5 redenen waarom Corsica op mijn bucketlist staat

Reismeisje 05 december 2014

Corsica

Verre reizen zijn natuurlijk te gek. Een andere cultuur, onbekend eten, dieren in het wild; ik ben er dol op. Dat neemt echter niet weg dat Europa ook supermooi is! Relatief gezien een klein continent, maar met zo veel diversiteit en verschillende gebruiken. Europa barst van de mooie, onverwachte plekjes waar je misschien niet op je kop staat van verbazing ;-) , maar waar je wel een heerlijke vakantie kunt beleven. Één van de Europese bestemmingen die nog op mijn bucketlijst staat is Corsica. Waarom?


Diversiteit op een klein eiland.
Corsica is niet groot, 200 kilometer lang en 100 kilometer breed. Lekker overzichtelijk. Maar wat ik er vooral heel fijn aan vind, is de enorme diversiteit die je er vindt; van enorme bergen tot mooie stranden, authentieke steden en ruige kliffen aan de kust. Je hebt er eigenlijk alles dus. Lijkt me erg leuk om een roadtrip over Corsica te maken en zo alle facetten van het eiland mee te pakken.


Walking baby!
Het is geen geheim dat ik van lange wandelingen houd. Het liefste meerdere dagen. En laat je dat nou net supergoed op Corsica kunnen doen! Je hebt verschillende wandelingen die mij in elk geval wel wat lijken, maar het gaat me vooral om de GR 20; een fan-tas-tische wandeling van meerdere dagen die je door de uitgestrekte bergen van Corsica voert. Google maar eens op GR 20; echt supermooi! Ik hoop deze trek toch echt nog een keer af te kunnen vinken.


Lekker kamperen.
Ik houd van kamperen. Met de paplepel ingegoten. Lekker op je slippertjes rond banjeren, ’s ochtends een ontbijtje halen, lekker voor je tent een bakje koffie drinken; ik houd er van. Corsica is perfect voor kampeerfans! Er schijnen meer dan 200 campings te zijn op het eiland. Veel toch? En als je niet met de auto naar Corsica kunt komen vanuit Nederland, kun je ook gewoon een kant en klare tent huren. Ook lekker.


Mooie stranden.
Ik denk dat het moeilijk is om de stranden bij Malta te verslaan, maar Corsica komt volgens mij wel in de buurt van de mooiste strandjes in Europa. Zacht zand, blauw water ennnnn mooi onderwaterleven. Voor mijzelf niet zo boeiend, omdat ik echt een mietje ben als ’t aan komt op duiken :-? , maar Corsica schijnt voor duikliefhebbers wel echt de moeite te zijn.


Goed te combineren.
Je kunt Corsica per boot bereiken vanuit zowel Frankrijk als Italië, dus daar kun je een bezoek aan het eiland goed mee combineren. Maar wat me nog leuker lijkt; een combi met Sardegna! Ik ben al wel op Sicilië geweest en dat vind ik echt een superfijn eiland. Sardegna ken ik echter nog niet; vanuit het Zuiden op Corsica kun je zo de boot pakken naar Sardegna. Leuke combi toch?  

Kortom, een reisje naar Corsica lijkt me echt wel wat. Met name in het voor- of najaar, want volgens mij is het tijdens de zomermaanden nogal crowded. Ben jij al eens op Corsica geweest? Wat vond je er van?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mij geschreven en gebaseerd op mijn eigen meningen.

@Europa @Frankrijk #reizen #bucketlist #europa #eiland #vakantie #corsica #Frankrijk

8 reacties

 • Bianca

  05 december 2014 om 09:56

  Ook op mijn lijstje! Sardinië en heb ik gedeeltelijk gezien en was zó mooi! Inderaad ideaal om beide eilanden te combineren. Het beste van twee werelden: Frans én Italiaans! Toen we vlogen naar Sardinië hadden we trouwens wel een landing op Corsica dus technisch gezien ben ik er een beetje geweest :p

  Beantwoorden

  • Reismeisje Bianca

   05 december 2014 om 14:53

   ;-) Sardinie de moeite ja? Lijkt me ook heeeeeeeel gaaf!

 • gerben

  05 december 2014 om 12:22

  Die GR20 staat ook op mijn lijstje gelukkig :-) Vraag me af wat de beste periode zou zijn om deze te lopen?

  Beantwoorden

 • Joost

  05 december 2014 om 13:24

  Ja, in 2010. Het is echt schitterend. Ik vroeg een Frans meisje uit mijn klas gisteren: Wat is de het mooiste deel van Frankrijk, en 3 x raden wat ze zei?! Corsica!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Joost

   05 december 2014 om 14:53

   Haha, grappig ;-). Het lijkt me echt supermooi!

 • Ester

  05 december 2014 om 18:36

  Corsica staat ook al een tijdje op mijn bucket list! Heel veel natuur op 1 eiland :-)

  Beantwoorden

 • Dick Schouten

  06 december 2014 om 21:36

  Goed idee om naar Corsica te komen woon er zelf al vele jaren zeker in het voor en najaar ben je hier goedkoop en ook de beste tijd voor de sportievelingen. Kijk eens op www.allesovercorsica.com voor heel veel informatie met regelmatige updates.

  Beantwoorden

 • Marcella

  06 december 2014 om 23:05

  Ik was al wel op Sardinië, echt dichtbij Corsica dus. Een heerlijk eiland en ook Corsica lijkt me prachtig. Maar de Canarische eilanden wil ik ook nog erg graag ontdekken. Mijn wishlist is nog lang!

  Beantwoorden

 • Petra

  07 december 2014 om 08:15

  Corsica, mijn favoriete Europese eiland! Wij zijn er in de periode begin mei geweest en toen was het er heerlijk. Lekker warm maar niet te heet, ideaal om te wandelen. In deze periode staat ook de maquis in bloei, het ruikt dan overal heerlijk kruidig. We hebben auto gehuurd en gekampeerd. De GR20 niet gelopen maar wel veel dagwandelingen gemaakt. Bonifacio is ook een erg leuk stadje om te bezoeken, gelegen op indrukwekkende krijtrotsen. Ja, Corsica is zeker een aanrader!

  Beantwoorden

 • Liselore - GRAB YOUR BAGS

  08 december 2014 om 11:29

  Leuk! k vind ook dat er nog heel veel te zien is binnen Europa. Heb afgelopen zomer Sicilie en Malta gecombineerd: was top! Zou Corsica ook absoluut nog een keer willen zien.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.