Backpacker zonder backpack

Reismeisje 13 september 2015

Wat precies maakt je nu tot backpacker? Is dat slapen in het goedkoopste dorm dat je kunt vinden? Je voor zo weinig mogelijk geld van A naar B verplaatsen? Of heeft het te maken met je manier van reizen? Ik ben geneigd te zeggen het laatste. Backpacken is een manier van reizen waarbij je flexibel bent en je je gemakkelijk aan past aan veranderende omstandigheden. Hotel vol geboekt? Dan loop je toch gewoon door naar het volgende beschikbare hotel. Trein vol? Dan blijf je nog een nachtje hangen en vertrek je de volgende dag. Of je pakt de bus die twee uur langer duurt.

artikel coolblue 3117

De naam backpacker is ontstaan dankzij de bekende rugzak, de backpack. Door geen rolkoffer mee te nemen maar een grote rugzak, ben je veel flexibeler. Je gooit 'm zo over je schouder en als het nodig is, kan een rugzak zo bovenop het dak van een auto of bus worden gegooid ;-). Ideaal! Omdat ik echt van de flexibele en vrije manier van reizen houd die bij backpacken hoort, zweer ik  bij het reizen met een backpack.

Kortere reisjes.

Toch heeft het reizen met een backpack ook nadelen. Vooral bij het maken van wat kortere reisjes. Een week hier, een paar dagen daar. Dan is het niet altijd even fijn om al je spullen in een backpack te hebben. Want eerlijk, het is namelijk best een gedoe om je kleren onderuit een backpack te vissen. Of je toilettas boven water te halen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik daarom voor de kortere reisjes sinds kort een koffer mee neem. Een rolkoffer op wieltjes welteverstaan Lachen. Klinkt een beetje burgerlijk als je normaal altijd met een backpack reist - en ik moest ook even wennen aan het idee- maar het bevalt uitstekend! Ik heb zelf gekozen voor een  Northface Rolling Thunder 30, die ik via Coolblue heb aangeschaft. Sowieso omdat ik fan ben van dat merk en ook al jaren mijn dagrugzak van The North Face heb, maar bovenal omdat deze koffer een onverwoestbare buitenkant met comfortabele binnenkant heeft. En met meer dan genoeg ruimte! Zoals je op de foto's kunt zien is het eigenlijk geen echte koffer, maar meer een tas op wieltjes met een stevig uitschuifbaar handvat. Heel solide en rolt als een malle ;-). Je legt ‘m op de grond, rits open en hopla; alles ligt voor het grijpen. Dat is ook wel eens lekker. Ik betrap mezelf er op dat ik nu zelfs, wanneer ik twee nachten op dezelfde plek overnacht, kleding uitstal buiten mijn koffer Lachen.

artikel coolblue 3113

 Maar het fijnste vind ik dat ik op weg naar de trein en schiphol niet loop te zeulen met een tas van 40 liter met fotospullen op buik en een backpack op mijn rug. Fotoapparatuur op de rug en de koffer in mijn hand, heerlijk. En ben ik tijdens deze reizen dan geen backpacker meer? Dacht het niet. Want wat mij betreft zit het backpacker zijn ‘m niet in de backpack op je rug, maar toch echt in je mindset en de manier van reizen. En dat blijft onveranderd, al ben ik straks 60+ Lachen

#reizen #backpacken #review #the north face

2 reacties

 • Jeroen

  13 september 2015 om 14:38

  Wat grappig, ik heb de grote broer van deze voor mijn expeditiereizen gekocht. Super handig, alles voor het pakken en groot genoeg om ook laarzen, vele warme kleren (die vaak ook wat meer ruimte innemen) en een groot statief makkelijk in mee te nemen. En inderdaad, het grootste gemak zit hem in het makkelijk verplaatsen op vliegvelden etc. 1 ker op z'n plek is alles lekker bij de hand en overzichtelijk.
  En het reizen is inderdaad een mindset in plaats van een versleten backpack op je rug. Helemaal mee eens.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   13 september 2015 om 20:36

   Haha, ik had van jou niet anders verwacht als avontuurlijke reiziger ;-). Het is inderdaad een superhandige tas!

   Beantwoorden

   • Maartje Reismeisje

    16 november 2015 om 14:49

    Hoi, ik ga volgende week een maand naar Argentinië. Jij zit daar nu... Denk jij dat ik prima kan reizen met een koffer? (Omdat ik ook een beetje te lui ben om steeds te sjouwen met m'n backpack). Ik ben van plan om in ieder geval naar El calafate / El chalten , Medonza en Iguazu te gaan. Ik wil een meerdaagse hike doen met een dagrugzak. Wat zeg jij? Koffer of backpack?

    Beantwoorden

 • Sandra

  13 september 2015 om 18:52

  Precies! Ik ben het helemaal met je eens! Vanwege lichamelijke klachten kan ik niet met een backpack reizen, maar maakt me dat een mindere reiziger/backpacker? Ik dacht het niet! Dat vind ik soms wel storend hoor, dat mensen zich op de een of andere manier stoerder vinden met een rugzak om en dan gewoon een week all-in in Turkije gaan zitten. Ieder z'n ding hoor, maar mij geen reiziger noemen omdat ik met koffer reis? Dat is wel het andere uiterste haha! Ik probeer te doen wat ik lichamelijk aan kan en hoe ik dat doe? Dat doet er niet toe. Toch?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   13 september 2015 om 20:38

   Helemaal eens! Het avontuurlijke zit 'm echt in de manier waarop je reist en niet in waar je je spullen in mee neemt ;-).

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.