5x de leukste reisinspiratie voor verre reizen

Reismeisje 11 mei 2016

Reisinspiratie 1

Reizen vind ik het leukste wat er is, maar de fase van voorpret die er aan vooraf gaat is misschien wel net zo leuk Tong uitsteken. Het inlezen in een nieuwe bestemming, het op zoek gaan naar de gaafste accommodaties en het globaal bepalen van je route. Love it! Gelukkig zijn er tegenwoordig zó veel verschillende manieren om inspiratie op te doen voor je nieuwe reis. Vandaag vertel ik je op welke manieren ikzelf vooral inspiratie op doe voor een nieuwe reis. Inclusief een te gek, nieuw initiatief: Vakantieboulevard.nl. Ik ben benieuwd of het herkenbaar voor je is!

1. Video’s op YouTube scouten. Beeld zegt zó veel meer dan woorden alleen. En zeker bewegend beeld. Op YouTube vind je miljoenen video’s over de mooiste en meest bijzondere reisbestemmingen. Zodra ik een beetje weet in welke richting m’n volgende reis gaat, scout ik flink rond op YouTube. Naar algemene video’s van het betreffende land, maar ook specifieke van bepaalde hikes en zelfs bijzondere accommodaties die me aanspreken. Een bestemming gaat op die manier veel meer leven!

Reisinspiratie blogs

2. Andere (reis-)blogs bekijken. Tja, je bent een blogger of niet hè Knipogen. Naast Reismeisje zijn er natuurlijk nog heel veel andere reisgerelateerde blogs. Zowel Nederlandstalige als internationale blogs. Voor nieuwe bestemmingen haal ik daar zelf altijd veel inspiratie en nieuwe ideeën uit. Zo vind ik bijvoorbeeld het blog van Nomadic Matt bril-jant! Los van dat hij van zijn allergrootste passie zijn werk heeft kunnen maken en het te gek is om te lezen hoe hij dat doet, barst zijn blog van de inspirerende én informatieve content. Zeker iets waar ik mijn reisinspiratie uit haal.

3. Een tafel vol met Lonely Planets. Hoe je het went of keert, Lonely Planet staat wat mij betreft nog steeds eenzaam aan de top. Het zijn niet de meest sprankelende reisgidsen en ze bevatten heel veel saai ogende tekst, maar er is geen gids met meer achtergrondinformatie en praktische reisinfo te vinden dan Lonely Planet. Vóór we echt voor een nieuwe bestemming kiezen, ligt onze tafel meestal dan ook vol met verschillende Lonely Planets. De bieb zal blij met me zijn Knipogen. Heerlijk om op de bank te ploffen met een stapel reisgidsen naast me!

4. Afleveringen terug kijken. Er zijn helaas nog steeds maar relatief weinig reisprogramma’s op de Nederlandse TV. 3 op reis is uiteraard de meest bekende, maar daar gaan ze over het algemeen weinig de diepte in…Reizen Waes is echter één van mijn favorieten en ook de programma’s van Jelle Brandt Corstius en Floortje vind ik de max! Ik kijk altijd even online naar oude afleveringen van deze programma’s, om te zien of ze toevallig een uitzending over mijn nieuwe reisbestemming hebben gemaakt. Altijd leuk!

Reisinspiratie anderen

5. Reisverhalen en –ervaringen van anderen. Sinds kort is er een superleuk, nieuw initiatief gelanceerd: Vakantieboulevard.nl. Een website die barst van de inspirerende reisverhalen en persoonlijke ervaringen van reisexperts, gekoppeld aan originele, kleinschalige reisaanbieders. Ik vind het oprecht een aanvulling op datgene wat er aan reisblogs en –aanbod is! Door middel van verschillende ‘winkelstraten’ (thema’s) kun je jouw eigen, passende reis makkelijk ontdekken. Zo is er een winkelstraat voor avontuurlijke/verre reizen, waar je de leukste en meest persoonlijke reistips en –ervaringen leest over tal van reizen. Zeker een plek waar je superveel reisinspiratie kunt vinden!

Dat zijn de dingen die ik meestal doe als ik op zoek ben naar nieuwe reisinspiratie, maar natuurlijk zijn er nog veel meer leuke bronnen te vinden. Vertel, waar haal jij vooral je reisinspiratie vandaan? 

Dit is een gesponsord artikel. Het is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen mening en ervaringen.

#Inspiratie #reistips

2 reacties

 • Jeroen

  09 mei 2016 om 07:36

  Het kijken naar Discovery Channel of National Geografic geeft mij altijd weer nieuwe ideeën en inspiratie.
  Maar ook het lezen van blogs of het kijken van foto's of filmpjes doen het altijd goed.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   12 mei 2016 om 09:28

   Ja, heel leuke aanvulling. Fijne zenders!!

   Beantwoorden

 • Alette

  25 mei 2016 om 14:44

  Kook-reisprogramma's zijn ook mega handig om een beetje te weten te komen hoe een land culinair in elkaar zit! Ik kijk heel graag naar Anthony Bourdain's No Reservations, The Layover etc. Een heerlijke rauwe documentatie van écht lokaal eten, en online een handig overzicht van de plekken waar het te krijgen is!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.