Ashtanga yoga opleiding in Spanje: week 3

Reismeisje 04 november 2018

Yoga warrior buiten

Ik kan het bijna níet geloven. Dat het serieus 3 weken geleden is dat ik hier naar toe vloog. Dit avontuur tegemoet ging. 150 uur les zit er nu op. Plus studie uren daaromheen. Het is erg intensief, maar daar heb ik in eerdere updates over mijn ashtanga yoga opleiding in Spanje al meer over gezegd. Deze week is die intensiteit er niet minder op geworden. Vooral fysiek niet. Elke nacht slaap ik 8 á 9 uur. Heerlijk, diep en meer dan voldoende. En toch word ik deze hele week al doodmoe wakker. Fysiek. Heel gek is het ook niet. We trainen zo'n 3 uur per dag. Zweten, grenzen verleggen en kracht opbouwen. Mijn lijf krijgt op dit moment simpelweg niet de tijd om écht te herstellen. Met die ene dag in de week die we vrij zijn. Dat komt straks wel weer. Het is nu even wat het is. Ik had dit ook wel verwacht. Mijn verwachting qua mentale intensiteit lag echter anders.

Dáár zou de zwaarte liggen. Dáár zou ik mezelf in tegen gaan komen. Houdingen niet aan kunnen. De druk van een examen supergoed te willen afronden. Ego dat me in de weg zou zitten. 

Op wat kleine momentjes na, valt me dat 100% mee! Ik geniet van elke dag. Ook als het een mindere dag is qua lessen of mijn eigen training. Zelfs dan besef ik me wat een luxe het is dat ik mezelf dit cadeau heb kunnen doen. Stress voor het examen voel ik niet. Niet voor anatomie, niet voor het les geven en zeker niet voor filosofie. Dat komt er allemaal aan komende week. Het is veel. Heel veel. Ik merk alleen aan mezelf dat ik goed de balans weet te vinden tussen er helemaal voor gaan en mezelf in acht nemen. Niet vergeten waarom ik hier naar toe ben gekomen. Dat het veel meer om die reis gaat dan om het uiteindelijke doel. Ik had verwacht dat ik daar, eenmaal in Spanje, niet altijd bij zou kunnen. En dat valt me dus alles mee Lachen.

studeren

Afgelopen week stond vooral in het teken van anatomie lessen en het geven van je eigen les. Anatomie is niet per sé mijn ding. Of eigenlijk helemaal niet Knipogen. Ik vind het zeker wel interessant, ik mis alleen volledig de achtergrond er in. En dan nu ineens in het Engels moeten weten hoe allerlei spiergroepen heten, hoe bindweefsel werkt en welke bewegingen je heupgewricht kan maken...Dat vind ik serieus pittig. Hoe leuk Lascel de les ook maakt. We krijgen er een examen in, dus ik ben er wel serieus mee aan de bak gegaan. Waar mijn focus deze week echter vooral lag, was het les geven. Vorige week heb ik al een klein lesje gegeven, maar deze week moesten we onze examenles afronden én twee keer aan verschillende mede studenten geven. Ik vond het echt superleuk om te doen!

Mijn eigen les opbouwen, de houdingen goed door denken, de Sanskriet benamingen er bij kennen en een rode draad door de les weven die bij mij past. Ik heb gekozen voor een 100% ashtanga yoga les. Dynamiek, pit, vuur.

Ik word ook opgeleid voor Vinyasa yoga lerares, maar dat is me te vloeiend. Te zacht. Ik houd van het rauwe dat ashtanga heeft. Dat heb ik altijd gedaan. Mijn lessen gingen goed. Ik kreeg feedback waar ik iets mee kon en had er zelf een tevreden gevoel bij. Komende week zal ik diezelfde les dus nog een keer doen. En dan voor de docenten én de helft van de totale groep studenten. Ik ben ontzettend benieuwd hoe dat zal gaan. Het zal zeker spannend zijn. Zenuwen. Gaat het wel goed? Maar ook hierin heb ik mezelf voorgenomen om écht te genieten van het moment. De energie die los komt. Die het mij geeft. Als het niet volgens plan verloopt, wordt het improviseren. En dan komt het vast ook goed Knipogen. Dit is waar ik naar toe heb gewerkt en waar ik voor ga. 

Cadiz 4

Vandaag ga ik vooral relaxen. Vorig weekend was wat te veel. Zaterdagmiddag zijn we vanaf 3 uur vrij. Dan wil je er uit. Weg van hier. Hoe prachtig mooi het ook is. Even een andere omgeving. Vorige week ben ik met wat meiden uit eten gegaan bij een pizzeria. 40 minuten wandelen heen en 40 minuten terug. Ik weet ook niet waarom we geen taxi hebben genomen na al die uren ashtanga...Zondag ging ik met een paar andere meiden naar Cádiz. Een prachtig mooie stad hier in Andalusië. Het was een leuke dag, alleen achteraf iets te veel van het goede. 9 uur waren we weg. En maar lopen, koffie drinken, kletsen. Dit weekend houd ik lekker voor mezelf ♥. Rustig. Klein wandelingetje hier, een kop koffie daar, hapje eten op mezelf. Daar heb ik even behoefte aan. 

Voor nu wens ik jullie een heel fijne zondag en duim voor me volgende week Knipogen. Veel liefs!

@Europa @Spanje #ashtanga yoga #yoga #reismeisje #persoonlijk #Spanje

1 reactie

 • Laura

  04 november 2018 om 15:32

  Klinkt alsof je het erg naar je zin hebt! Maar pittig lijkt het mij zeker! Vooral veel uitdaging lijkt mij, maar dat is alleen maar mooi;)
  Rustig aan en vergeet vooral niet te genieten!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Laura

   04 november 2018 om 16:00

   Thanks Laura, ga ik doen!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.