5x de meest belangrijke momenten uit 2017

Reismeisje 04 december 2017

2017

Afgelopen week schreef ik al eventjes over het afgelopen jaar. Over wat 2017 voor me heeft betekend. Met me heeft gedaan. Over het ontbreken van verre bestemmingen en het ontdekken van pareltjes hier om de hoek. Dat ik bewuster koos voor de stilte. Voor het hier en nu. Dat dat niet altijd makkelijk is geweest, maar wel nodig. En daarmee goed. Nu we de laatste maand van dit jaar zijn in gegaan, wordt het tijd een beetje terug te kijken. Ik word er altijd een tikkeltje weemoedig van, dat terug kijken. Waar blijft de tijd? Vandaag wil ik een aantal van de meest bijzondere, belangrijke momenten met je delen die het afgelopen jaar in mijn persoonlijke leven hebben gespeeld. Komen ze!

Huwelijk karin

Dit jaar trouwden mijn beide nichtjes. Hoe bijzonder <3! Karin is als een zusje voor me. Van kinds af aan hebben we een hechte band gehad. Ondanks de 8 jaar leeftijdsverschil die tussen ons zit. Het klopt gewoon. Dat heeft het altijd gedaan. In juli trouwde zij met haar liefde Mathijs. En ik mocht haar getuige en ceremoniemeester zijn. De avond voor haar huwelijk waren we met z'n tweetjes. Lekker Thais eten, wijntje, mooie gesprekken en daarna ketend naar bed. Alsof we niet 26 en 34 jaar zijn Knipogen. De volgende dag ben ik de hele dag dicht bij haar gebleven. Wat was dat bijzonder. En wat zag ze er beeldschoon uit.

Madeira

We maakten dit jaar dus geen verre reis. Maar er waren meer dan genoeg leuke uitstapjes en mooie bestemmingen Lachen. Waaronder fantastisch mooi groen Madeira. In april gingen we hier voor een weekje heen. Roadtrippen over het eiland. Het was best frisjes, maar wat was het fijn. We zaten in een fijne B&B via Eliza was Here, verkenden elke dag een ander stukje van het eiland, zaten 's avonds gezellig bij de open haard en genoten gewoon van de rust. Madeira is zeker weten een aanrader!

Oma3

Opa en oma. Opa overleed toen ik 14 jaar was. Mijn lieve oma leefde nog 20 jaar haar mooie, volle leven. Tot het dit jaar genoeg was. Ze overleed in maart dit jaar, na een ziektebed wat ik als erg heftig heb ervaren. Mijn oma heeft altijd een erg belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Ze was nauw betrokken bij wat ik deed en wie ik was. Ik wist dat het moment vroeg of laat zou komen. Natuurlijk. Hoe ouder ze werd, hoe dichter ze naar die grens bewoog. Tot ze er over heen ging. Het heeft me heel diep geraakt. Het proces, het steeds kleiner zien worden van die sterke vrouw, het basale maar ow zo intieme contact tijdens haar laatste dagen, het uiteindelijke weg glijden. Als je ooit zoiets hebt mee gemaakt, weet je hoe diep dit kan gaan. Hoe het snijdt. Eerder verlies weer aan raakt. Dat was heftig. Wat voel ik een dankbaarheid voor deze vrouw en mijn familie <3.

Nijenrode

Ha! Ik weet niet of deze 2 mannen deze foto helemaal kunnen waarderen Knipogen, maar anyway. Dit zijn Gosse en Roy; 2 van de 17 anderen met wie ik het afgelopen jaar een studie heb gevolgd. Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, weet je wel dat ik naast mijn blog 'gewoon' een baan heb. En een hele leuk. In de marketing. Sinds dit jaar heb ik daarin een nieuwe rol gekregen waarin ik een eigen team aan stuur. In combinatie met de fase in mijn leven waar ik in zit, kreeg ik behoefte aan wat handvatten. Wat zijn mijn motieven? Wat drijft me? Hoe kan ik mijn impact vanuit mijn eigen kracht vergroten? Best existentiële vragen. Ik zocht er een opleiding bij, die me dit in relatie tot het zakelijke zou kunnen brengen en vond een te gekke leergang op Nijenrode. Gedurende 8 maanden werd ik door gezaagd, leerde ik meer over mezelf dan ooit, ontmoette ik de meest onverwachte maar ow zo leuke mensen ever, proostten we heel wat glaasjes wijn met elkaar en ontwikkelde ik mijn eigen visie op hoe ik een team aan wil sturen vanuit mezelf. Klinkt misschien allemaal wat wazig, maar het heeft me echt heel veel gebracht. 

Marlijn

En dan de weekendjes weg Lachen. Met Gerben, alleen en met vriendinnen. Heerlijk. Dit ben ik met mijn lieve vriendin Marlijn tijdens een weekendje in het Belgische Mechelen. Biertjes proeven. Fijn fijn. Verder stonden Keulen en Delft dit jaar ook nog op het programma en ben ik natuurlijk afgelopen weekend nog naar Texel geweest. Ik geniet zo onwijs van het thuis zijn en af en toe een leuk, kort uitstapje maken. Zalig!

Dat waren 5 van de belangrijkste momenten en/of gebeurtenissen uit dit jaar voor mij. Sommigen geweldig mooi, anderen intens verdrietig. Maar allemaal hebben ze gemeen dat ze belangrijk voor me zijn geweest. Me op de een of andere manier iets hebben gebracht. Vertel, wat waren jouw meest belangrijke momenten gedurende het afgelopen jaar?

#reizen #backpacken #persoonlijk #Weekendje weg #2017

3 reacties

 • Dionne

  04 december 2017 om 09:52

  Mijn zoektocht naar mezelf en herstel van een zware periode waarin ik burn out ben gegaan. Het volgen van een nieuwe opleiding waarmee ik een praktijk voor mezelf begonnen ben. Het voelen van de energie die ik krijg daarvan. En boven alles, de complimenten van mijn kinderen dat ik een leukere moeder dan ooit ben. Het was een intens zwaar jaar maar het zal de boeken ingaan als het jaar waarin mijn leven 180 graden draaiden. Ik ben inmiddels zover dat ik er dankbaar voor ben.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dionne

   04 december 2017 om 12:05

   Wat klinkt dit als een weg Dionne...Mooi hoe je het verwoord. Ik wens je een prachtig mooi 2018 toe!

 • Rita

  04 december 2017 om 09:55

  Mooi!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Rita

   04 december 2017 om 12:06

   Dank Rita :-)

 • Laura

  04 december 2017 om 21:20

  Mooi artikel! Mijn jaar begon geweldig met een prachtige reis van 3 weken door Vietnam, maar ging bergafwaarts toen 2.5 maand later mijn moeder middels euthanasie overleed. Een intens geweldig begin van het jaar ging vlak daarna over naar een intens verdrietig moment in het jaar. Daarop volgend nog vele verdrietige maanden met flinke ups en downs. Tussendoor een paar te gekke concerten gezien en leuke weekendjes weg naar Belgie en een fijne vakantie naar de VS. Het hele jaar verliep met flinke moodswings en hoogte en dieptepunten door elkaar. Nu ga ik dit jaar afsluiten middels het maken van mijn droomreis (6 maanden reizen door Zuid Amerika) en om dit jaar een plek te geven..

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Laura

   05 december 2017 om 11:09

   Och jee Laura...Wat een heftig jaar zeg. Ik kan me goed voorstellen dat je dit op je heel eigen manier een plek moet gaan geven. Ik wens je veel sterkte en een nieuw jaar dat je alles brengt wat je wenst.

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.