5x favoriete vliegvelden over de wereld

Reismeisje 05 oktober 2016

Vliegen. Voor veel mensen niet het allerleukste om te doen. Zeker niet in de tijd waarin we nu leven...Toch sta ik altijd met veel plezier op een (nieuw) vliegveld Lachen. Hoe groot of klein een vliegveld ook is en met welke vliegmaatschappij we ook vliegen; het geeft me gewoon zo'n heerlijk reizigersgevoel. Tijdens onze wereldreis hebben we maar liefst 45x (!) gevlogen en heel wat bijzondere vliegvelden ontdekt; van hypermoderne luchthavens met hippe sushi barretjes tot een airstrip met een houten bankje en slapende grond-steward. Het is allemaal voorbij gekomen! Vandaag vertel ik je wat mijn 5 favoriete vliegvelden ter wereld zijn en waarom.

Lonorore Vanuatu

Lonorore Airport op Pentacost in Vanuatu. Wat een hi-la-risch vliegveld vond ik dit Lachen. Een simpel gebouwtje, een soort verharde weg die voor airstrip door moest gaan en een mannetje dat handmatig tickets schrijft. En ondertussen loopt de hele bevolking van het eiland uit om het vliegtuigje aan te zien komen of te zien vertrekken. Waar vind je dit nu nog?! Op Pentacost dus. Pentacost is een eiland dat bij Vanuatu hoort; een eilandengroep in de South Pacific, waar de tijd echt stil lijkt te hebben gestaan. Een prachtige, authentieke en tikkeltje rauwe bestemming met tal van dit soort vliegveldjes. Alleen al daarom zou je er eigenlijk naar toe moeten reizen.

Panama Airport. Eigenlijk heb ik geen heel duidelijk reden waarom ik Panama Airport zo'n fijn vliegveld vind. We hebben er tijdens verschillende reizen naar Midden-Amerika tussenstops gehad en altijd was dat net te kort om Panama Stad zelf in te gaan. Dus dan hang je een beetje op zo'n vliegveld rond...Op Panama Airport heb ik dat echter nooit vervelend gevonden. De mensen zijn er aardig, het is een lekker overzichtelijk vliegveld en ondanks dat het een belangrijke hub voor vluchten binnen Midden- en Zuid-Amerika is, is het er niet over de kop druk. Fijn vliegveld!

Schiphol

Good old Schiphol. Tja. Ik kan gewoon niet om Schiphol heen Lachen. Hoewel we regelmatig van en naar een Duitse luchthaven vliegen, heeft Schiphol toch duidelijk mijn voorkeur. Als ik daar loop en al die reizende mensen om me heen zie, kom ik helemaal in de stemming! En sinds kort is Lounge 2 er geopend; een heel nieuwe omgeving waar je op 16.000 m2 alles kunt vinden waar je bij lange, intercontinentale reizen behoefte aan hebt. Je vindt er 7 themawerelden, waaronder Travel & Culture, Care & Wellness en Family. En vanaf vrijwel elke hoek heb je uitzicht op het vliegdek. Heerlijk toch? Schiphol blijft voor mij een van de fijnste en best georganiseerde vliegvelden ter wereld.

Shahid Dastgheib Airport in Shiraz in Iran. Ha! Dit lijkt misschien een wat vreemde eend in de bijt, maar wat vond ik het vliegveld van Shiraz in het Zuiden van Iran een leuke luchthaven! Hoewel Teheran de hoofdstad van Iran is, vertrekken er vanuit Shiraz erg veel vluchten en dan met name richting Arabische landen. Dat maakt meteen waarom Shiraz favoriet is; er lopen ontzettend veel mensen met een andere culturele achtergrond rond. De een is nog mooier of meer bijzonder uitgedost dan de ander. Prachtig!

Caribische sferen op Piarco Airport in Trinidad. Nog zo'n heerlijk, cultureel zo ontzettend anders vliegveld. Trinidad Airport. Sowieso ben ik fan van de Cariben, maar ik vond de aankomst op het vliegveld van Trinidad wel helemaal de max Lachen. Mannen met enorme dreadlock kapsels, vrouwen die uitbundig lachen en een tempo dat 5x lager ligt dan bij ons. Zelfs bij een flinke vertraging op onze binnenlandse vlucht naar Tobago maakte niemand zich er druk. Dan haal je toch gewoon nog even een gebraden kippetje?! Ik heb m'n ogen er uit gekeken en daarom is het echt een van mijn favoriete vliegvelden.

Zo kan ik eigenlijk nog wel eventjes door gaan. Simple love airports Lachen! Mocht je binnenkort nog op reis gaan en vanaf Schiphol vliegen, dan heb je geluk!. Je krijgt nu €5 korting op je aankoop bij See Buy Fly. Toch mooi mee genomen! Dan kan het winkelen echt gaan beginnen én begin je jouw reis helemaal lekker. Vertel, wat is jouw favoriete vliegveld?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven, op basis van mijn eigen ervaringen en mening.

#vliegen #reizen #backpacken

5 reacties

 • Wouter

  05 oktober 2016 om 07:24

  Ik vond Changi Airport in Singapore een hele prettige luchthaven. En Haneda in Tokyo heeft hét ook, de drukke hustle 'n bustle van een grote luchthaven.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Wouter

   05 oktober 2016 om 09:34

   Tokyo lijkt me inderdaad ook een heel andere ervaring!

   Beantwoorden

  • gerben Wouter

   05 oktober 2016 om 09:45

   Hoi Wouter,

   Changi schijnt een te gekke luchthaven te zijn inderdaad. Ik dacht dat je er zelfs kunt zwemmen hé :-)! En Tokyo daar ben ik het ook helemaal mee eens! Leuke aanvullingen.

   Beantwoorden

 • Jeroen

  05 oktober 2016 om 09:11

  Tampere Finland, al lopend zoeken naar mijn paspoort om uit te checken en tegen de tijd dat ik het had gevonden stond ik buiten in de kou... Wat nou douane!
  En natuurlijk Longyearbean Spitsbergen, heerlijk hoe je zo naar de camping loopt en de opgezette ijsbeer die je verwelkomt in een klein halletje.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   05 oktober 2016 om 09:35

   Klinkt als een echt avontuur :-).

   Beantwoorden

  • gerben Jeroen

   05 oktober 2016 om 09:45

   :-) :-) :-)

   Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  05 oktober 2016 om 20:26

  Schiphol is by far mijn favoriete luchthaven, zeker om in over te stappen. Luchthavens als Paris CDG en London Heathrow geven me een beetje rillingen. Ik zat naar mijn lijstje landen te kijken of er een luchthaven uitblinkt maar eigenlijk kan ik me de luchthavens niet zo goed herinneren... Ha, dus het is toch niet iets waar ik op let! Panama is één van je favoriete, en ik heb daarop gevlogen maar kan het me echt niet voor de geest halen. Grappig is dat!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   06 oktober 2016 om 07:40

   Haha, inderdaad ;-). Soms ligt het ook echt aan het moment en aan waar je heen gaat bijvoorbeeld.

   Beantwoorden

 • Margreet Pruis

  06 oktober 2016 om 08:10

  Ik vond Dubai ook heel bijzonder. Met de metro van de ene naar de andere hal !

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Margreet Pruis

   06 oktober 2016 om 09:34

   Ow ja, klopt. En zo glimmend overal!

   Beantwoorden

 • Loes | loesensuusopreis.wordpress.com

  09 oktober 2016 om 13:47

  Wat een leuk artikel!

  Mijn favo vliegvelden? Euhmm... Amman/Dubai (om dezelfde redenen als dat het vliegveld van Shiraz jou favoriet is). En in Dubai zie je vanaf het vliegveld de Burj Khalifa al, zo gaaf!

  Verder ook wel fan van het vliegveld van Medan, Rome, Londen en inderdaad Schiphol.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.