3 gave hostel tips in Israel

Reismeisje 20 januari 2014

Vóór mijn reis door Israël dacht ik dat ’t een behoorlijk duur tripje zou worden. Relatief gezien dan hè, ik blijf per slot van rekening een backpacker :-). Uiteindelijk viel het reuze mee en hebben we zelfs een paar superleuke hostels gevonden met een authentiek sfeertje en een fijn prijsje. Als je van plan bent naar Israël te gaan, kan ik je zeker de volgende 3 hostels aanbevelen:

Israel hostel jeruzalem

The Jerusalem Hostel in Jeruzalem. Dit is echt een topper! Dit hostel ligt midden in het centrum van Jeruzalem aan Jaffa Road. Je loopt echt overal zo naar toe. Jaffa Gate (de poort naar de oude stad) is vanaf dit hostel ook nog geen 10 minuten lopen. En de kamers lijken serieus meer bij een middenklasse hotel te horen dan bij een hostel. Verder vond ik de medewerkers ook heel behulpzaam; ze kunnen je adviseren over leuke dagtripjes, authentieke restaurantjes en de beste gidsen. Kortom, geen negatief woord over The Jerusalem Hostel :-). Dan de prijs…Die valt ook super mee voor een stad als Jeruzalem. Voor zo’n €50 heb je een double room inclusief eigen badkamer en een ontbijtje. Ok, wel een schamel ontbijtje, maar toch. Geen geld toch? Klein tipje: vraag om een kamer aan de achterzijde van het pand. Wij sliepen aan Jaffa Road zelf en dat was ’s nachts wel eens herrie. Reserveren is trouwens wel handig, het is een gewild hostel.

Israel hostel aida camp

Idbaa Cultural Centre Guesthouse in Bethlehem. Ik schreef al eerder over dit bijzondere guesthouse op de Westbank. Als je op zoek bent naar een authentiek inkijkje in het Palestijnse leven, zou ik voor dit hostel kiezen. Het ligt in een vluchtelingenkamp, Aida Camp; inmiddels is dit trouwens gewoon een soort ‘dorpje’ dat aan Bethlehem is vast gegroeid. Je bent er echt veilig :-). Ik moet er wel bij zeggen dat dit een über-eenvoudig hostel is. Verwacht echt geen luxe, maar wel een schoon bed en warme, open gastvriendelijkheid. En hoe klein ook, je steunt er het Aida Camp mee. Ze verhuren er alleen dorms, maar wij hadden bijvoorbeeld ook een 4-persoonskamer voor ons alleen. Kosten? Ongeveer €10 p.p. zonder ontbijt.

Israel hostel Nazareth

Abu Saeed Hostel in Nazareth. Ow, ow, wat heb ik hier gelachen zeg. Eigenaar Ramzi doet er echt alles aan om je verblijf in zijn hostel zo leuk mogelijk te maken. Je slaapt eigenlijk bij zijn familie thuis; hij woont boven en de hele ruimte beneden verhuurt hij. Het is een allegaartje van de meest gekke souvenirs, stijlen en prullaria, maar juist daardoor zo leuk :-). Je kunt hier kiezen voor een double of een dorm. Hier hadden wij een dorm, maar daar sliepen we wederom met z’n tweetjes voor ongeveer €12 p.p. zonder ontbijt. Koffie, thee, kleine snackjes en alles wat Ramzi je toe schuift zijn hier gewoon bij in begrepen. Tip: je kunt alleen lopend bij dit hostel komen. Als je vanaf de Basilica of the Annunciation naar boven loopt, zie je vanzelf kleine houten bordje met ‘Abu Saeed’ staan. Volgen maar!

@Israël @Midden-Oosten #reizen #backpacken #reistips #hostel #israel #jeruzalem #bethlehem #accommodatie #nazareth

1 reactie

  • Wat kost 10 dagen reizen door Israel en Palestina? | Reismeisje

    13 maart 2014 om 08:00

    […] In een eerder blogbericht schreef ik al over hostelkosten in Israël. Die kosten zijn erg afhankelijk van waar je bent. Zo […]

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.