8 tekenen dat je niet op wereldreis moet gaan

Reismeisje 29 augustus 2016

Tekenen reizen 1 3317

Het lijkt me duidelijk dat ik dol ben op reizen Lachen. Ik kan serieus niets leukers bedenken om mijn geld aan te besteden! En toch zijn er in mijn omgeving niet veel mensen met wie ik dat kan delen. Verreweg het merendeel van onze vrienden vinden het supergaaf dat wij zo graag en veel reizen, maar moeten er zelf toch niet helemaal aan denken. Prima natuurlijk! Het levert soms erg grappige situaties op, als mijn vriendin me bijvoorbeeld met grote ogen aan kijkt na een relaas over reizen door India Knipogen. Ik noem maar een dwarsstraat. In elk geval kwam ik er door aan het denken over welke eigenschappen belangrijk zijn als je een langere reis of wereldreis gaat maken. Het leek me leuk juist de andere kant te belichten! Vandaag dus een artikel over tekenen die aangeven dat je vooral NIET op wereldreis zou moeten willen. Een ode aan al mijn lieve vriendinnen die zich hier vast in zullen herkennen!

1. Geen enkel geduld hebben. Als ik iets op reis hebt geleerd, is het het hebben van extreem veel geduld...Man man, wat gaan dingen toch soms traag. Of gebeuren ineens überhaupt niet. Geduld is op reis echt een schone zaak.

2. Gestrest raken van verandering. Absoluut niet handig als je een (langere) reis gaat maken. Je moet echt flexibel zijn en open staan voor dingen die compleet anders lopen dan verwacht. In heel veel landen is alles by far niet zo gestructureerd als in Nederland en daar heb je dagelijks mee te maken op reis.

Tekenen reizen 2 3290

3. Wagenziek zijn. Als je een wereldreis gaat maken is de kans groot dat je veel over land reist. Met regelmatig een busrit van 8+ uur. Over slingerende weggetjes, midden in de donkere nacht of met 3x zo veel mensen dan eigenlijk past. Als je veel last hebt van wagenziekte, is dat verre van prettig. Tenzij je dat wel kunt managen of gaat vliegen, zou ik nog eens over die wereldreis nadenken...

4. Last hebben van smetvrees. Ook niet zo handig als je reist. Zeker als je regelmatig in een hostel slaapt waar de helft van de gasten het waarschijnlijk niet zo nauw neemt met de (persoonlijke) hygiëne Roepen.

5. Graag in de mooiste setjes lopen. Als je een langere reis gaat maken en je reist met je backpack, dan kun je gewoon maar beperkt kleding mee nemen. Ik vind het altijd wel bevrijdend en relaxt, maar als je van leuke kledingsetjes houdt en vooral graag wisselt is zo'n wereldreis niet zo'n goed idee...

Tekenen reizen 3 1309

6. Als je hecht aan AVG'tjes. Je weet wel. Aardappels, vlees en groenten. Hollandse pot. Natuurlijk, als je langer reist verlang je zeker weten een keertje naar een lekker stamppotje of een stuk oude kaas, maar als je niet moet denken aan maanden zonder, is een wereldreis geen slim plan.

7. Gestructureerd leven. Reizen betekent vaak structuur wat los laten. Zien wat er op je pad komt en met de dag leven. Wat mij betreft de grootste vorm van vrijheid Lachen, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die hier niet aan moeten denken. Je moet wel een beetje tegen die ongestructureerdheid kunnen om te kunnen genieten van een langere reis.

8. Spenden met die hap. Ik zou niet aanraden een langere reis te gaan maken met weinig speling in je budget, maar feit is wel dat je een beetje op je centen moet blijven letten op wereldreis. Je wilt immers niet met geen enkele euro terug komen in het toch dure Nederland...Als je hier echt niet aan moet denken, zou ik geen langere reis overwegen. Of je moet de jackpot winnen Tong uitsteken.

Dat zijn wat mij betreft tekenen die aangeven dat je beter nog eens na kunt denken over die langere reis. Ik ben benieuwd wat jij het meeste mist als je langer onder weg bent?

 

#wereldreis #RTW #reizen

5 reacties

 • Fleur

  29 augustus 2016 om 08:56

  Veel van deze punten herken ik mezelf in, toch vond ik een maand thailand met backpack en desinfectiegel geweldig! Ik kan niet wachten om weer weg te gaan en al deze punten weer lekker los te laten. Iedereen zal eens op reis moeten om het loslaten te ervaren en als een persoon met tientallen ervaringen rijker terug te komen!

  Beantwoorden

  • gerben Fleur

   29 augustus 2016 om 13:07

   Leuk toch dat je het ook op deze manier kunt benaderen Fleur! Dit is voor jou persoonlijk dus misschien wel het beste van twee werelden. Op naar je volgende reis!

   Beantwoorden

  • Reismeisjenl Fleur

   29 augustus 2016 om 17:41

   Mooie reactie Fleur :-)!

   Beantwoorden

 • Jeroen

  29 augustus 2016 om 08:58

  Als je last hebt van heimwee is het ook slecht lang rond reizen :-P
  Of als je denkt dat je op google maps / world ook wel een goed idee krijgt van hoe het er allemaal uit ziet.

  Beantwoorden

  • gerben Jeroen

   29 augustus 2016 om 13:05

   Haha leuke (en terechte) aanvullingen Jeroen!

   Beantwoorden

 • Noortje

  29 augustus 2016 om 10:48

  Haha toen wij vertrokken zei er iemand tegen me: 'oh! Ik zou echt niet 6 maanden zonder een föhn kunnen'

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Noortje

   29 augustus 2016 om 17:42

   Hahaha! Die is inderdaad niet heel handig ;-).

   Beantwoorden

 • Sandra

  29 augustus 2016 om 13:27

  Leuke invalshoek voor een artikel! Wagenziek zijn hoeft in de meeste gevallen denk ik gelukkig geen reden te zijn als je je er goed op voorbereidt (en ik kan mezelf toch wel tot de categorie erg wagenziek rekenen); ik sleep standaard een paar (of meer) doosjes Primatour mee :) Werkt als een tierelier! En je lijf goed kennen helpt ook hierin, en soms (waar het kan) gewoon durven vragen om net wat fijnere plekje voorin! Maar goed, ieder lijf is weer anders, en ik kan me voorstellen dat niet iedereen fan is van pillen slikken en meeslepen :) Maar ik hoop dat wagenziekte in de meeste gevallen geen probleem hoeft te zijn! Je wagenziekte serieus nemen, goed voorbereiden, eerlijk naar je lichaam luisteren en vervolgens gewoon gaan!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Sandra

   29 augustus 2016 om 17:43

   Nee klopt hoor. Dit artikel is natuurlijk ook een beetje met een kwinkslag geschreven ;-). Ik heb zelf tijdens lange busritten ook last van wagenziekte hoor.

   Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  29 augustus 2016 om 20:22

  Ha, ik zou deze mensen juist willen aanraden juist wel op wereldreis te gaan. Dan worden ze misschien wat flexibeler ;)

  Beantwoorden

  • Jeroen Dominique || dominiquetravels.com

   29 augustus 2016 om 21:46

   Kijk, dat is denk ik wel het aller beste inderdaad!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.