5 jaar Reismeisje in vallen en weer opstaan

Reismeisje 24 mei 2018

Reismeisje5

Reizen. Één van mijn grote liefdes ♥. Ver weg of dichtbij. Het gaat om de ervaring. De beleving. Om wat een bestemming met je doet. Nieuwe mensen ontmoeten die een andere blik op de wereld hebben. Je een ander perspectief geven. Deze week is het precies 5 jaar geleden dat ik met Reismeisje ben begonnen. Die liefde voor reizen combineren met een nóg oudere liefde; schrijven. Woorden geven aan gedachtes. Dat is waarom ik Reismeisje ben gestart. Ik deed in die zin maar wat. Was me totaal niet bewust van het feit dat ik er mijn werk van zou kunnen maken. Van die twee liefdes. Tot de eerste opdrachten binnen druppelden. Uitnodigingen voor persreizen. In mijn Reismeisje hotmail. Ik nam een eerste klus aan. Registreerde Reismeisje officieel bij de Kamer van Koophandel. Ik werd ondernemer. En nog steeds deed ik maar wat. Ik volgde mijn gevoel. Schreef over de dingen die ík leuk vond. Nam alleen de opdrachten aan die ík vond passen. Waar ik 100% achter stond. Niet altijd zo logisch als dat het klinkt. Het is namelijk verleidelijk. Die opdrachten. Het geld wat je er mee kunt verdienen. De weg naar reizen als je werk. Ik heb het geluk dat ik naast Reismeisje een superleuke baan had. En heb. Een heel bewuste keuze. Iets wat me veel brengt. Dat maakte dat ik al die opdrachten ook niet aan hóefde te nemen. Ik kon het combineren. Toch maakte ik soms een verkeerde beslissing. Schreef ik ineens over de nieuwste labello kleuren. Of postte ik op Instagram over een nieuwe shampoo. Het is niet dat ik daarin loog. Ik heb altijd achter mijn artikelen gestaan. Gesponsord of niet. Maar het lijkt me duidelijk dat labello en shampoo niet bepaald bij Reismeisje passen Knipogen. Dat ging te ver. En dat kreeg ik ook terug. Direct. Van jullie. Zo hoort het ook. Jullie zijn mijn spiegel daarin. Een spiegel die ik van binnen eigenlijk al lang voelde, maar soms dan toch even nodig had. 

3 jaar na de start van Reismeisje kreeg ik steeds meer wensen. Ideeën. Ik kon steeds minder uit de voeten met mijn eenvoudige Wordpress site. Perfect om mee te starten, maar het paste niet langer. Ik wilde ándere dingen. Samen met vrienden kregen deze 'dingen' vorm. Een redesign was het gevolg. Met een eigen CMS; de achterkant van een website. Het maakte me trots. Ik had iets neer gezet. Iets van mij. Iets eigens. En toen kwam die wereldreis. Een jaar reizen en bloggen. Waar de wind ons bracht. Van tevoren barstte ik van de ideeën. Ik zag zeeën van tijd voor me. Een droom. De realiteit bleek anders. Die tijd was er niet. Vulde zich toch weer met van alles. Van A naar B reizen, een bestemming ontdekken, artikelen schrijven, plekken waar geen internet was ook. Tijd creëer je zelf. Dat weet ik. Blijkbaar vond ik andere dingen toch belangrijker. Het genieten. Écht in het moment zijn. In die reis. 

Reismeisje 3

Ondertussen ben ik bijna 2 jaar terug van die wereldreis. En is Reismeisje in die tijd verder geëvolueerd. Zeker sinds het afgelopen half jaar. Het oude schrijven paste niet meer. Bleef te veel aan de oppervlakte. Reistips hier, een budgetoverzicht daar. Dat zal altijd een onderdeel van mijn blog blijven, maar ik wilde méér. Meer van mezelf op Reismeisje. Inherent aan de periode waar ik uit kom. Eentje van reflectie en verdieping. Een moeilijke tijd. Maar zoals zo vaak met moeilijke tijden, ook eentje waarin ik gegroeid ben. Als mens. En juist díe groei wilde ik ook op Reismeisje terug laten komen. Ik kon ook niet anders. Vanaf december vorig jaar ben ik bewust wat anders gaan schrijven. Het gaat heel natuurlijk. En de reacties zijn stimulerend. Dat doet me goed ♥. Reismeisje voelt meer dan ooit als een verlengstuk van mezelf. Van Wendy. Er zit ook weer een mooie groei in het aantal bezoekers. 100.000 per maand heeft Reismeisje er nu. 100.000. Het gaat niet om de aantallen as such, maar het maakt me dankbaar. Dat ik deze evolutie door kan maken en jullie met me mee bewegen. Het plezier in Reismeisje is daarom nog nooit zo groot geweest.

De afgelopen 5 jaar heb ik met vallen en opstaan geleerd wat het is om een reisblog te hebben. Een kleine ondernemer te zijn. Een tikkeltje commercieel te kunnen denken. Maar bovenal heb ik geleerd hoe belangrijk het is dát te doen waar ik blij van word. Bij mezelf te blijven. En jullie als bezoekers constant als spiegel te gebruiken. 

Dank voor alles! Voor alle reacties, mailtjes, vragen en feedback die jullie mij in de afgelopen 5 jaar hebben gegeven. Zonder dat had ik nu niet hier gestaan ♥. Op naar de volgende 5 jaar!

#reizen #backpacken

5 reacties

 • Lizzie | Globalizious

  24 mei 2018 om 09:06

  Super om te lezen dat je na 5 jaar bent waar je wilt zijn. Keep it up. Ik blijf zeker volgen!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Lizzie | Globalizious

   24 mei 2018 om 09:55

   Dank Lizzie ♥

 • Adi

  24 mei 2018 om 09:24

  Jee Wendy, al weer 5 jaar! Fijn te lezen dat je de onderwerpen die niet zo bij je passen hebt weten los te laten en schrijft over hetgeen wat voor jou telt. Jij belangrijk vindt en wat dicht bij je staat.
  Lees je blogs altijd met veel plezier en merk dat je mooie, warme en persoonlijke manier van schrijven er weer is. Het “blijf bij jezelf”. Top!
  Op naar de volgende 5 jaar; succes!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Adi

   24 mei 2018 om 09:57

   Dank lieve Adi! Wat leuk en fijn te horen. Je bent lief!

 • Michel

  24 mei 2018 om 09:41

  5 jaar!!! Feestjuuuhhhh!! hahaha misschien niet hoor, Maar wel gefeliciteerd met je 1e lustrum. Mag ook best gevierd worden, want je had het misschien niet durven dromen toen je, een beetje hobbymatig misschien (?), begon. Ben benieuwd wat de komende 5 jaar gaan brengen. Succes!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michel

   24 mei 2018 om 09:58

   Dank Michel. Volger van het eerste uur. Ik ben ook heel benieuwd!

 • rose

  24 mei 2018 om 13:09

  dag Wendy, reusmeisje. ik voel me verwant aan jou, aan je dromen en ik lees je graag. Nu had ik in dit artikel toch nóg iets verwacht: namelijk iets over hetgeen je geleerd hebt in die 5 jaren. Het bericht blijft nu beperkt tot de vermelding dat je nu 5 jaar
  'bestaat' als reismeisje en dat je veel geleerd hebt, maar wát....?.... dat volgt nog misschien.. hoop ik.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl rose

   24 mei 2018 om 14:59

   Hey Rose. Dank voor het volgen en je mooie reactie. Lief! En wat leuk dat je vraagt naar wát ik dan precies geleerd heb ;-). Dat ga ik zeker onthouden voor een volgend artikel. Dank!

   • Monique | GlobeHopper.nl Reismeisjenl

    24 mei 2018 om 16:55

    Knap gedaan Wendy! Je bent voor veel reisbloggers een inspiratie, zeer zeker ook voor ons. Congrats & ga zo door!

    • Reismeisjenl Monique | GlobeHopper.nl

     24 mei 2018 om 17:38

     Jee Monique ♥. Dank dank!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  25 mei 2018 om 23:20

  Yayy gefeliciteerd! Ik heb altijd met veel plezier je blog posts gelezen, en ik blijf ze in de toekomst graag lezen! :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   27 mei 2018 om 16:28

   Dank lieve Dominique. Ik vind het echt geweldig hoe je me al die tijd bent blijven volgen ♥.

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.