4x favoriete adresjes op Texel

Reismeisje 12 januari 2018

 Texel 1

Laatst ben ik op Texel geweest. Dat wilde ik al langer, maar het kwam er gewoon niet van. Er waren altijd andere bestemmingen die op de een of andere manier vóór gingen. Tot ik een mailtje van de VVV Texel kreeg en alles helemaal perfect in elkaar paste. Dus daar ging ik; hop de boot op bij Den Helder en 20 minuutjes later was ik in een compleet andere wereld. Texel was alles wat ik er van gehoopt had; ruige stranden, gezellige strandtentjes, dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan en heel veel leegte. En schapen Knipogen. Lijkt Texel jou ook een leuke bestemming? Dan heb ik een aantal leuke adresjes voor je!

Bij de haard hangen bij Kaap Noord. Kaap Noord is een van de meest populaire strandtenten op Texel. Van tevoren had ik van veel mensen al de tip gekregen daar te gaan lunchen of een Texels biertje te drinken. En nu begrijp ik ook waarom, want Kaap Noord is zeker weten een dikke aanrader. De eigenaren lijken me veel te hebben gereisd; van binnen is het namelijk ingericht met surfplanken, Boeddhabeelden en allerlei souveniertjes van over de hele wereld. Er hangt een heel relaxt sfeertje, er liggen stapels tijdschriften en de open haard brandt er gezellig. Een heerlijke tent om aan het einde van de middag wat te kletsen of lezen.

Texel Pakhuus

Verse vis bij ’t Pakhuus. Ik ben vegetariër. En toch ga ik je dit fan-tas-tisch goede visrestaurant aanraden: ’t Pakhuus in het gezellige dorpje Oudeschild. Hoewel ’t Pakhuus hoofdzakelijk verse vis serveert op allerlei exotische manieren, kun je er ook vlees kijken en kom je als vegetariër ook aan je trekken. Wat je ook bestelt, kies als afsluiter voor het kaasplankje. My ow my wat zalig! Ze serveren verschillende lokale kaasjes, die stuk voor stuk verrassend lekker zijn. Als je dus een avondje echt gezellig en goed uit eten wilt, is ’t Pakhuus een dikke aanrader!

Texel Paal 9

Lunchen bij Paal 9. Paal 9 ontdekte ik bij toeval. In de buurt ligt namelijk het natuurgebied De Slufter. Daar kun je prachtig mooi wandelen en lekker uitwaaien. Vanaf daar is het nog een klein ritje naar de strandopgang waar Paal 9 aan ligt. Een heerlijke tent met van dat gezellige hout, knapperende haardvuurtjes, grove banken vol kussens om in weg te ploffen en een fijne menukaart. Ga hier heen voor de lunch en/of borrel en bestel een schaal met Paal 9 hapjes. De rest van de dag hoef je niet meer te eten Knipogen, maar zo superlekker!

Texel Lokaal 16

Koffie bij Lokaal 16 in Den Burg. Persoonlijk vond ik Den Burg het leukste dorpje op Texel. Toegegeven, ik heb niet alle dorpjes gezien, maar Den Burg is sowieso echt een aanrader. Het heeft een heel knus, oud centrum vol met leuke boetiekjes en gezellige restaurantjes. Lokaal 16 vond ik daarvan het leukste; een heerlijk, anders, tikkeltje hip koffietentje waar je heerlijk kunt lunchen of van echte Texels gebrande koffie kunt drinken. Echt een aanrader om even te blijven plakken. Lokaal 16 zit wat weg gestopt achter de winkelstraatjes, in de buurt van de kerk.

Texel is wat mij betreft echt een aanrader en barst van de leuke adresjes. Dit zijn er slechts een aantal. Wil je ook een tripje naar Texel maken? Check dan de website van VVV Texel; daar vindt je allerhande informatie. Ben jij al eens op een Waddeneiland geweest? Waar?

#nederland #Weekendje weg #wadden #texel #reistips

5 reacties

 • Dominique || dominiquetravels.com

  12 januari 2018 om 10:18

  Zou ik dit jaar dan eindelijk een keer één van de waddeneilanden van Nederland bezoeken? Het ziet er altijd zo gaaf uit, en toch ben ik er nooit geweest!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   12 januari 2018 om 10:45

   Ik was er ook echt 20 jaar niet geweest, maar ben echt verliefd geworden op Texel. Serieus een heel dikke aanrader!

   Beantwoorden

  • Gabrielle Dominique || dominiquetravels.com

   22 januari 2018 om 10:21

   Zeker doen!!! Ik zou er wel willen wonen. Wel een beetje v natuur houfen en niet alleen.maar op de stoel zitten! Zoveel te doen en beleven en te kijken.

   Beantwoorden

 • S.Zuidema

  22 januari 2018 om 10:47

  Wij zijn op alle waddeneilanden geweest van Nederland.Maar ik kan niet zeggen welke het mooiste is,elk eiland heeft zijn eigen charme,en zijn eigen natuur.Texel heeft als voordeel dat je er snel en goedkoop heen kunt.Vlieland is auto luw. Terschelling en Ameland zijn echt fiets eilanden en Schiermonnikoog heeft een prachtig natuurgebied dus ik heb geen voorkeur.

  Beantwoorden

 • Tanja.

  22 januari 2018 om 13:58

  Paal 9 ligt bij Den Hoorn en nog wel een heel eind van de Slufter af. Misschien in de war met paal 21 of hoger?

  Beantwoorden

 • Piet Bakelaar

  22 januari 2018 om 14:43

  Ja wat moet ik hier aan toevoegen heb dit ook allemaal gedaan maar mijn roets ligt ook op Texel woon er sinds 1947 niet meer maar er ieder jaar nog wel 2 a3 maal naar toe

  Beantwoorden

 • Jacques Palte

  23 januari 2018 om 15:45

  Je moet ook eens naar B&B De Etalage aan de Burgwal. Heel leuk en gezellig. Zeker de moeite waard.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.