5x waarom Japan op mijn bucketlist staat

Reismeisje 30 augustus 2016

Japan 1 080

Japan. Een land dat al jaren bovenaan mijn bucketlist staat. Een land dat me erg intrigeert en waar ik dolgraag een aantal weken doorheen zou willen reizen. Op de een of andere manier zijn er echter altijd andere landen die voor gaan en is het er nog niet van gekomen...Daar komt bij dat ik aan de ene kant graag de winterse bergen van Japan zou willen zien, maar aan de andere kant natuurlijk ook de prachtige voorjaarsbloesems. Dilemma! Ik weet in elk geval zeker dat ik de komende jaren Japan echt wil gaan bezoeken. Waarom dit land zo hoog op mijn bucketlist staat? Dat vertel ik je vandaag!

1. Japanse makaken die badderen. Ow my. De hoofdreden dat Japan überhaupt ooit op m'n wensenlijstje terecht kwam; de inheemse apen in de hoge bergen van Japan. Dit zijn niet zo maar apen, maar dieren die zichzelf opwarmen in natuurlijke warm water bronnen. Omringd door sneeuw. Wat een prachtig en bijzonder gezicht moet dat zijn! Er is geen enkele andere apensoort ter wereld die dit trucje toe past Knipogen en ze hebben onderling een heel strikte hiërarchie. Sta je laag op de ladder? Dan heb je pech en moet je toekijken hoe je hoger geplaatste soortgenoten het er lekker van nemen in het warme water. Fantastisch toch?!

2. Traditioneel Kyoto en modern Tokyo. Japan staat bij ons tegenwoordig vooral bekend als het land van de technische snufjes en wolkenkrabbers. Dat is zeker een kant van Japan. Een kant die ik vooral in Tokyo denk te kunnen zien. Wat een levendige en sprankelende stad moet dat zijn! Tegelijkertijd spreekt ook juist het traditionele me aan. Met een heel eigen cultuur en tradities die van generatie op generatie worden door gegeven. Prachtig om te zien! Kyoto schijnt daar weer een goed voorbeeld van te zijn, waar je die technische vernuftigheid naast de authentieke tempels en zelfs geisha cultuur kunt zien. Uniek!

Japan hiken 7166

3. Mount Fuji bedwingen. Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, weet je wel dat ik nogal van hiken houd. Het liefste meerdere dagen. Heerlijk vind ik het om zo een aantal dagen midden in de natuur te zijn. In Japan ligt een een prachtige vulkaan van ruim 3.700 meter hoog; Mount Fuji. Legendarische foto's heb ik er op Instagram van voorbij zien komen! Ik zou dolgraag deze hoogste berg van Japan willen beklimmen. Gaaf!

4. Geschiedenis in Hiroshima. Tijdens de wereldreis die we recent maakten, ontdekten we dat de Tweede Wereldoorlog voor veel inwoners van de South Pacific ontzettend heeft gespeeld. Natuurlijk wist ik wel dat die regio het strijdtoneel was van met name de Japanners, maar dat het zo groots was wist ik eerlijk gezegd niet. Ik ben altijd erg geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog en zou dan ook graag Hiroshima en Nagasaki bezoeken. Steden die in de jaren 40 plat zijn gegooid door atoombommen. Vreselijk. Vandaag de dag schijnen het weer levendige steden te zijn en zul je wellicht wat moeten zoeken naar die geschiedenis, maar toch lijkt het me erg bijzonder om met eigen ogen te zien.

Japan eten 151

5. Zalig eten. Er gaat voor mij niets boven Aziatisch eten. Ok, misschien soms Surinaams en in de winter een Hollands stamppotje, maar verder niet. Man man, wat een fijne keukens hebben ze in Azië! Hoewel ik weinig vlees en vis eet en het zeker niet zo heb op de dieronvriendelijke praktijken die met name Chinezen en Japanners er op na houden, vind ik de Japanse keuken wel erg goed. Simpel, vers, puur en gezond. Voor mij zeker een reden om naar Japan te willen reizen Knipogen!

En zo kan ik nog wel eventjes door gaan. Japan lijkt me gewoon een heel boeiend land. Een land van contrasten en in heel veel opzichten compleet anders dan West-Europa. Ik hoop er snel heen te reizen! Ben jij al eens in Japan geweest? Wat vond je er van?

 

@Azië @Japan #Japan #bucketlist #reizen #Azie

7 reacties

 • Jeroen

  30 augustus 2016 om 08:12

  Bullittrains en de binnenlanden. Zou graag het gewone leven in de kleine dorpjes en stadjes er willen zien.
  En ja ook de Makaken maar dan ook de Stellers Eagle en de Japanse Kraanvogel zeker niet vergeten! (Kortom, een wintertripje Japan)
  Dus ja, het staat hier zeker op de lijst... maar zal er ook nog wel even niet van komen ben ik bang.

  Beantwoorden

  • Gerben Jeroen

   30 augustus 2016 om 08:43

   Goeie tips, die kraanvogels lijken me ook te gek om te zien! Voor jou komt het er zeker niet van omdat je andere plannen hebt ;-)

  • Reismeisjenl Jeroen

   30 augustus 2016 om 18:40

   ;-) Jouw lijst wordt als maar langer!

   • Jeroen Reismeisjenl

    31 augustus 2016 om 08:40

    Ik ben van het idee van een lijst afgestapt. Ik heb nu maar een database gemaakt :-)
    En dit stond al op de lijst voordat het een database werd :-P Vooral de Stellers Eagle lijkt mij helemaal super om eens te kunnen zien. Helaas is dat ook al een beetje een toeristische attractie geworden. Maar ondanks dat wil ik er ooit toch eens voor gaan.

 • Michel

  30 augustus 2016 om 08:43

  Alhoewel badderende makkaken en het beklimmen van Mt Fuji mij zelf niet zo aanspreken, is Japan desondanks absoluut de moeite waard. Wellicht kijk ik er als toerist iets te makkelijk naar, maar wat mij betreft is dit de ultieme samenleving: schoon, nauwelijks criminaliteit, uitermate beleefd en alles lijkt erop gericht om een ander niet tot last te zijn. En dan heb je nog het eten..... ooooooh wat fantastisch en vaak best betaalbaar! Absoluut terecht dat deze bovenaan jullie bucketlist prijkt :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michel

   30 augustus 2016 om 18:41

   Ai, dat eten lijkt me inderdaad ook errug lekker! En dus best betaalbaar? Fijn!

 • Dionne

  30 augustus 2016 om 11:43

  Vorig jaar zijn wij er geweest, met onze kinderen. We hebben veel stad bekeken, Tokyo, Kyoto, Osaka, Hiroshima en Nara. Verder de monniken van Koya San en het eiland Miyajima. Wat was het prachtig. Zo anders. Niets is hetzelfde. Machtige tempels met eeuwenoude tradities, en in de steden de drukte, de gekte en het toch gestructureerde. 'S morgens bij een vuurceremonie en 's middags in de bullettrain Osaka in.
  Wij hebben dik genoten en wij vonden het een grote aanrader.
  Ik doe mijn blog erbij, heb je wat leeswerk met onze ervaringen.

  Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  30 augustus 2016 om 22:16

  Ja Hokkaido!! Mijn doel op dat eiland zouden niet alleen de apen zijn, ook de schattige fluffy beestjes die daar wonen! Dat moet je echt even googlen ;) Ik wilde dit jaar naar Japan, maar ik heb er bewust voor gekozen eerst naar Zuid-Korea te gaan. Mensen vertelden mij dat Zuid-Korea tegenvalt als je eerst eerder al Japan bezocht hebt, dus vandaar :)

  Beantwoorden

  • gerben Dominique || dominiquetravels.com

   31 augustus 2016 om 08:23

   Ha Dominique,

   Dat heb je slim aangepakt! Goede keuze om eerst naar ZK te gaan denk ik. Trouwens, welke fluffy beestjes bedoel je?

   • Dominique || dominiquetravels.com gerben

    31 augustus 2016 om 21:50

    Haha wat Jeroen zegt! Als je cute animals Hokkaido googled zie je nog veel meer wollige fluffy beestjes die op Hokkaido leven!

  • Jeroen Dominique || dominiquetravels.com

   31 augustus 2016 om 08:43

   Oja die beessies inderdaad!! Ezo Momonga
   Geweldig cute!

 • Marlieke

  04 september 2016 om 16:21

  Vergeet Nagasaki niet. Ik vond dat als stad boeiender dan Hiroshima. Battleship island is ook zeer de moeite waard! Vanaf Nagasaki is het een korte treinrit naar mt. Aso, een actieve vulkaan.
  Japan is echt te gek dus zeker gaan!

  Beantwoorden

 • Marjon Feenstra

  04 september 2016 om 23:29

  Japan is geweldig! Afgelopen herfst naartoe geweest, Perfecte afwisseling van modern en traditioneel. Ik hou ontzettend van geschiedenis, en daarom waren Kyoto en Hiroshima mijn favorieten. Maar mijn vriend is veel liever in een moderne stad, dus Tokyo was perfect voor hem. :) Als jullie tijd hebben probeer ook te overnachten in een Ryokan met Onsen, traditioneel Japans hotel met heetwaterbron!

  Beantwoorden

 • Nynke

  18 september 2016 om 15:31

  Lijken me errug goede redenen om Japan te bezoeken

  Beantwoorden

  • Nynke Nynke

   18 september 2016 om 17:20

   Huh, de helft van mijn berichtje is verdwenen... Ok, herkansing: ik ga eind oktober naar Japan, dus mis de bloesem en wit besneeuwde bergen, maar hopelijk wel veel mooie herfstkleuren :)
   Via via kwam ik je website tegen, wat schrijf je een onwijs leuke blogs. Ik ga fijn verder lezen, geen betere manier om bucket-list inspiratie op te doen :)

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.