wel weer leuk. Dat je er al 4x bent geweest bedoel ik. Vind ik toch wel iets zeggen! Ik ben me er heel erg van bewust dat mijn mening slechts een mening is gebaseerd op een gevoel en aannames. En ik denk zeker dat de VS zo veel meer te bieden hebben. Het is gewoon geen bestemming die me aanspreekt, c'est ca ;-). Wie weet over een poosje!

   Beantwoorden

 • Amy van Middendorp

  18 maart 2015 om 08:20

  Ik snap je lijjstje totaal! Zelf zou ik ook niet perse naar Rusland willen. Het trekt me gewoon totaal niet, en dan is het ook nog eens koud daar..

  Beantwoorden

  • Reismeisje Amy van Middendorp

   18 maart 2015 om 20:36

   Haha, daar kan ik me ook wel iets bij voorstellen ja als je niet zo van de kou bent. Brrrrr.

   Beantwoorden

 • kirsten

  18 maart 2015 om 08:32

  Ah, ik herken mezelf heel erg in je idee over de VS. Het trekt me niet.

  Aan de andere kant ben ik het wel met Sandra eens dat ik er gewoon te weinig van weet en Amerika een beetje zie als een uitvergrote versie van west-europa, terwijl er natuurlijk heel veel verschillende soorten gebieden en ook mensen te vinden zijn in de states.

  Als ik het een keertje ga doen, dan het liefst het hele land door op de motor of met een camper, maar dat zal voorlopig nog even duren.

  Beantwoorden

  • Reismeisje kirsten

   18 maart 2015 om 20:36

   Ja, dat zou ik geloof ik ook doen; met een camper zelf reizen. Wie weet in de toekomst!

   Beantwoorden

 • Sieds | Sieds My Travels

  18 maart 2015 om 08:54

  Ik had ook nooit wat met de VS, te groot, te Westers en ook ik had de gedachte van ooit komt dat nog wel eens, totdat ik een fotoboek zag van vrienden van mij. Ze zijn naar het westen van de VS geweest en hun fotoboek maakte toch wel indruk op mij, dus in september ga ik alsnog die kant op in plaats van over een jaartje of 20.. ;-). Ik zal je laten weten hoe ik het heb gehad! ;-) Landen waar ik niet veel mee heb is Rusland, de Oostbloklanden en Engeland. Ik weet niet wat het is, maar in Rusland en de Oostbloklanden lijkt met me maar kil, weinig sfeer hebbend en saai. Het zal er vast prachtig zijn, maar het lokt me totaal niet die kant op te gaan. Engeland is ook zo één, het zal een mooi land zijn, maar wekt totaal mijn interesse niet, sowieso heb ik altijd een beeld van Engeland dat het er zowat altijd regent, het zal wel wat meevallen, maar toch..

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sieds | Sieds My Travels

   18 maart 2015 om 20:35

   Ah te gek Sieds. Dan ben ik inderdaad superbenieuwd hoe je het daar gaat hebben!!

   Beantwoorden

 • Linda | Meisje van de Wereld

  18 maart 2015 om 09:24

  Dat gevoel bij de VS heb ik ook heel lang gehad, maar mijn mening is aan het bijdraaien. Die parken zien er toch wel schitterend uit. En mooi hoe Sandra 'haar' VS verdedigt;-). Eigenlijk heb ik maar weinig plekken die me niet trekken, maar als ik er eentje moet noemen is het India. Vies, stoffig en handtastelijke mannen is het beeld dat ik hierbij heb. Er zijn ongetwijfeld mensen die hier anders over denken, maar ik denk dat ik eerst de rest van de wereld moet zien voordat ik hierheen ga...

  Beantwoorden

  • Reismeisje Linda | Meisje van de Wereld

   18 maart 2015 om 20:34

   Ik geloof je meteen! En het is natuurlijk ook waar dat je eigenlijk eerst iets moet zien voor je echt kun zeggen of een land je aanspreekt of niet. Maar ja, iedereen heeft denk ik wel een gevoel bij bepaalde landen. Wie weet ben ik over een aantal jaren laaiend enthousiast!

   Beantwoorden

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  18 maart 2015 om 10:01

  Oooh dat van die Korowai klinkt wel bizar ja! Zijn er reizigers die het kunnen navertellen? Ik hoef zelf niet zo nodig naar Australie en Nieuw-Zeeland. Voor mijn gevoel zijn er veel spannendere plekken om te ontdekken!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   18 maart 2015 om 20:33

   Ja! Die zijn er zeker! En mijn vriend wil er echt supergraag heen. Probeert me al tijden over te halen. Hmmmmmm. Tot op heden lukt het nog niet bepaald ;-).

   Beantwoorden

 • Annika

  18 maart 2015 om 10:14

  Bij mij staat de VS ook niet op de bucketlist, net als Australië. Het reizen daar lijkt mij te simpel en niet interessant genoeg. Doe mij maar landen waar ik de taal niet (of nauwelijks) spreek, waar het net wat minder westers is en de cultuurverschillen wat groter. Wat betreft de Amerikanen, dat beeld heb ik ook van hen. Terwijl de mensen die ik ontmoette in New York (was er wel een hele dag ;)) weer heel anders overkwamen. Gek eigenlijk, je zou juist denken dat de mensen die reizen minder naïef zijn.

  Ik zie dat mensen je hier ook al proberen over te halen, dat heb ik ook, als je zegt dat je de VS of Australië niet interessant vind gaan ze gelijk in de aanval :P

  Beantwoorden

  • Reismeisje Annika

   18 maart 2015 om 20:32

   Tja...Het artikel heeft wel iets los gemaakt volgens mij ;-). Iedereen heeft een eigen mening en beeld over landen en dat is ook goed. Maar ik herken inderdaad wel wat je zegt.

   Beantwoorden

 • Soof

  18 maart 2015 om 11:49

  Ik heb eens gesproken met een journalist die een week bij een kanibalenstam in Congo heeft geleefd en hij zei dus dat die kanibalen de meest vriendelijke personen waren die hij ooit had ontmoet! Ik was redelijk verbaasd om dat te horen, maar eigenlijk is het best logisch. Ik eet bijvoorbeeld varkensvlees, maar als ik ergens een varkentje zie rondscharrelen, hoeft dat varkentje niet bang te zijn dat ik hem plotseling ga aanvallen en op eet. Kanibalen gaan vaak echt op jacht, tsja en als je dan in de buurt bent...

  Beantwoorden

  • Reismeisje Soof

   18 maart 2015 om 20:30

   Ja, ik heb dat inderdaad ook wel eens gehoord. En ergens intrigeert het me ook wel, zo'n afgelegen volk. Maar ik vind 't toch een beetje eng...;-).

   Beantwoorden

 • Luna | Flowers and Pearls

  18 maart 2015 om 13:30

  De VS stond ook totaal niet op mijn lijst, maar toch heb ik geen spijt gehad dat ik er ben geweest. Van Californië had ik bijvoorbeeld niet het beste beeld. Maar San Francisco en de omgeving daaromheen is prachtig! En stiekem vond ik de kennismaking met de Amerikaanse cultuur best wel leuk. Maar ik sta niet te springen om weer terug te gaan, er zijn nog genoeg andere landen. ; ) Landen zoals Afghanistan en Pakistan lijken me ook heel interessant, maar inderdaad door alle oorlogen is er veel van het oude oorspronkelijke leven verloren gegaan.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Luna | Flowers and Pearls

   18 maart 2015 om 20:29

   Leuk om jouw mening te lezen na je reis door de VS Luna!

   Beantwoorden

 • Eva - eighty7

  18 maart 2015 om 13:46

  Voornamelijk landen waar het gewoon niet veilig is, hoe mooi ze ook zijn. Landen als Egypte en Tunesië trekken mij verder ook niet echt..

  Beantwoorden

 • Marijke

  18 maart 2015 om 14:55

  Amerika hoef ik ook niet heen. Ik zoek cultuur en dan overal om mij heen. Pakistan ben ik meerdere keren geweest en heb er bij elkaar ruim een jaar vertoefd. Geweldig land. Momenteel kan je nog steeds goed reizen in het noorden. (Te noorden van Gilgit zeg maar) maar dan moet je er via china in en uit omdat je anders via Islamabad of Lahore moet reizen en daar gaat soms nog wel wat mis.
  Oostblok vind ik wel interessant. Platteland met armoede tegenover steden met hippe clubs maar ook simpele gaarkeuken achtige eettentjes.
  Maar goed waar ik ook heen ga azie blijft nummer 1 !!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marijke

   18 maart 2015 om 20:28

   Echt?! Een jaar in Pakistan?? Wat te gek Marije! Dat kunnen niet veel mensen je nazeggen ;-). Lijkt me een heel bijzondere ervaring.

   Beantwoorden

 • Farah

  18 maart 2015 om 17:30

  Herkenbaar!
  Amerika heeft mij ook nooit getrokken en herken me helemaal in je standpunt. Maar denk dat ik er vast nog wel een keer beland om een roadtrip te maken. Je moet het toch met eigen ogen zien he ;). Maar eerst nog een paar andere landen 'afvinken'.
  Zelfde geldt inderdaad voor onveilige landen, maar ga ik ook liever niet naar toe. Wil graag zo'n groot mogelijke kans hebben om weer veilig terug thuis te raken!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Farah

   18 maart 2015 om 20:28

   Helemaal eens; het gaat er zeker nog wel eens van komen ;-).

   Beantwoorden

 • Lonneke

  18 maart 2015 om 18:30

  Ik heb een jaar in Amerika gewoond, als uitwisselingsstudent, toen ik 16 was. Ik kreeg vaak de kritiek dat Amerika teveel qua cultuur op Nederland lijkt en als je dan toch naar het buitenland gaat, had ik iets moeten kiezen wat een groter verschil zou zijn.
  Maar het ontdekken van nieuwe culturen, leren kennen van nieuwe mensen en opdoen van ervaringen kan ook in USA.
  En wat een cultuurverschillen! Het land is groot, heel groot. En dat zorgt voor moeilijkheden en een totaal andere visie over afstanden. Dat werkt heel verruimend.
  Het land heeft ook nadelen, zo erger ik mij enorm aan de weg-werp-maatschappij. En wij waren helden daar omdat we 17km naar het werk fietsen, iedere dag. Maar mijn gastfamilie daar fietst ook veel naar het werk. Ook met sneeuw.
  En Alaske en Hawaii horen ook bij USA, en Alaska staat on the top of my list!
  Amerika is een echte meltingpot en heeft vele culturen door alle immigranten. Ook een fantastische muziekcultuur. De moeite waard!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lonneke

   18 maart 2015 om 20:27

   Thanks voor je leuke, enthousiaste reactie Lonneke. Maakt nieuwsgierig ;-).

   Beantwoorden

 • Karbonkel

  18 maart 2015 om 20:47

  Ik wil wel naar de vs, maar dan alleen voor de natuur parken, de rest trekt me totaal niet. Zo staat New york ook niet op mijn lijstje. Afghanistan, pakistan etc. ook niet ,door de omstandigheden, maar dat is met alle landen in oorlog zo. Syrië hoef ik ook niet heen.

  Beantwoorden

 • YC - 85

  19 maart 2015 om 20:26

  Leuk om te lezen dat iedereen zijn ervaringen/gedachtes zo verschillend kunnen zijn. Ik ben zelf 3 maanden in NY geweest. Het stadsleven moet je echt trekken, het deed me denken aan Shanghai maar dan waren de mensen veel beschaafder! Heb in beide steden de tijd van mij leven gehad. Key West was helemaal awesome! Dan ga je toch heel anders denken over een land zoals de VS. Ook al mogen de Amerikanen erg shallow overkomen, qua gastvrijheid hebben wij Nederlanders echt nog wat te leren van die Amerikanen.


  Vorige week nog naar Istanbul geweest, wat een mooie indrukwekkende stad. Alhoewel ik geen Turkije fan ben, vanwege de irritante opmerkingen als ik door Turkije loop. Ik ben zelf Chinees van afkomst dus als jij continu China/Japan/Korea tegen je hoofd geslingerd krijgt is dat alles behalve prettig.

  Ik ben niet zo een fan van het Midden Oosten. Landen als Irak, Iran, Afghanistan, Saudi Arabië en Qatar.. zelfs Dubai not my scene. Je voelt je als vrouw zijnde nogal achtergesteld.  Het is maar net wat je zoekt en wat je raakt. . Wil je natuur ga lekker naar Scandinavie/Afrika/Azië. Wil je je vertoeven in een metropool, ga lekker naar de wereldsteden. Wil je zon, zee en natuur dan naar Azië of Zuid Amerika. Het is afhankelijk wat je zoekt.

  Een echte wereldreiziger moet gewoon zoveel mogelijk landen bezoeken en achteraf pas een oordeel vellen of dat ene land wel of niet bij haar past. Kortom, been there done that and it was definitely (not) my kind of place!! Dan hoef je je zelf ook niet meer afvragen: What if??

  Beantwoorden

  • Reismeisje YC - 85

   19 maart 2015 om 23:00

   Wauw, mooie reactie en nog mooier verwoord :-). Thanks!

   Beantwoorden

 • Evelyn - Style Spy

  21 maart 2015 om 10:55

  Lekker eerlijk blogpostje! Ik vind NYC juist zo leuk!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Evelyn - Style Spy

   21 maart 2015 om 13:43

   Thanks Evelyn!

   Beantwoorden

 • Serge Van Cauwenbergh

  21 maart 2015 om 11:27

  Mijn nonkel is journalist geweest voor een grote Belgische krant en schreef daarnaast voor een reisvakblad (wat hij nu nog steeds doet). Hij heeft de afgelopen decennia zeer veel landen bezocht. De States blijft na al die jaren nog steeds zijn nummer 1. Akkoord, hij heeft een voorliefde voor de States en dat zal zijn oordeel zeker kleuren, maar toch.

  Ik heb bijlange niet zoveel gereisd als hem en zal nooit diezelfde ervaringen hebben wanneer ik zijn leeftijd zal bereiken, maar ik kan me wel vinden in zijn voorkeur. Ook bij mij staat de States erg hoog in mijn lijstje. Aan mijn road trip (ondertussen al van 2009 geleden) denk ik bijna dagelijks terug. Er zijn maar weinig reizen die dat gevoel kunnen evenaren.

  Het heeft ook allemaal te maken met onze Westerse cultuur die meer aansluit bij Amerika dan die van pakweg Afrika of Azië. We zijn dan ook ondergedompeld in boeken, films, tv-series, muziek, en noem maar op, waardoor die voorliefde voor dat land zich makkelijker uit en bovenaan in de lijstjes eindigt. Lees anders eens Americana van Joost Zwagerman, On The Road van Jack Kerouac, Beatland van Frank Albers, boeken van John Steinbeck, ... Er bestaan ook talloze fotoboeken over road trips. Je hebt direct zin om een vliegtuig te boeken en te vertrekken. Ik ben onvoldoende of zelfs niet vertrouwd met Afrikaanse of Aziatische cultuur, maar die kriebel om daar naartoe te vertrekken en die landen te ontdekken, heb ik veel minder dan bij de States.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Serge Van Cauwenbergh

   21 maart 2015 om 13:42

   Thanks voor je uitgebreide reactie Serge en leuk om je enthousiasme te lezen!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.