2014 in reizen

Reismeisje 16 december 2014

Nu het jaar tegen het einde loopt, vind ik het altijd leuk om terug te kijken op het afgelopen jaar. Naar dingen die zijn gebeurd, keuzes die ik heb gemaakt en bovenal naar de reisjes die ik heb gemaakt 8-) . Dat zijn er in 2014 behoorlijk wat geweest kan ik je zeggen…Dat zat niet helemaal in de planning, maar uiteindelijk kwamen er allemaal kleine en onverwachte reisjes tussendoor. Superleuk natuurlijk. Het leek me leuk om samen met jullie terug te kijken op 2014 en in beeld de reizen te laten zien die ik afgelopen jaar maakte. Komen ze!


2014 Israel Palestina

Israël en de Palestijnse gebieden.
2014 begon fan-tas-tisch, want we vierden oud & nieuw in Jeruzalem. Er zijn beroerdere plekken om oudejaarsavond te vieren toch?! Wat een geweldige stad vind ik Jeruzalem! Normaal gesproken ben ik niet zo’n stadsmens, maar voor Jeruzalem maak ik graag een uitzondering. We zijn er uiteindelijk 5 dagen gebleven en ik ga zeker nog eens terug! Daarna trokken we door zowel Israël als Palestina; een prachtige reis door zowel de geschiedenis als ook de politiek. Ook al krijg je als toerist natuurlijk maar een glimp te zien van wat zich in die regio afspeelt, het heeft me echt geraakt en met nog meer verbazing naar de wereldpolitiek doen kijken…Helaas staat het menselijke aspect niet altijd bovenaan. Een bijzondere reis door een gebied dat je echt een keertje gezien moet hebben.


2014 Lermoos

Wintersporten in Lermoos.
En toen was het onverwachts tijd voor een lang weekend wintersporten met vrienden. Love it! Met 2 auto’s vertrokken we richting de Oostenrijkse Alpen. Lekker van die berg afsuizen, braadworst eten en borreltjes drinken in de stralende zon. Supergeslaagd weekend :-) !


2014 Polen

Weekendje Polen.
Nog zo’n onverwachtse; een lang weekend naar Polen. Polen denk je misschien; hoe kom je daar nou bij?! Daar wonen goede kennissen van ons en mijn vader is er ook regelmatig te vinden. En dus waren we daar met de hele familie. Gezellig!


2014 Oeganda

Oeganda en Rwanda!
En toen was het zo ver; onze reis naar Oeganda en Rwanda. Een reis waar ik zeker al een poos naar had uitgekeken. We trokken met een eigen jeep door deze prachtige landen heen; van het ene national park naar het andere. Vooral Oeganda vond ik supermooi. Heel groen, lieve mensen, relatief weinig toeristen en natuurlijk de fantastische berggorilla’s die je hier nog in het wild kunt zien. Wat een te gekke ervaring was dat zeg! Om letterlijk op een paar meter van die machtige beesten te staan en ze gewoon een uurtje te kunnen observeren. Heel bijzonder. Ook zeker een bestemming die ik iedereen aan zou raden!


2014 Malta

Nog eventjes naar Malta.
En toen werd ik uitgenodigd om Malta te verkennen ;-) . Tja, dat liet ik me natuurlijk geen tweede keer zeggen! Malta stond al langer op mijn bucketlist, dus nog even wat nazomerzon pakken op dit eiland leek me wel wat. Uiteindelijk vond ik Malta zelf wat tegenvallen. Te druk en veel lelijke megahotels. Zonde. Wij verbleven echter op het kleine Gozo; een eilandje naast Malta. En dat is wel echt een aanrader! Er is verder niet superveel te beleven, maar het is er heel authentiek, er zijn prachtige kusten en de dorpjes zijn schilderachtig. Echt genieten!


2014 Lanzarote

Fuerteventura & Lanzarote.
En toen zat er een mailtje in mijn mailbox van Corendon. Of ik mee wilde op een persreis naar Fuerteventura en Lanzarote. Weliswaar een bliksembezoek, want donderdagavond tot en met zondag, maar het leek me meteen erg leuk. Vooral Lanzarote vond ik supermooi! Het ruige en echt vulkanische landschap spreken mij in elk geval heel erg aan. En natuurlijk lekker tapas eten, Spaanse wijntjes drinken, gewoon echt vakantie vieren. Ik moet zeggen dat deze reis ook supergoed was geregeld inclusief fijne hotels en een mooi excursieprogramma. Zeker als je relatief kort de tijd hebt erg fijn.


En nu…Lapland!!
Ja en nu dus Lapland ja :-D . Ik ben echt waanzinnig benieuwd! We vertrekken donderdag en komen over 1,5 week weer terug met de trein. Ik denk dat bij veel mensen Lapland wel op een of ander lijstje zal staan. Het heeft toch iets bijzonders, vind je niet? Die ijzige kou, bakken sneeuw en korte dagen. Lapland is groot, wij hebben gekozen voor Levi in Finland. Ik ben erg benieuwd hoe ’t gaat zijn en zal jullie zeker op de hoogte houden.   Nu ik het zo allemaal achter elkaar zie staan denk ik zelf ook wel; jemig, wat een reizen. Waar en wanneer doe je dat?! Ik heb per slot van rekening ook gewoon een baan met beperkte vakantiedagen…Tja. Beetje slim met je dagen om gaan en verder bijna altijd low budget reizen. Als die hard backpackers. Het was in elk geval een uitzonderlijk goed reisjaar :-) . En dan is mijn vriend ook nog naar Gambia en IJsland geweest!

Ik ben benieuwd naar de reizen die jullie in 2014 hebben gemaakt; vertel!

#reizen #backpacken #Rwanda #Oostenrijk #lermoos #israel #oeganda #palestina #polen #Finland #lapland #levi #fuerteventura #lanzarote

25 reacties

 • Carpe Diem

  16 december 2014 om 07:43

  Zo dat zijn heel wat reizen! Gaaf hoor! Wij maakten een rondreis door Andalusië en gingen nog een klein weekje naar Barcelona.,

  Beantwoorden

  • gerben Carpe Diem

   16 december 2014 om 09:31

   Ook mooi, Andalusie! Wie weet wat er volgend jaar allemaal op de rol staat :-)!?

 • Melanie

  16 december 2014 om 08:15

  Mooi overzichtje! Ben benieuwd naar Lapland en wat gaaf dat je vriend in IJsland is geweest! Staat ook op mn lijstje. Ik ben zelf afgelopen jaar naar Rome geweest en de Amalfi kust ( ook een aanrader!) . Volgend jaar roadtrip door de oostkust van Amerika. Vanuit een aantal plaatsen in Florida naar New Orléans en alle muzieksteden ,door naar Washington en New York! Beloofd ook een mooie trip te worden

  Beantwoorden

  • Reismeisje Melanie

   16 december 2014 om 13:34

   Oei, de Amalfikust staat ook nog op mijn lijstje :-). En wat een te gekke roadtrip staat er voor je op de planning; veel plezier al vast!

 • Jeroen

  16 december 2014 om 08:25

  Indrukwekkend lijstje en goed jaar zo te lezen. Hopelijk is aankomend jaar voor jullie weer net zo goed, zo niet beter!
  Zelf ook erg blij met dit jaar, behalve het standaard bezoek aan Frankrijk eindelijk een droom kunnen verwezenlijken om rond Spitsbergen te varen. Voor mij is dit de equivalent van de Noordpool. En ook wij vertrekken donderdag nog voor een laatste reis dit jaar maar dan dus naar de Zuidpool :-) Echt nooit gedacht dit te kunnen en mogen doen. Zo gelukkig op dit moment :-)
  Veel plezier in Lapland!
  Happy travels

  Beantwoorden

  • gerben Jeroen

   16 december 2014 om 09:30

   Hee Jeroen,

   Spitsbergen, fantastisch lijkt me dat! Daar mag je ons nog wel een keer wat tips over geven :-) Is Spitsbergen een land waar je minimaal een week of drie voor uit moet trekken?

   Ik had in mijn hoofd dat jij naar een andere bestemming ging dit jaar. Is het echt een trip naar de Zuidpool?? Wat fantastisch man! Dat is echt een droom die uitkomt kan ik me voorstellen. Kun je er iets meer over vertellen?

   • Jeroen gerben

    16 december 2014 om 12:23

    Ik ben van half augustus bijna 3 weken op en rond Spitsbergen geweest. (Rondje proberen te varen)
    Donderdag (18-12) vertrekken we naar Argentinië Ushuaia. Daar stappen we de 24ste op een klein zeilschip naar Antarctica. We zullen in totaal 25 dagen varen.
    Dus doe binnen een half jaar zowel de noord als de zuidpool :)
    Maar als ik weer terug ben doen we een keer een bakkie als jullie het leuk vinden (woon ook in Apeldoorn) dan kan ik je alles vertellen over Spitsbergen en eventueel AA.
    Ben zelf namelijk ook wel benieuwd wat jij meesleept aan foto apparatuur. Ben namelijk zelf een doorgeslagen hobby fotograaf...

    • gerben Jeroen

     16 december 2014 om 14:18

     Wat te gek zeg! Ben heel erg benieuwd naar wat je precies gaat doen en hoe je het gaat vinden. En ook wat het kost ed :-).
     Ik zal wel even met Wendy afstemmen, leuk om een keer een bakkie te doen!
     Veel plezier alvast. Dit is nou echt wat je noemt een once in a lifetime trip!

     • gerben gerben

      16 december 2014 om 14:46

      Kunnen we dan trouwens ook ff kletsen over reisfotografie :-). Altijd leuk! Ik wist trouwens niet dat je ook in Apeldoorn woont. Leuk hoor.

     • Jeroen gerben

      16 december 2014 om 15:31

      Ik neem even contact op als ik weer terug ben. Ben 5 weken in totaal weg dus duurt even :-D
      En euh... ik hoop niet dat dit een once in a lifetime gaat zijn. We gaan met deze trip niet lags de Falklands en South Georgia en die staan hoe dan ook nog erg hoog op de wishlist. Dus daarvoor ga ik zeker nog een keer terug. Hoop er alleen nog een keer een geschikte reis voor te vinden of zelf samen te kunnen stellen. Helaas nog niet in kunnen verdiepen.

 • hereismai

  16 december 2014 om 09:14

  prachtige reizen heb je toch weer gemaakt!

  Beantwoorden

 • Kirsten

  16 december 2014 om 09:42

  Indrukwekkend reisjaar! Wat een prachtige landen hebben jullie gezien. Wij kwamen in febr dit jaar terug van onze reis door Azie. 2014 Waren we in Nepal, Maleisie, Singapore, Taiwan, Hong Kong en Spanje. Later het jaar gingen we een weekendje naar Duitsland en 11 dagen naar Turkije. Ook geen verkeerd jaar dus :) Op naar (hopelijk) weer een mooi reisjaar! Heel veel plezier in Lapland!

  Beantwoorden

  • gerben Kirsten

   16 december 2014 om 10:43

   Dat is zeker geen slecht reisjaar Kirsten :-)

  • Reismeisje Kirsten

   16 december 2014 om 13:33

   Helemaal niet nee ;-). Zalig zeg! Mooie reis lijkt me. Thanks!

 • Sieds | siedsmytravels.nl

  16 december 2014 om 09:51

  Wat een mooie lijst met bestemmingen dit jaar, wil misschien zelf in het voorjaar naar Israël! (H) Ben benieuwd wat 2015 gaat worden.. ;) Ik heb in april/mei 15 dagen door Spanje gecrosst met een huurauto, heb vooral Andalusië en Madrid e.o. bekeken. Verder weekendje Antwerpen en weekendje Chur, Zwiterland. Vrienden van mij wonen daar, dus daar ga ik elk jaar een keertje naar toe.. :) En in september/oktober 3,5 week gereisd door Mexico en Guatemala, supermooi was dat!! :D

  Beantwoorden

  • gerben Sieds | siedsmytravels.nl

   16 december 2014 om 10:43

   Heb je nog tips voor Guatemala?? :-)

   • Sieds | siedsmytravels.nl gerben

    16 december 2014 om 11:37

    Zeker! ;) Sowieso Antigua en Tikal mag je gewoon niet missen! Antigua is een prachtige oude stad die door de eeuwen heen verschillende keren door aardbevingen is verwoest. Tikal is een oude Maya stad midden in het oerwoud. Van mijn reis vond ik dit de mooiste site! Zou wel op de vroege morgen heen gaan, dan is het op zijn mooist en is het ook nog lekker rustig. Ook meer van Atitlan en Chichicastenango zijn de moeite waard. In Chichicastenango wordt elke donderdag en zondag een mega indianenmarkt wordt gehouden, dus dan moet je er heen. Er wordt vanalles verhandeld en het is echt een mierenhoop aan mensen. Ik heb op mijn site de dag tot dag-beschrijving, de route en de mooiste foto's staan. Dus neem gerust een kijkje! :-D

  • Reismeisje Sieds | siedsmytravels.nl

   16 december 2014 om 13:32

   Te gek Sieds!!

 • Bianca

  16 december 2014 om 09:54

  Bijzondere en mooie reizen! Lapland en Gambia lijken me fantastisch! Op naar een mooi nieuw reisjaar!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Bianca

   16 december 2014 om 13:32

   ;-) Voor jou ook!

 • Resy

  16 december 2014 om 10:28

  Wat een super leuke reisjes heb je gedaan dit jaar! Mijn reizen waren dit jaar niet heel bijzonder: een week Albufeira met twee vriendinnen en een drie dagen naar Antwerpen met mijn vriend. Ik kijk heel erg uit naar 2015! Een week skiën met school in Saalbach in januari en een treinreis door Europa met mijn vriend in de maand juli. Jaaaa, komt u maar de zomer ik kijk er heel erg naar uit!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Resy

   16 december 2014 om 13:32

   Nou heerlijk toch ;-). En die treinreis wordt vast te gek, treinreizen zijn leuk vind ik!

 • Valerie

  16 december 2014 om 12:28

  Prachtig lijstje en ook erg origineel!

  Zelf ben ik dit jaar in de lente (april) een week naar Istanbul geweest. In september ben ik vertrokken naar Zuid-oost Azië en heb daar Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos bezocht over een periode van 2,5 maand. En nu moet ik eens gaan kijken naar de reisopties voor volgend jaar :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Valerie

   16 december 2014 om 13:31

   Istanbul staat ook zeker nog op mijn lijstje!!

 • Kimber

  16 december 2014 om 12:32

  Wat heerlijk, zo'n jaar vol met (onverwachte) trips! Lapland lijkt me geweldig, ben heel benieuwd naar je avonturen daar.

  Beantwoorden

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  16 december 2014 om 12:48

  Wat een heerlijk reisjaar en een mooie afsluiter in Lapland! Heel veel plezier en alvast een goede jaarwisseling :)!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   16 december 2014 om 13:31

   Thanks Stephanie! Ik wens jou hetzelfde!!

 • Ester

  16 december 2014 om 13:36

  Wat een reizen, en zo divers! Ik ben het jaar in Zwitserland begonnen, ben een weekend naar Parijs geweest, drie weken naar Japan, een weekend Londen, een week naar Normandie en een aantal dagen naar Vilnius. Nu vlieg ik over een weekje voor drie weken naar Mexico en dan zit het er weer op met 2014 :-) Fijne reis-voorbereidingen alvast!

  Beantwoorden

 • Marije

  16 december 2014 om 19:44

  Wat een mooi lijstje:). Ik mocht een weekendje in Gent genieten. Meerdere nachtjes in eigen land weggeweest in Tiel en in Zandvoort. Weekend Belgische Ardennen. Weekend brugge. Weekend Berlijn en als kers op de taart bijna 4 weken over Cuba gecrosst:).

  Beantwoorden

 • Maartje

  16 december 2014 om 21:07

  Dat klinkt als een superjaar!! Naast mijn drukke studie heb ik 2014 ingeluid in Berlijn en heb ik gelukkig ook nog wat van China, Dubai en Oman gezien. Volgend jaar 6 maanden studeren in Maleisië en daar hoort ook wat rondreizen bij dus ik zit er het komende jaar zoiezo warmpjes bij!
  Voor iedereen alvast een fijne jaarwisseling en een bijzonder 2015 gewenst!

  Beantwoorden

  • gerben Maartje

   17 december 2014 om 08:32

   Dat is een mooi vooruitzicht! Wat vond je van Oman?

 • Marloes

  16 december 2014 om 21:55

  Dit jaar een rondreis van 4 weken door Finland gemaakt, waarbij we ook Levi hebben bezocht (Verbleven 3 nachten in Rovanimie, maar wilden graag iets verder Lapland in). Erg mooi land, superveel natuur en overal heerst rust.

  Beantwoorden

 • gerben

  17 december 2014 om 08:33

  We zijn erg benieuwd. Als je nog tips hebt voor Levi.... ;-)

  Beantwoorden

 • Danielle

  17 december 2014 om 09:43

  In januari op wintersport naar Zwitserland, 3 daagjes Antwerpen met een vriendin, naar Polen met mijn vriend, Sint-Maarten als parlementslid, weekje Marrakesh in de zomervakantie met mijn vriend en daarna nog een weekje naar mijn ouders in Italie. En toen in september voor 10 weken vertrokken naar Peru.

  Oeps, wat een lijst zeg. Dit jaar mag ik echt niet klagen, heerlijk!

  Beantwoorden

 • Rianne

  17 december 2014 om 15:36

  Wauw wat veel mooie bestemmingen en ook zo divers allemaal!

  Beantwoorden

 • Sanne

  17 december 2014 om 16:44

  Wauw, ik wou dat ik die landen mocht bezoeken! Zoveel mooie landen en dat in een jaar, jaloers. Zelf mag ik ook niet klagen:
  Duitsland, Denemarken, Polen, Finland, Rusland, De Verenigde Emiraten en Zuid-Afrika mogen bezoeken dit jaar.
  Volgende zomervakantie zijn Spanje, Hongarije en Ierland aan de beurt.

  Beantwoorden

 • Lisa

  17 december 2014 om 17:21

  Mooie reizen! Ben zelf naar Georgie en Armenie geweest. Super bestemmingen!

  Beantwoorden

 • Laura

  17 december 2014 om 18:17

  Ik word altijd zo enthousiast van jullie heerlijke verhalen! Gave reizen hebben jullie gemaakt het afgelopen jaar!
  Reizen is ook van mij een grote liefde en heb dit jaar o.a. Berlijn (halve marathon), Ibiza, Porto, Winterberg en de Oostkust van Australië (Sydney - Cairns) mogen bewonderen en... In februari staat Fins Lapland op de planning. Ik zie erg uit naar jullie blog over jullie belevenissen in Lapland! Heel veel plezier!!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Laura

   18 december 2014 om 08:10

   Thanks Laura! En wat leuk dat jij straks ook naar Fins Lapland gaat. Keep you posted ;-)!

 • Joost

  17 december 2014 om 18:54

  Leuk lijstje! Ben jaloers. Leuk idee. Ga zelf ook zo'n lijstje maken :D

  Beantwoorden

 • erik

  18 december 2014 om 11:51

  Mooie reizen heb je gemaakt. Ik ben 15 nov vertrokken naar de Azoren, pico island, om te wwoofen maar het klikte niet met de gastheer. Nu zit ik even vakantie te houden op Sao Miquel, een ander eiland nabij, en te bedenken wat de volgende stap gaat worden.

  Beantwoorden

 • Tikva

  18 december 2014 om 17:29

  Zo leuk alle lijstje die nu verschijnen. Jullie hebben er ook wel een heel mooie reisjaar op zitten. Vind het ook erg leuk dat je meer toeristische bestemmingen combineert met onbekendere landen. Veel herkenbare foto's de Palestijnse gebieden, Jerusalem, Malta en Ijsland en meer zijn we allemaal ook geweest. maar Gambia en Oeganda bijvoorbeeld weer niet. Ben super benieuwd hoe Lapland gaat zijn, het klinkt zo als een sprookjesland.

  Beantwoorden

 • Marcella

  18 december 2014 om 21:20

  Leuk om zo op een rijtje te lezen waar je ook alweer allemaal geweest bent in 2014. Wat een onwijs gave bestemmingen, zoveel moois! Ik heb van de week mijn reizen in 2014 ook gedeeld, dus kom 'm vooral nog even bij mij lezen!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.