Backpacken door Europa

Reismeisje 11 september 2014

Backpacken Europa

Ik schrijf meestal over ver weg bestemmingen, maar Europa is natuurlijk ook supermooi! Met Oeganda net achter de kiezen en Malta over 2 weekjes in het vooruitzicht, maak ik ook al weer plannetjes voor het einde van dit jaar ;-) . Ik ga nog niet verklappen wat, maar het is een winterse, heel bijzondere bestemming in Europa. To be continued. Nu ik een beetje bezig ben me in deze bestemming te verdiepen, vraag ik me ineens af waarom ik niet vaker door Europa heb gebackpacked! Er zijn genoeg redenen waarom Europa te gek is.


Superdivers op een klein stukje van de aarde.

Europa is natuurlijk maar klein. In verhouding tot andere werelddelen stelt het zelfs weinig voor ;-) . Maar toch is het misschien wel één van de meest diverse stukjes van de wereld. De Scandinavische cultuur is compleet anders dan die van pasta etend Italië of sangria slurpend Spanje. Om nog maar niet te spreken over de landschappen. Op maar een paar honderd kilometer afstand kan het landschap ineens van onder zeeniveau naar hoge bergen gaan. Eigenlijk best bijzonder als je er zo over nadenkt toch?


Snel van A naar B.

Als je op een verre reis bent, kan het soms best een uitdaging zijn van A naar B te reizen. Toegegeven, dat is ook deel van het plezier, maar het is toch ook wel lekker als het openbaar vervoer goed geregeld is. Zoals dus in Europa! Waar je ook bent, de trein-, bus- en vliegverbindingen zijn goed en de wegen eigenlijk ook. Dat bespaart een hoop tijd. Ik ontdekte tijdens mijn zoektocht ook de reisplanner van GoEuro, wat op zich wel een aanrader is. Hier kun je dus je reis door Europese landen plannen met bijna alle vervoersmiddelen die je kunt bedenken. Handig! En de reisplanner van InterRail is ook een goede; weliswaar alleen voor treinen, maar je krijgt dan een superhandige weergave van de reis die je af moet leggen.


Herkenbare geschiedenis.

Vind ik ook wel leuk aan Europa. Dat je de geschiedenis wat beter kent en daardoor ook oude stadjes, musea of gekkigheidjes in een cultuur beter kunt plaatsen en begrijpen. Aan de andere kant is het juist in verre landen leuk om iets compleet nieuws mee te maken, maar ik vind het soms jammer dat je dan toch niet alles helemaal mee krijgt. Hoezeer ik ook in het vliegtuig de Lonely Planet van voor naar achter lees ;-) .


Er is altijd wat leuks!

Of je nu van steden houdt, graag door de bergen wandelt of lekker op een strandje wilt hangen; het kan in Europa overal. Bij sommige verre bestemmingen kies je duidelijk voor het één of het ander. Zo kan ik in India bijvoorbeeld ineens echt naar de bergen of een strandje verlangen, wat dan door de immense afstanden weer een beetje lastig gaat als je in Delhi zit. In Europa is eigenlijk niets ver weg en is er altijd iets leuks te doen.   Kortom, genoeg redenen om eigenlijk eens voor een backpacktrip door Europa te kiezen.

Heb jij wel eens gebackpackt door Europa en vond je het een aanrader?

#reizen #backpacken #roadtrip #europa

6 reacties

 • Marijke

  11 september 2014 om 08:37

  Ja, groot gelijk! Wij gingen dit jaar naar Montenegro en Bosnië en hadden het idee dat het maar saai zou worden tegenover bvb. Canada, maar het was net supermooi! Backpacken door Europa is inderdaad echt de moeite!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marijke

   11 september 2014 om 09:07

   Ow dat is inderdaad ook een leuke zeg!

 • Sabrina

  11 september 2014 om 10:47

  Hee, wat leuk. Montenegro en Bosnië vonden wij ook prachtig. Vooral het binnenland :) Eigenlijk vind ik heel de Balkan erg boeiend, maar nog niet overal geweest. Helaas. Of gelukkig maar; nog leuke vooruitzichten. :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sabrina

   11 september 2014 om 15:12

   Ik zou niet snel aan die bestemmingen denken, maar wat een te gek idee!

 • Ester

  11 september 2014 om 12:33

  Europa is prachtig! Ik probeer zoveel mogelijk te zien van dit continent nu ik er woon :-) Tijdens mijn studietijd was ik lid van een (Europese) studentenvereniging en heb ik heel veel van Europa mogen ontdekken. Dat elk land en gebied zo verschillend kan zijn, is zo bijzonder!

  Beantwoorden

 • Rianne

  11 september 2014 om 19:10

  Stom is dat he, dat je bij backpacken toch eerder aan bijvoorbeeld Azie denkt?! Europa lijkt me erg leuk om eens per trein te gaan verkennen, vooral om de reden die jij noemt, dat het kleine Europa zo divers is!

  Beantwoorden

 • Laura

  12 september 2014 om 13:27

  Dit jaar Polen-Slowakije-Hongarije gedaan. Wel eens in Slowakije geweest? Ik stond echt versteld. Eén en al natuur! (Wel even de tijd nemen, het OV is niet zoals we gewend zijn

  Beantwoorden

 • Klasine

  22 september 2014 om 14:28

  Jaa! I love Europe! Vorig jaar heb ik drie weken door Europa gereisd met de trein én backpack. Een heerlijk avontuur! We zijn naar Berlijn, Praag, Krakow, Boedapast, kustlijn van Kroatië, Ljubljana en Wenen geweest. Ik zou het zo weer doen. Ik heb er ook een dagboek versie over geschreven :-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.