8 anti-verveel tips tijdens reisdagen

Reismeisje 15 januari 2015

Reisdagen vervelen

Vervelen tijdens reizen. Dat klinkt verwend hè. Zo is het niet bedoeld, want reizen is natuurlijk het leukste wat er is! Toch kan het reizen naar een bestemming soms best lang duren. Of het nu om een vliegtuig, trein, bus of boot gaat; na 10 uur of meer kan de verveling wel eens toeslaan. Vandaag de dingen die ik dan wel eens doe om mezelf te vermaken.
- Lezen, lezen, lezen. Ik heb het al vaker gezegd; ik ben nogal een boekenworm, dus reistijd grijp ik dankbaar aan om nog maar eens lekker in een boekje te duiken. Helemaal nu ik een e-reader heb en er honderden boeken op heb staan. Kies maar uit!


- Reisspelletjes. Normaal gesproken ben ik niet zo van de spelletjes, maar op reis neem ik meestal wel wat van die kleine reisspelletjes mee. Pesten is favoriet, maar koehandel of schaken doen ’t ook goed.


- Filmpjes kijken. In het vliegtuig heb je vaak op lange vluchten een hele rits aan films die je kunt kijken, maar ook in de bus of trein kijk ik regelmatig een filmpje via mijn iPod. Lijkt misschien niet heel comfortabel kijken, maar dat valt echt reuze mee. Ben je zo weer 2 uur verder!


- Kletsen met lokale mensen. Ik vind het op reis altijd leuk om lokale mensen te ontmoeten en zo meer te leren over het echte leven daar. Zeker tijdens een bus- of treinrit is dat een uitgelezen moment en babbel ik zo weer een uurtje weg.


 - Dagboekje bij houden. Op reis houd ik altijd een dagboekje bij. Van wat we gedaan en gezien hebben, wat dingen kosten, leuke gidsen enzovoorts. Om dan later weer met jullie te kunnen delen ;-) .


- Slapen. Over het algemeen ben ik geen moeilijke slaper en maakt het voor mij niet heel veel uit waar ik lig. In een vliegtuig of bus kan ik dus ook prima een uiltje knappen.


- Bloggen! Op reis heb ik een kleine laptop bij me, zodat ik overal en altijd kan bloggen. Of op z’n minst al vast wat artikelen weg kan pennen als ik ’t voel borrelen. Als er dan ook nog eens wifi in the house is, is het helemaal fijn.


- Om je heen kijken. Ja, als je in een bus of trein zit dan hè. In een vliegtuig gaat dat een beetje lastig, maar als je gewoon in een ander land bent en met het openbaar vervoer reist, is er onderweg vaak zo veel te zien. Kan ik zo een aantal uurtjes mee vullen.   Tja en verder is het ook gewoon een beetje je tijd uit zitten. Soms ook wel goed, even niets kunnen of moeten.

Wat doe jij om je niet te vervelen in reistijd?

#reizen #backpacken #reistips #trein #transport

9 reacties

 • gerben

  15 januari 2015 om 09:16

  - Beetje struinen op het busstation en pas instappen wanneer de bus bijna vertrekt :-)
  - In landen waar Engels gesproken wordt een lokaal krantje kopen (bv in India, Kenia). Altijd leuk om het lokale nieuws te volgen

  Beantwoorden

 • Robert | Tracveljunks

  15 januari 2015 om 09:21

  In bussen en treinen kijk ik meestal naar buiten en zit ik altijd weg te dromen. Kan me niet lang genoeg duren. Dat ik graag lang met de bus reis vinden veel mensen vreemd. Tjah.., ze hebben meestal dat uitzicht niet gezien ;-)

  Ik lees me op reis ook helemaal suf. Thuis doe ik langer over een boek, maar daar heb ik ook niet zoveel van die "wacht" momentjes. Laatste keer had ik weer bijna 3kg aan boeken bij me. Misschien toch maar eens de aanschaf van een eReader overwegen..

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert | Tracveljunks

   15 januari 2015 om 10:05

   Ja, zeker doen! Heel herkenbaar; ik had ook altijd zo veel boeken mee, maar ik reis nu sinds 2 jaar met een e-reader. Als je er eenmaal aan gewend bent echt ideaal!

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  15 januari 2015 om 09:32

  Ik lees, schrijf en speel spelletjes. Neem geen laptop mee, dus bloggen gaat hem niet worden..

  Beantwoorden

  • gerben Stéphanie | Expeditie Aardbol

   15 januari 2015 om 12:42

   Slim dat je geen laptop meeneemt op reis. Het is tenslotte vakantie, soort van... Beter een stukje lopen ofzo dan achter je laptop te zitten... Maar aan de andere kant, het is wel weer errug makkelijk. Zeker op momenten waarop je je toch maar verveelt, zoals luchthavens.
   Tja, wat is wijsheid..

 • Marlon

  15 januari 2015 om 09:52

  In Amerika gingen we proberen auto's met kentekens van alle Amerikaanse staten te vinden. Leuk tijdverdrijf op de parkeerplaatsen bij bijv nationale parken of tijdens een lange rijdag!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marlon

   15 januari 2015 om 10:04

   Haha, goede inderdaad!

 • Joost | TheWorldAround

  15 januari 2015 om 18:52

  Ik ga altijd mijn foto's van de afgelopen dagen terug kijken! Heerlijk nagenieten :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Joost | TheWorldAround

   16 januari 2015 om 09:45

   Whahahaha! Die is inderdaad ook goed. Doet m'n vriend ook ;-).

 • Mandy

  15 januari 2015 om 21:54

  Lezen en schrijven zijn mijn favorieten. Mijn laptop laat ik ook thuis, eigenlijk vind ik het wel fijn als ik geen wifi heb. Ik heb dan veel meer rust. Wanneer je niets doet vallen veel meer mooie kleine dingen op.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mandy

   16 januari 2015 om 09:44

   Zeker waar ;-)!

 • Jakobien

  17 januari 2015 om 10:30

  Ik neem ook geen laptop mee, voor mij markeert dat een soort grens. De grens van "het normale leven" vs. reizen.

  Dus ik lees veel! En onderweg in bussen (ivm reisziekte) luister ik eindeloos muziek.

  Beantwoorden

 • Marcella

  17 januari 2015 om 13:42

  Ik vind lezen ook erg fijn. En als het erg lang duurt vind ik het relaxt om een filmpje of aflevering van onze favoriete serie te kijken.

  Beantwoorden

 • Jeroen

  18 januari 2015 om 13:06

  Leuk stukje weer. Handig ook nu ik morgen een terugreis van ongeveer 40 uur voor de boeg heb :(
  Dus inderdaad foto's uitzoeken op de flapjap (bijna 70 gig aan data dus hier alleen al zou ik de tijd kunnen vullen)
  Filmpje kijken op de flapjap (paar mooie documentaires gekopieerd van een biologe)
  E-reader is net weer opgeladen dus ook dat zit wel snor. Op de reis zelf misschien net 20 pagina's gelezen, er was teveel om te doen en van te genieten om rustig te gaan zitten :-) Hopelijk nu wat inhalen.
  Triplog ook nog even bijwerken. Loop nog iets achter.
  Kortom, ik kom mijn tijd wel door. En waarschijnlijk besteed ik het meest aan mensen kijken en lachen om en over wat er allemaal gebeurd op zo'n vliegveld :-) :-) Overigens, dat lachen helpt echt. Als ik me ga ergeren wordt de reis voor niemand leuker dus heb ik besloten overal de lol maar van proberen in te zien. Op de heenweg lukte dat aardig.
  Dat betekend nu wel dat ik aan de terugweg moet beginnen (nog 1 dagje in Ushuaia)... Jammer maar het was een fantastische trip!! En met alles wat ik nog moet doen kom ik mijn tijd wel door.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   18 januari 2015 om 15:07

   Ow my, 40 uur!!!! Ik ben zoooooo benieuwd naar je verhalen!

   • Jeroen Reismeisje

    18 januari 2015 om 19:52

    Snel een keer een bakkie doen dan. Het verhaal gaat van zeeziekte naar geënterd worden door Fransen met champagne en wijn naar een feestje tussen de pinguïns met de Chileense marine en luchtmacht. Kortom, reizen maakt je weer rijker! :-D

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.