8 aannames over wereldreizen die niet kloppen

Reismeisje 06 februari 2017

Wereldreis 1

Als ik iets heb gemerkt sinds we terug zijn van onze wereldreis is het wel dat veel mensen er niet zo'n reëel beeld van hebben Knipogen. Van wat het betekent om een jaar of wat over de wereld te reizen. Om die droom te leven, wat daar bij komt kijken en vooral ook hoe zo'n jaar er dan concreet uit ziet. Tijdens onze wereldreis heb ik geprobeerd op Reismeisje zo veel mogelijk 'live' te bloggen over hoe onze wereldreis verliep, maar over de onterechte aannames en beelden heb ik nog niet eerder geschreven. Vandaag vertel ik jullie over 8 aannames rondom het maken van een wereldreis die wat mij betreft totaal niet kloppen. Ik ben benieuwd of je er iets van herkent!

1. Je moet wel bulken van het geld! Uh, dat valt best mee...Natuurlijk hebben we goed gespaard voor onze wereldreis. Logisch. Sowieso kost langer reizen serieus geld, maar wij wilden onderweg ook nog eens niet werken en volledig van de reis kunnen genieten. Plus dat we met Zuid-Amerika en de South Pacific niet bepaald de meest goedkope regio's uit hadden gezocht...Dan weet je dat je wel een zakcentje moet hebben. Maar geloof me, een wereldreis kan iedereen maken. Ook financieel gezien.

Wereldreis 2

2. Wat heerlijk zeg, een jaar lang vakantie! Say what?! Vergeet het maar. Begrijp me niet verkeerd, zo'n wereldreis is fan-tas-tisch en geeft je superveel vrijheid om de dagen in te delen zoals je zelf wilt. Maar dat is alsnog wat anders dan vakantie vieren. Echt. Je bent onwijs veel tijd in dat jaar kwijt met simpelweg van A naar B reizen, dingen uitzoeken, checken en je irriteren in shabby hostels Tong uitsteken. Dan nog is het te gek, maar een jaar lang vakantie is het echt niet.

3. Dan heb je vast met een round the world ticket gereisd? Dat is op zich wel wat veel reizigers inderdaad doen. Er is ook zeker wat voor te zeggen, want je bent goedkoper uit, maar het is niet hoe wij hebben rond gereisd. We hebben er zelfs bewust voor gekozen dit niet te doen, omdat we juist de vrijheid en flexibiliteit wilden houden om onderweg te bepalen hoe onze route er uit zou komen te zien. Met een round the world ticket verlies je dat. Het is maar wat je zelf belangrijker vindt natuurlijk.

Wereldreis 3

4. Wat heb je veel van thuis gemist! Mwah. Valt wel mee eigenlijk Knipogen. Tegenwoordig heb je op de meeste plekken wifi en kun je op die manier onwijs makkelijk in contact blijven met mensen thuis. Ik zat dagelijks met familie en vrienden op de app en belde ook een paar keer per week. Vaak zelfs met beeld er bij, ideaal. Dat maakt dat je de fysieke afstand niet zo voelt en nog steeds heel betrokken bij thuis bent. Toen we terug kwamen bleek ook dat er eigenlijk weinig gebeurd was. Veranderd was.

5. Dan heb je nu wel genoeg van de wereld gezien. Nope! Sterker, hoe meer ik reis, hoe nieuwsgieriger naar de rest van de wereld het me maakt. Serieus. De wereld is zo prachtig en divers; je zou een leven lang kunnen spenderen aan het ontdekken van al die mooie, unieke en eigen plekken. Of je nu een wereldreis hebt gemaakt of niet.

6. Je vindt het nu vast stom als mensen niet reizen? Nee, hoezo? Dat moet iedereen lekker zelf weten Knipogen. Ik vind reizen een van de gaafste dingen om te doen en onze wereldreis is daarin tot nu toe wel het summum ja. Reizen brengt me erg veel en laat me op een andere manier naar de wereld kijken. Onbetaalbaar vind ik. Maar dat betekent niet dat ik vind dat iedereen maar moet gaan reizen. Het moet wel echt bij je passen natuurlijk. 

Wereldreis 4

7. Het is altijd leuk. Not true. Nee, dat is gewoon niet waar. Net zo goed als het thuis ook niet 100% van de tijd helemaal te gek is, is het dat tijdens zo'n lange reis ook niet. Je wordt ziek, zit 25 uur in een ellendige bus te hobbelen, hebt woorden met je reisgenoot of baalt als je voor de 10de keer onder een gore douche staat. Tja. Dat hoort er allemaal bij en is ook helemaal ok, maar altijd leuk tijdens een wereldreis is het niet.

8. Je moet alles van tevoren tot in de puntjes uitzoeken. Dat ligt een beetje aan wat je zelf prettig vindt, maar nodig is het niet. Sterker, ik zou het niet aanraden Tong uitsteken. Laat los en reis gewoon lekker hoe het op dat moment voelt. Bij zo'n lange reis gaan er onherroepelijk dingen anders dan je in je hoofd had, dus je kunt je daar maar beter op instellen en aan over geven. Juist dan gebeuren de leukste dingen!

Dat zijn de aannames die ik regelmatig heb gehoord rondom het maken van een wereldreis. En die wat mij betreft niet kloppen Knipogen. Ik ben benieuwd of jij deze aannames herkent? Of misschien heb je er nog eentje aan toe te voegen?

 

#wereldreis #RTW #reizen #backpacken

4 reacties

 • bianca

  06 februari 2017 om 14:20

  grote DANK voor deze blog!!!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl bianca

   07 februari 2017 om 11:34

   Hahaha, herkenbaar voor je?

 • Jeroen

  07 februari 2017 om 08:01

  Iets met dat het vast gevaarlijk is onderweg....

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   07 februari 2017 om 11:34

   Ja, die is inderdaad ook goed...Heel vaak gehoord.

  • Ellen Jeroen

   08 februari 2017 om 19:12

   Haha ja, zeker als vrouw alleen... LEVENSgevaarlijk

 • Cathy

  08 februari 2017 om 10:55

  Dat elke dag één groot feest is vind ik ook wel zo'n aanname. Soms hang je ook gewoon in je hostel een filmpje te kijken :)

  Beantwoorden

 • Marieke

  17 februari 2017 om 20:44

  Punt 2 heel herkenbaar! En leverde veel gefronsde wenkbrauwen op, als ik dit zei. Volgens mij snap je dat pas als je zelf gereisd hebt.
  Contact met thuis is nu wel veel makkelijker. Ik belde eens per 3 maanden en mailde regelmatig, maar ja dat was 15 jaar geleden -slik- Maar ik vond het prima. Avondjes internetcafe werden gepland en waren ook wel weer een feestje.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.