5 redenen waarom Libanon op mijn bucketlist staat

Reismeisje 04 januari 2017

Midden Oosten 1

Libanon. Een land in het door mij zo geliefde Midden-Oosten. Ik weet niet wat het is met die regio, maar sinds ik jaren geleden voor het eerst kennis maakte met de rijke historie, vriendelijke mensen en het meer dan zalige eten was ik verkocht Knipogen. Het Midden-Oosten is, helaas, het toneel van een al eeuwigdurende strijd. Om land, olie en religieuze redenen. Libanon niet in de laatste plaats. Toch kun je er als toerist tegenwoordig prima rond reizen en heeft het land erg veel te bieden. Niet voor niets staat Libanon al jaren op mijn af te vinken bucketlist! Waarom precies? Dat vertel ik je vandaag!

1. Superlekker eten. Ha! Op nummer 1 Tong uitsteken. De Libanese keuken. Ik denk dat dat serieus een van mijn meest favoriete keukens ever is. Ik houd van de rijke, kruidige smaken, het luchtige brood, lang gekookte stoofschotels en de mierzoete gebakjes. En dat terwijl ik niet eens een uitgesproken zoetekauw ben. Op reis in het Midden-Oosten heb ik een aantal keren waanzinnig lekker gegeten bij een Libanees restaurant en dat smaakt echt naar meer. Voor mij absoluut een reden om ooit naar Libanon te willen reizen!

2. Oude grot kerken in een diepe kloof. Tijdens een reis door Ethiopië hebben we voor het eerst oud-Christelijke rotskerken gezien. Letterlijk kerkjes die uit de rotsen zijn gehouwen en soms met het blote oog nauwelijks te zien zijn. Fascinerend. Zo'n bekend geloof, dat tegelijkertijd zo anders rauw wordt beleefd. Een soortgelijk iets vind je in Libanon ook. In de zogeheten Qadisha vallei; een vallei die tot het UNESCO werelderfgoed behoort en maar liefst 50 kilometer met oude kloosters, lieflijke dorpjes en grot kerkjes bevat. Klinkt te gek toch?!

Midden Oosten 2

3. Duiken met haaien. Hoewel ik mijn duikbrevet nog niet superlang in the pocket heb, ben ik altijd enorm gefascineerd geweest door haaien. In alle soorten en maten. Ik vind het gewoon zulke gracieuze, bijzondere dieren! In Libanon kun je duiken met verschillende soorten haaien en je schijnt er een prima visibiliteit te hebben. En verder zwemt er nog veel meer rond zoals octopussen, allerlei soorten roggen en mooi gekleurde visjes. Het is geen Frans Polynesië, maar toch Knipogen.

4. Oude beschaving. Net als meerdere bestemmingen in het Midden-Oosten, vind je in Libanon nog veel bewijzen dat er ooit een oude beschaving is geweest. Een beschaving die meer dan ontwikkeld was en resulteerde in de mooiste, meest machtige bouwwerken. Zo heb je de Romeinse tempels van Baalbek, het typisch Libanese Beiteddine paleis en het middeleeuwse Deir el-Qamar. Ik kan me echt vergapen aan dit soort oude overblijfselen uit de geschiedenis. Prachtig!

5. Beirut en Tripoli. Op zich ben ik geen stedenmens, maar toch lijkt het me interessant om de eerste en tweede stad van Libanon met eigen ogen te zien; Beirut en Tripoli. Simpelweg omdat ze al zo vaak op het nieuws voorbij zijn gekomen en onderwerp zijn geweest van heel wat strijd. Bovendien schijnt met name Beirut een soort uberhippe stad te zijn, vergelijkbaar met Tel Aviv in Israël. Geen idee, maar het intrigeert me wel.

En verder lijkt Libanon me gewoon een ontzettend boeiend land om door heen te reizen. Anders. Voor komend jaar zie ik het er nog niet zo snel van komen, maar daarna hoop ik Libanon heel snel van mijn bucketlist af te kunnen vinken Knipogen. Lijkt Libanon jou ook wel iets? Kijk dan eens bij de Libanon reizen van Middenoostenreizen.com. Zij bieden als een van de weinige reisorganisaties verschillende reizen aan naar deze bijzondere bestemming. Vertel; staan er landen in het Midden-Oosten op jouw bucketlist?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen mening.

@Midden-Oosten #libanon #midden-oosten #bucketlist #reizen #duiken

3 reacties

 • Michel

  04 januari 2017 om 08:33

  Hé wat leuk!! Dit land staat eigenlijk totaal niet op mijn radar en blijkbaar nog ten onrechte ook!! Hmmmm..... hiermee is mijn bucketlist wéér 1 land rijker geworden ;-) Hopelijk hebben jullie geen stempel van Israël in jullie paspoort staan, want dan kom je Libanon volgens mij niet meer in toch?

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michel

   04 januari 2017 om 09:15

   Nee klopt. Volgens mij ook niet. Wij hebben in Israël toen de stempel bewust op een los papiertje laten zetten inderdaad ;-). Libanon is echt reuze de moeite! Lijkt mij in elk geval ;-).

 • Dominique || dominiquetravels.com

  04 januari 2017 om 18:51

  Ik houd van het Midden-Oosten! Libanon stond niet persé op mijn lijst... tot je net vertelde over de rots kerkjes! Van Libanees eten kan ik echt geen genoeg krijgen, sinds ik niet meer in Abu Dhabi woon, mis ik het echt!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   05 januari 2017 om 08:00

   Ja gaaf he?! Lijkt mij dus ook heel erg mooi! In Abu Dhabi hebben wij inderdaad ook ontzettend lekker Libanees gegeten. Man man :-).

 • Jeroen

  05 januari 2017 om 09:01

  Waarom is dit de laatste tijd ook al een aantal keer door mijn hoofd geschoten?
  Zie het er ook nog niet snel van komen maar wie weet...

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.