24 uur in Antigua

Reismeisje 07 april 2015

Antigua 1

Voor we op reis naar Guatemala vertrokken, stond Antigua hoog op mijn favorieten lijstje. Ik had er van tevoren zo veel positieve verhalen over gehoord. En het deed me denken aan Granada in Nicaragua, waar ik echt eindeloos zou kunnen blijven hangen ;-) . Dus hadden we besloten om in Antigua te eindigen; save the best for last. Ik moet eerlijk zeggen dat Antigua het voor mij uiteindelijk niet bij Granada heeft gehaald. Het is een stuk groter en ik kreeg er gewoon een ander gevoel bij. Maarrrrrr dat neemt niet weg dat Antigua een superfijne plek is, die je tijdens een reis door Guatemala zeker niet moet overslaan! Wat mij betreft is het ook de perfecte plek om je reis te eindigen, want vanaf Antigua gaan er legio shuttles rechtstreeks naar Guatemala Airport. Zo kun je mooi Guatemala City omzeilen en heb je een heerlijk relaxed einde van je vakantie. Antigua zelf heeft niet su-perveel bezienswaardigheden; het is vooral de omgeving die het waard maakt om echt een aantal dagen te blijven hangen. Vandaag een artikel over 24 uur in Antigua met een aantal leuke tips!


Antigua 2

In de ochtend.

We beginnen de dag natuurlijk met een lekker ontbijtje. Je kunt in Antigua op heel veel plekken lekker eten, maar een superleuke, lokale tip voor een heerlijk ontbijtje is Desajuno Patty’s. Oftewel; Patty’s ontbijt :-P . Patty staat letterlijk achter een toonbank ontbijtjes te maken. Je hebt eigenlijk maar één keus; eieren met frijoles (bonenpasta), een stukje brood, gebakken banaan en koffie. Heerlijk! En het kost je letterlijk €1.50 per portie. Je vindt Patty’s ontbijt 1ste Calle Poniente in Antigua. Vanaf daar kun je je dagje in Antigua perfect starten! Het centrum van Antigua bestaat uit tal van kerken, pleintjes waar de inwoners elkaar de laatste nieuwtjes vertellen en mooie, koloniaal ogende gebouwen. Als je een Lonely Planet bij de hand hebt, is de wandeling door het oude deel van Antigua een aanrader. En anders kun je ook prima zelf wat gaan lopen. Antigua is heel recht toe recht aan gebouwd, verdwalen kun je er eigenlijk niet. Sla in elk geval Parque Central, de kathedraal de Santiago en het prachtig gerestaureerde Casa Popenoe niet over. Als je 2 uurtjes uit trekt voor een wandeling door het oude centrum, heb je ’t belangrijkste wel gezien. Neem ook even de tijd om op een bankje in Parque Central het dagelijkse leven in Antigua aan je voorbij te zien trekken. Genieten!


Antigua 3

In de middag.

Na een flinke ochtendwandeling ben je ongetwijfeld toe aan een fijne kop koffie of een lekkere lunch! Als je vooral op een mooie, centrale locatie wilt zitten, is Café Condesa een aanrader. Deze lunchroom annex taartenzaak zit meteen aan Parque Central en beschikt over een mooie binnentuin. Ik moet wel zeggen dat ik de lunch hier zo-zo vond, maar de taartjes…Ow my. Zoooooo lekker :-) . Zeker dus even naar binnen gaan om iets lekkers te smikkelen en van de sfeer te genieten! Na de lunch is het tijd om lekker een duik te nemen om wat af te koelen. Er zijn maar weinig hotels in Antigua met een zwembad en de meesten zijn ook nog eens behoorlijk prijzig. Een goede tip is echter om een middagje te zwemmen bij hotel Casa del Parque. Dit kleine boutique hotelletje ligt aan de 4a Avenue Norte, parallel aan Parque Central. Van de voorkant bezien geef je het hotel geen stuiver, maar aan de binnenzijde zit dus een zwembad verstopt. Voor $10 per persoon mag je daar als niet-gast gebruik van maken. Echt een aanrader! Als je uitgezwommen bent, zou ik een koffie’tje gaan drinken aan dezelfde 4a Avenue Norte, maar dan verder richting het Noorden. Je hebt veel koffiebarretjes in Antigua, maar wat mij betreft zit daar een koffiezaakje met echt de allerbeste koffie die ik in heel Guatemala heb gedronken. Heerlijk! Het zaakje heet Café Estudio. Als je geen koffiedrinker bent, kun je er ook fantastisch lekkere Chai theetjes krijgen. En als je wel van koffie houdt, ga dan voor een dubbele cortado met soyamelk. Loved it!


In de avond.

Hoewel Antigua over veel restaurants beschikt, is het toch soms nog wel lastig iets te vinden. Veel restaurantjes zitten verstopt achter een saai uitziende deur. Loop dus gewoon even ergens binnen, want er zitten echt pareltjes. Mijn favoriete keuken is Indiaas, dus toen ik zag dat er een echt Indiaas restaurant in Antigua zat had ik mijn keus wel gemaakt ;-) . Als je ook van Indiaas eten houdt, is dit echt een aanrader. Het restaurant heet Culinaria en zit aan 6a Avenida Norte, ook in het oude centrum. De Thali die je hier kunt krijgen is echt superlekker! En je kunt er ook nog eens heel gezellig buiten zitten. Echt een tip! Na het eten kun je natuurlijk nog wat gaan drinken in Antigua. Of gaan stappen zelfs. Ik zou daar echter wel mee oppassen. Hoewel Antigua zeker veilig voelt, is het goed te onthouden dat je in Guatemala bent en je beter niet ’s avonds laat over straat kunt gaan in een stad. Koop dan liever wat biertjes en drink die gezellig bij je hotel op. Tot slot; een goede hoteltip is El Jardin de Lolita. Midden in het oude centrum, toch rustig, mooie kamers en zo’n €18 per nacht voor een double. Fijne plek!

Ben jij al eens in Antigua geweest? Wat vond je er van? En zo niet, spreekt het je aan?

@Guatemala @Midden-Amerika #reizen #Midden-Amerika #reistips #guatemala #antigua

2 reacties

 • Rianne

  07 april 2015 om 12:51

  Aaaah dit artikel had ik net nodig! Sluit deze zomer mijn trip af met 1 dag Antigua!! Dankjewel!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Rianne

   08 april 2015 om 06:34

   Haha, toevallig! Leuk!

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  16 april 2015 om 10:23

  Mooi plekje zeg! Zou zo die kant op gaan ;)!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.