24 uur in Chengdu

Reismeisje 17 juni 2014

Chengdu 1

Chengdu. Grote kans dat je er nog nooit van gehoord hebt. Had ik ook niet vóór ik er toevallig op een trip richting Tibet terecht kwam. Chengdu is de hoofdstad van Sichuan; een provincie in het Zuidwesten van China. Het is één van de miljoenensteden in China waar wij in het Westen vaak nog nooit van gehoord hebben. En naast dat je er dus de trein naar Tibet kunt pakken, heb je ook niet heel veel redenen om in Chengdu te blijven hangen. Het is een grote, viezige stad met heel veel Chinezen ;-) . Toch kun je je er zeker 24 uur vermaken. Waarmee?


Pandabeertjes.
Pandaberen zijn leuk toch :-) ? Helaas is het wereldwijd een bedreigde diersoort, maar in Chengdu zit een uniek opvang- en onderzoekscentrum waar je deze panda’s in levende lijve kunt zien. Het is natuurlijk not the real thing, maar ze doen er alles aan om de natuurlijk leefsituatie van panda’s hier zo goed mogelijk na te bootsen. Op dit moment leven er zo’n 50 panda’s in Chengdu; heel erg de moeite om te bezoeken als je er toch bent.

Chengdu 2

Boeddha van Leshan.
Dit is echt een aanrader. Op ongeveer 1,5 uur rijden met de auto ligt het dorpje Leshan. Het dorpje zelf stelt niets voor, maar toch komen er behoorlijk veel toeristen op af. En wel voor de 71 meter hoge Boedhha die je hier kunt zien. De Boedhha is uitgehouwen in de rots en vlijmscherp zichtbaar en symmetrisch. Heel gaaf om te zien! Je kunt via een mooie wandeling helemaal naar de bovenkant van de Boeddha lopen en uiteindelijk via de andere kant weer afdalen. Dan zie je pas echt hoe groot het ding is. Superleuk uitstapje!

Chengdu 3

Avondje Chinese opera.
En dan ’s avonds lekker op stap 8-) . Naar de Chinese opera! Een hele ervaring en zo compleet anders dan wat wij een avondje uit noemen. Ook al versta je geen bal van Chinees, het is toch de moeite een Chinese opera te bezoeken. De muziek, mimiek in de gezichten, prachtige kostuums en bijzondere sfeer zorgen dat je dit niet snel zal vergeten. Lijkt Chinese opera je wel iets? Vraag dan bij je hostel of ze kaartjes voor je kunnen regelen, lukt zeker!


En dan zijn je 24 uur in Chengdu wel voorbij. Als je de nacht tenminste slapend er aan plakt dan hè ;-) . Je kunt er natuurlijk nog wel een dag blijven hangen, maar eerlijk: mijn advies zou ’t niet zijn. Dan is er nog heel veel ander moois in China te zien! Ben jij wel eens in China geweest? Zo ja waar?

@Azië @China #reizen #backpacken #china #reistips #chengdu #leshan

6 reacties

 • Michel

  17 juni 2014 om 07:03

  En niet te vergeten: het hotpotten! :) Het soort van fonduen in een meer dat pittige bouillon. Meer erg gezellig dan lekker, maar een avondvullend programma!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   17 juni 2014 om 09:39

   Haha, goede aanvulling inderdaad ;-). Not my cup of tea ;-).

   Beantwoorden

   • Michel Reismeisje

    17 juni 2014 om 09:49

    haha nee erg lekker was het idd niet. Maar ik zou niet weten wat ik daar allemaal in de fondue gegooid heb...... Er zaten wel hele exotisch ogende stukjes vlees bij.
    Big Boeddha was ook erg leuk, maar het was er verzengend heet en ik weet nog dat ik me niet heel erg lekker voelde die dag (zie fondue ;-) )

    Beantwoorden

 • Robert

  17 juni 2014 om 07:26

  Wow, dat gigantische beeld van Boeddha is fantastisch. Ik wil zeker een keer naar China en dit is wel iets waar ik graag een omweg voor zou maken. Goeie tip!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert

   17 juni 2014 om 09:39

   ;-) Ja, is ook echt heel erg de moeite! Onvoorstelbaar dat ze dat ding ooit uit de rotsen hebben weten te hakken!

   Beantwoorden

 • Mandy

  17 juni 2014 om 08:00

  Ik kende Chengdu alleen van de pandaberen (ik vind ze zooooo lief), maar het Boeddhabeeld lijkt me ook zeker een bezoekje waard!

  Beantwoorden

 • Anneke

  17 juni 2014 om 15:43

  Die Boeddha is mooi he! En het panda opvangcentrum is ook heel leuk ja! Verder vond ik Chengdu eigenlijk ook best leuk, ben ook in een heel groot park geweest met een theetuin (zijn er waarschijnlijk honderd van maar goed) en ik ben 's avonds/'s nachts in een hele vreemde club geweest haha, dat was vooral heel leuk.

  Beantwoorden

 • Joost

  21 juni 2014 om 07:01

  Ik ga morgen! Is de Buddha de moeite waard? Ik hoorde dat het super toeristisch was, en daarom niet zo chill.
  Ciao

  Beantwoorden

  • Reismeisje Joost

   22 juni 2014 om 11:05

   Ja, ik vind 't wel de moeite moet ik zeggen. De wandeling er naar toe is ook al erg mooi. Inderdaad, veel toeristen en onbeleefde Chinezen ;-), maar wel de moeite. Have fun!

   Beantwoorden

 • reisjerijk.eu

  04 juni 2016 om 12:52

  Hoe komt je bij deze boeddha en wat kost dat? Wij gaan komende zomer en ik wil graag de grote Boeddha in Leshan bezoeken, maar buiten behoorlijk dure tourtjes vanuit Chengdu ben ik nog niet heel veel wijzer geworden...

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.