4x gave steden in Oost Canada

Reismeisje 22 november 2016

Vandaag in de serie met gastbloggers een artikel van Malou. Iemand die het verhuizen naar een ander land beschrijft als dé ideale manier van reizen. Te gek toch wanneer je er zo over denkt Knipogen?! Malou woont namelijk nu in Canada en geeft vandaag haar inside tips over de gaafste steden in het Oosten van dit prachtige land. Je kunt Malou volgen via haar eigen blog Malou Brouwer en haar Instagram account

image 2016 11 04 1

Meet the blogger! Mijn naam is Malou Brouwer, enchantée! Net als jullie ben ik ook groot fan van reizen! Mijn favoriete manier om een land te ontdekken is door er te gaan wonen. Zo is het mijn grote droom om voor een jaar (of langer) naar IJsland (mijn favoriete land) te verhuizen. In het kader van mijn studie woon ik nu een half jaar in Trois-Rivières (in Franstalig Canada) waar ik regelmatig stedentrips maak naar steden ‘in de buurt’ – ik kan maar niet wennen aan de lange afstanden hier Onbeslist! Elke stad heeft zijn eigen charme, dus vandaag zet ik op Reismeisje de gaafste steden in Oost-Canada voor jullie op een rijtje. Komen ze!

image 2016 11 04 3

Quebéc Stad. De meest ‘Europese’ stad in Canada. Iedereen spreekt er Frans, qua architectuur waan je je er in Frankrijk en het is de enige stad in Noord-Amerika waar de oude stadsmuren nog overeind staan. Naast de toeristische trekpleisters heeft Québec ook heel veel leuke verborgen plekjes. Een van mijn favorieten is een minuscuul parkje met prachtig uitzicht over de daken van Québec. Een rondleiding door het indianenreservaat Wendake is ook zeker de moeite waard wanneer je in Québec bent!

DSC08314 2

Trois-Rivières. In mijn lijstje van gave steden in Canada mag mijn woonplaats natuurlijk niet ontbreken! TROIS-RIVIÈRES! Het is klein – zeker vergeleken met de andere steden in dit gastblog – maar daarom niet minder sfeervol. Must-sees: Borealis (het papiermuseum), de oude gevangenis en Parc de la Mauricie (iets ten Noorden van Trois-Rivières). Voor de poëzieliefhebber is Trois-Rivières echt een paradijsje op aarde: door de stad verspreid hangen meer dan 400 borden met korte gedichten. Elke keer dat ik in het centrum ben ontdek ik een nieuw gedicht, verrassend leuk Lachen!

image 2016 11 04 4

 Ottawa. Ahhhh, deze stad heeft mijn hart gestolen! Wat een heerlijke sfeer! De vele cafés, restaurants en terrasjes zijn gevuld met vriendelijke mensen; een gezelligheid die ik als terrasjesfan soms in Canada’s grote steden mis. In Ottawa’s Jail Hostel overnacht je in een heuse cel van een oude gevangenis! Samen met een vriendin huurde ik een tandem om de stad te ontdekken, super leuk! De fietspaden voeren je mee naar de meest prachtige plekjes. Onder andere naar Gatineau aan de overkant van de rivier. Hier vind je het prachtige Canadian Museum of History: aanrader!

image 2016 11 04

Montréal. Wat een pracht van een stad! Niet alleen mijn favo Canadese stad, maar wat mij betreft ookeen van de gaafste steden in de wereld! Hoewel de Amerikaanse invloeden duidelijk zichtbaar zijn (wolkenkrabbers in downtown, een MacDonalds op elke hoek van de straat Tong uitsteken), voelt Montréal ook erg Frans aan. Op Parijs na is Montreal immers de grootste Franstalige stad ter wereld. Toen ik van de zomer in Montreal was ging ik een dag naar Kahnawake, het Indianenreservaat net ten Zuiden van de stad. Ik bezocht hier de jaarlijkse powwow, een feestelijke ceremonie en ontmoetingsbijeenkomst van de Mohawks. Fantastisch om zo ondergedompeld te worden in de traditionele cultuur van de eerste bewoners van Canada. Mocht je de kans hebben om een powwow bij te wonen (in Kahnawake of ergens anders), doen!

Dit zijn – in vogelvlucht – mijn favoriete steden in Canada! Ben jij al in een van deze steden geweest? Ken je nog mooie verborgen of minder bekende plekjes in deze steden? 

#reizen #stedentrips #Canada #backpacken

3 reacties

 • Kevin Vermeulen

  23 november 2016 om 09:34

  Super handig dit lijstje van je! Ik ga in mei naar Oost-Canada! Dankjewel

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Kevin Vermeulen

   24 november 2016 om 08:15

   Leuk om te horen Kevin. Credits voor Malou!

   Beantwoorden

 • Nanda

  23 november 2016 om 11:03

  Canada voelt als thuiskomen, ik ben echt in het verkeerde land geboren! Ik heb er ook gewoond in het kader van mijn studie en het land heeft echt mijn hart gestolen...

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Nanda

   24 november 2016 om 08:15

   Haha, echt?! Heerlijk als je zo'n gevoel bij een land hebt zeg.

   Beantwoorden

   • Nanda Reismeisjenl

    24 november 2016 om 08:27

    Ja echt ;-). Ik heb zelfs een tattoo ter ere van Canada, zo diep zit de liefde haha. Ik zou zo emigreren, maar mijn man wil niet en zonder hem ga ik toch echt niet, dus moet het voorlopig met de herinneringen doen

    Beantwoorden

 • Emma -Travelhotspots

  23 november 2016 om 14:16

  Tof dat je voor een half jaar in Canada woont! Ik ben zelf mijn reis in het Oosten van Canada begonnen. Maar had niet gehoord van jouw woonplaats. Klinkt wel leuk met al die gedichtjes. Zelf zou ik nog Algonquin National park zeker toevoegen. Of een kort bezoek aan Kingston en Thousand Islands en Toronto zijn ook aanraders. Nog als tip voor reizigers die naar Ottawa gaan. Ik verbleef daar destijds in het Hi Jail hostel. Een oude gevangenis omgetoverd tot hostel. Maar je slaapt echt in de oude cellen. Met een gratis rondleiding waan je jezelf even helemaal in die tijd. Het was even wennen maar een bijzondere ervaring was het zeker.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Emma -Travelhotspots

   24 november 2016 om 08:16

   Dank voor je aanvullingen Emma. Super!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.