3x favoriet op wereldreis de laatste maanden

Reismeisje 15 mei 2016

Wereldreis laatste maanden

Ongelofelijk dat de laatste maanden van onze wereldreis in gaan. Ik weet nog zo dat we naar de trein liepen, ik op Schiphol huilend mijn vader nog even belde en dat we in het vliegtuig naar Brazilië stapten. Man, man, wat lijkt dat ook al weer lang geleden zeg. Gelukkig hebben we nog zo’n 2.5 maand te gaan, waarin wat mij betreft nog echt te gekke bestemmingen op het programma staan. Natuurlijk lijken alle landen en plekken die we willen gaan bezoeken me te gek Knipogen, maar ik heb wel duidelijk een aantal favorieten. Vandaag vertel ik je waar ik me voor de komende maanden vooral op verheug!

1. Iran. Ik kan niet anders dan deze bestemming bovenaan zetten. Veel mensen vinden Iran wat eng en misschien denk jij ook wel ‘wat moet je daar?!’. Tja. Lonely Planet beschrijft het wat mij betreft erg goed: er zit een groot gat tussen onze Westerse perceptie van Iran en de realiteit voor Iraniërs. Natuurlijk is Iran (nog) geen main stream bestemming en is het zeer traditioneel islamitisch, maar het is bovenal een warm en gastvrij land met een prachtige oud Perzische geschiedenis, de mooiste moskeeën en het lekkerste eten. Althans, dat is wat ik van iedereen begrijp die een reis door Iran heeft gemaakt. Hoewel de timing voor ons verre van ideaal is, omdat we enerzijds in de bloedhete zomer zullen aan komen en anderzijds het staartje van de vastenmaand Ramadan mee zullen pakken, hebben we er alles aan gedaan om Iran in onze wereldreis mee te kunnen nemen. In Auckland hebben we een Lonely Planet van Iran kunnen vinden en serieus; ik word echt zó enthousiast van alles wat ik lees! Ik denk echt dat we niet genoeg gaan hebben aan de 2.5 week die we er voor uit getrokken hebben. Ik ben echt reuze benieuwd hoe het gaat zijn!

2. Vanuatu. Ooit gehoord van deze eilandengroep? Vanuatu. Een bestemming die al jaren op ons wensenlijstje staat en die we nu eindelijk af zullen gaan vinken Lachen. Terwijl ik dit artikel schrijf, zitten we op Samoa waarna we een korte tussenstop zullen maken op Fiji, om daarna naar Vanuatu te vliegen. Vanuatu is Melonesisch en heeft nog een sterk authentieke cultuur, inclusief klederdracht en traditionele rituelen. Tel daar het fantastisch mooie landschap en de heel actieve vulkanen bij op en je hebt wat mij betreft een te gekke bestemming! Na lang wikken en wegen hebben we besloten 4 eilanden van Vanuatu te gaan bezoeken; het hoofdeiland Efate, het extreem vulkanische Tanna, wandelparadijs Esperitu Santo en het kleine Pentacost waar ze landdives van enorme hoogte maken. In totaal hebben we er zo’n 2 weken voor uit getrokken. Ik ben vooral heel benieuwd of Vanuatu zo authentiek gaat zijn als waar ik deze bestemming voor houd.

3. Papoea Nieuw Guinea. Ok. Dit mag wel in de krant. Dat ik naar Papoea Nieuw Guinea uit kijk. Ik houd van avontuurlijke en ruige bestemmingen, maar Papoea Nieuw Guinea is me op de een of andere manier altijd een brug te ver geweest. Ik weet niet. De cultuur staat echt mijlenver af van de onze, de mensen schijnen er niet heel gezellig te zijn en zelfstandig reizen kan prima, maar is bij vlagen niet heel veilig. Snap je dat ik hier geen gat van in de lucht spring? Gerben had Papoea Nieuw Guinea echter al jaren op zijn wensenlijstje staan en het is geven en nemen hè Tong uitsteken. Nu we echter wat dichter bij Papoea Nieuw Guinea in de buurt komen, ben ik me er meer in gaan verdiepen en hebben we uiteindelijk zelfs besloten (deels) met een kleine, lokale reisorganisatie te gaan reizen. Met name omdat we op die manier het meeste uit onze tijd daar zullen halen en we bovendien wat makkelijker van A naar B kunnen komen. Bovendien geeft het mij een rustiger gevoel, te weten dat we met een lokale gids, die de taal en de gebruiken kent, door Papoea Nieuw Guinea gaan reizen. En nu heb ik er dus eigenlijk heel erg zin in J. Zoals het er nu naar uit ziet, gaan we eerst zelfstandig door het Zuiden van Papoea Nieuw Guinea reizen, inclusief Trobriand eilanden. Daarna gaan we nog 8 dagen rond reizen en bezoeken we Madang, Mount Hagen, het Tari bassin en de inheemse, zeer afgelegen wonende stam Huli. Best spannend, maar ik kijk er naar uit!

Verder gaan we natuurlijk nog heel wat andere fijne bestemmingen bezoeken. De Salomon eilanden, Bali, Abu Dhabi, Bangkok en Dubai staan ook nog in het rijtje. Heb jij tips voor één van deze bestemmingen? Heel graag! En ik ben benieuwd wat jou het meeste aanspreekt uit dit rijtje?

#wereldreis #RTW #reisroute #Iran #papoea nieuw guinea #vanuatu

4 reacties

 • Dorine

  15 mei 2016 om 08:45

  Ga fietsen in Bangkok. De fietstour 'Colors of Bangkok' heb ik zelf al 3 keer gedaan en blijf het geweldig vinden. Duurt meestal een uur of 4 en je komt op plekken waar je zelf niet zo snel komt, bv krottenwijken en een schooltje/opvang voor kleine kindjes in die wijk. Zooo leuk! Echt een aanrader!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Dorine

   15 mei 2016 om 09:59

   Die tip heb ik inderdaad vaker gehoord. Lijkt me heel erg leuk, gaan we zeker naar kijken!

   Beantwoorden

   • Dorine Reismeisje

    16 mei 2016 om 00:27

    Trouwens fietsen op Bali bij ubud is ook geweldig mooi! Je fiets dan tussen rijstvelden door over smalle paadjes waar dus geen auto's kunnen komen. :-)

    Beantwoorden

 • Minke I TravelWink

  15 mei 2016 om 13:10

  Wow!! Supergave vooruitzichten! Iran staat bij mij ook heel hoog op de bucketlist en wil ik zeker volgend jaar bezoeken samen met mijn zusjes. Lijkt me een prachtig land met bijzondere mensen. Ik houd je blog in de gaten voor tips en inspiratie. Ben heel benieuwd naar de rest van je wereldreis :-) Veel reisplezier nog!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Minke I TravelWink

   15 mei 2016 om 21:28

   Leuk Minke! Dankje!

   Beantwoorden

 • Linda

  16 mei 2016 om 06:58

  Wat een gaaf lijstje. Iran lijkt mij ook heel intrigerend. Ik kijk uit naar jullie avonturen!

  Beantwoorden

 • Jelle

  26 mei 2016 om 06:18

  Wat gaaf dat je naar Iran gaat! Ik ben daar mijn wereldreis juist begonnen (afgelopen september) en net als iedereen razend enthousiast over dit schitterende land.

  Op mijn site staan een paar artikelen over Iran, wellicht heb je er wat aan :) http://www.moderntraveller.nl/tag/iran/

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.