4x leuk New York

Reismeisje 04 december 2016

New York 2308

Vandaag aan het woord gastblogger Elise. Zij werkt op een reisbureau en wordt dan ook de hele week lekker gemaakt met allerlei te gekke reizen. Niet zo gek natuurlijk dat ze er zelf ook zoveel mogelijk op uit trekt Knipogen. Afgelopen oktober is ze naar New York geweest en vandaag gaat ze haar tips en ervaringen met jullie delen. Je kunt Elise en haar reisavonturen volgen via Instagram.

New York 1538

Meet the blogger! Hi, mijn naam is Elise Kraaijkamp en ik ben 21 jaar oud! Ik ben geboren en getogen in een klein dorpje in het midden van het land. De rust en de ruimte zijn af en toe heerlijk, maar een beetje gezelligheid en drukte om mij heen is meer mijn ding. Dit zoek ik dan ook op wanneer ik op reis ben Knipogen.  Ik heb een passie voor reizen. Ik werk zelf sinds dit jaar op een reisbureau; mensen het gevoel geven wat bij de bestemming hoort, heerlijk! De mooie stranden beschrijven, water in de mond laten lopen door de verhalen over het lekkere eten, over de lokale bevolking praten en nog veel meer. Ik houd er van om mensen enthousiast te maken voor een bestemming! Helaas heb ik nog niet heel erg veel bijzondere bestemmingen mogen bezoeken, maar India staat hoog op mijn bucketlist. En stiekem ben ik verliefd op Italië. Nu genoeg over mij! Ik ga jullie meenemen naar New York. Afgelopen oktober ben ik in deze indrukwekkende stad geweest. Hieronder vind je wat toffe tips voor een trip naar New York.

New York 1

1. Top of the rock. Wat mij betreft moet je voor het mooiste uitzicht over de stad naar Top of the Rock, oftewel Rockefeller Center. Wanneer je op dit enorme gebouw staat, heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Wat dit uitzicht zo mooi maakt, is dat je over de hele stad kunt uitkijken. Ook het Empire State Building dat iedere avond wordt verlicht in een andere kleur is goed te zien. Zelf heb ik dit prachtige uitzicht bekeken op een (heldere) avond. De miljoenen lichtjes die je tegemoet komen zijn adembenemend. De Top of the Rock is ook minder druk dan de Empire State Building. Je koopt een kaartje voor een tijdvak, hierdoor is het goed verdeeld en kun je de mooiste plaatjes schieten.

New York 2 3

2. Verken de stad met....een fiets! New York en fietsen?! Je zou het misschien niet denken, maar dit is heel goed mogelijk. Bij de New York City pass zitten verschillende fiets verhuurders en eventueel ook met gids. Een andere leuke en goedkope manier is een Citu Bike te pakken bij een van de vele verhuurpunten in en om Manhattan. De blauwe fietsen zijn niet te missen. Je kunt de hele dag de stad door crossen voor $10,-.

New York 2 2

3. Cupcakes. Cupcakes, taart en muffins, je kunt ze op elk hoekje van de straat krijgen Tong uitsteken. In de Amerikaanse supermarkten liggen zelfs voorgesneden stukken klaar. Ik kon dit uiteraard niet weerstaan! Wij zijn zelf naar Carlos Bakery vlakbij Time Square geweest. Prijzig maar ow my wat lekker! Neem bij goed weer een stuk taart en een koffie to go mee naar een van de parken en genieten maar.

New York 2

4. Shoppen. New York verlaten zonder te hebben geshopt is zonde. Ga voor het leuke shoppen niet naar Time Square, maar bezoek SOHO, Little Italy en Chinatown. Veel knusser en gezellig!

Tot slot. Voor een reis naar de Verenigde Staten, is het nodig om een ESTA aan te vragen. Een visum. Begin daar tijdig mee vóór je reis naar de VS, zeker als je veel gereisd hebt. Via online ESTA aanvragen kun je je visum voor de VS regelen.

Er is nog zoveel meer te zien in New York; met recht the city that never sleeps Lachen. Je kunt er echt dagen rond lopen en steeds weer iets nieuws ontdekken. Hoewel toeristisch, zou ik New York zeker aanraden als te gekke stedentrip! Vertel, ben jij al eens in New York geweest? Wat vond je er van? 

 

@Verenigde Staten #reizen #backpacken #verenigde staten #ney york #reistips #stedentrip

1 reactie

 • Jeroen

  05 december 2016 om 07:42

  En toch, NY blijft mij niet trekken. Het lijkt mij leuk om een keer de indrukwekkende gebouwen en drukte te zien maar daar blijft het ook bij. Maar misschien moet ik het gewoon eens ervaren hoor.
  Wel leuk geschreven dit!

  Beantwoorden

  • Elise Kraaijkamp Jeroen

   05 december 2016 om 18:52

   New York hoeft helemaal niet zo druk te zijn als je denkt. Tuurlijk is Time Square gekkigheid. Maar wanneer je naar de rand van de stad gaat of een park opzoekt, kan je echt de rust nemen.

   De mensen zijn extreem vriendelijk en behulpzaam.

   Dus ik wil toch zeggen, krijg je de kans, zeker gaan!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.