10x wat ik mis aan verre reizen

Reismeisje 01 september 2020

Verre reizen

Mijn hemel. Wát mis ik ‘t. Het reizen. Begrijp me niet verkeerd: ik klaag niet. Dit jaar hebben we prachtige plekken bezocht op de Veluwe en in Friesland. Texel begin dit jaar was er uiteraard ook nog. En het heeft z’n charme; die focus op Nederland. Op de pracht van wat gewoon om de hoek ligt. Ik denk dat dat ook wel iets is wat deze tijd ons allemaal brengt. Maar ja. Je kunt het meisje wel uit het reizen halen, maar het reizen niet uit het meisje Knipogen. En dus kriebelt ‘t. Zeker de laatste tijd. Ik merk dat ik ontzettend zin heb om naar een mooie, verre bestemming te gaan. Daar waar het leven totaal anders is dan hier. Cultureel, landschappelijk, vervoer, eten. Backpack op en gaan! Omdat ik me voor kan stellen dat ik hier niet de enige in ben, leek het me leuk een artikel te schrijven over wat ik mis aan dat verre reizen. Ik ben benieuwd of ’t herkenbaar is voor je!

#1 Avontuur

Met stip op één. Het avontuur dat verre reizen altijd met zich mee brengen. Natuurlijk zit daar verschil in qua bestemming, maar het alleen al op reis gáán geeft me een intens gevoel van avontuur. Niet weten wat er op je pad komt. Nieuwe mensen en situaties. De kriebels die dat geeft. Heerlijk!

Reizen2

#2 Niet weten wat je morgen doet

De dag die totaal voor je open ligt. Een beetje mee bewegen met wat er maar op de pad komt. Of waar je zin in hebt. Dat is één van die dingen die ik geweldig vind aan reizen. Nu ben ik weliswaar ondernemer en kan ik mijn dagen in die zin zeker ook indelen hoe ik het fijn vind, maar op reis is dat natuurlijk toch anders.

#3 Eten bij avondmarktjes

Reizen en eten gaan voor mij hand in hand Knipogen. Het ontdekken van de lokale keuken is iets wat ik supergraag doe. Het liefste eet ik bij eenvoudige restaurantjes, midden tussen de locals. En wat ik helemaal de bom vind, is ’s avonds over van die avondmarktjes struinen. Al die geuren, kleuren en gerechtjes die je voor een paar cent kunt proberen. Zo superleuk!

Guatemala

#4 Wakker worden van brulapen

Ik houd van natuur. Daar ben ik het liefste. Thuis én op reis. Je kunt me niet blijer maken dan in een houten huisje op palen aan een chocoladebruine rivier, omringd door jungle. En dan wakker worden van de dieren om je heen, zodra de zon op komt. Brulapen, exotische vogels, wat dan ook. Prachtig.

#5 Like minded mensen

Hoewel ik op zich best op mezelf ben en op reis niet per sé allerlei mensen uitgebreid hoef te leren kennen, vind ik de sfeer op reis onderling wél superleuk. Een hostel of klein hotelletje waar ’s avonds andere reizigers praten over hun dag. Beetje gitaar spelen, slingeren in een hangmat. Je kent ’t wel. Op reis kom je gewoon snel ‘like minded’ mensen tegen. Mensen die op een vergelijkbare manier tegen de wereld en het leven aankijken.

Trinidad

#6 Buiten de deur maximaal ontbijten

Ha! Één van die dingen die voor mij echt bij reizen horen Lachen. Buiten de deur ontbijten. En flink ook. Toast met gebakken eieren. Een grote kom porridge met vers fruit. Het maakt niet uit. Thuis ontbijt ik ook gewoon, maar het is dat sfeertje wat ik bedoel. Lekker buiten, op een simpel terrasje. Koffie er bij. En laat de dag maar beginnen!

#7 4 weken op slippers lopen

Ik loop echt heel graag op slippers. Mijn oude havaiana’s om precies te zijn. Het paar waar ik nu nog op loop, heb ik tijdens de wereldreis in Brazilië gekocht. 5-6 jaar geleden nu. Ontelbare kilometers heb ik er op rond gelopen. En nog steeds loop ik dus graag op slippers. Dat geeft zo’n heerlijk vrij vakantiegevoel.

#8 Pareltjes van accommodaties ontdekken

Het liefste reis ik rond. Met mijn backpack. Een paar dagen hier, een aantal nachten daar. Niet in een te hoog tempo, maar wel met voldoende variatie. Ik vind het superleuk om nieuwe plekken te ontdekken. Ineens verrast te worden door een parel van een accommodatie. Op een kneitersmooie plek. Genieten!

Booking.com

Iran

#9 Ontmoeten van locals

Voor mij is het contact met locals een belangrijk onderdeel van reizen. Het bepaalt voor een groot deel het gevoel dat je aan die reis over houdt. Bij mij tenminste wel. Niet voor niets zijn Tibet, Colombia, Belize en Mauritius een aantal van mijn favoriete bestemmingen Knipogen. Ik vind het altijd heel boeiend om met locals te praten over hun leven. Over hoe ze daar tegenaan kijken. Wat voor hen belangrijk is, waar ze over dromen. Dat verrijkt je zó.

#10 Go with the flow

Niets plannen. Gewoon mee bewegen met de lokale flow. Accepteren dat het tempo anders ligt. Dat is hoe ik het liefste reis. Hoewel ik op zich in het leven hier ook wel flow ervaar, geeft een verre bestemming daarin toch nog een andere dimensie. Relaxter. Meer overgave ook. En dat is toch zo heerlijk!

Dat zijn de dingen die ik vooral mis van het reizen. Ik ben erg benieuwd wanneer het weer zal kunnen. Weer goed voelt en bovenal veilig is. Voor iedereen. Het zal nog wel even duren. Tot die tijd genieten we van wat er óók is. Van Nederland als vakantieland en van thuis. Het geluk zit uiteindelijk toch in de kleine dingen. Ben je nog op zoek naar leuke bestemmingen in Nederland of net daar buiten? Misschien heb je dan iets aan één van mijn volgende artikelen:

Vakantiehuisjes in de Ardennen

Staycation adresjes in Nederland

Last minute vakantiehuisjes in Nederland

#reizen #backpacken #persoonlijk

1 reactie

  • Margot

    01 september 2020 om 20:20

    Zooooo herkenbaar! Ook de oude havaianas die de hele wereld over gaan, heerlijk! Ik kijk met smart uit naar het reismeisje event, dan zit het met puntje 5 in ieder geval goed! Maar ook hier wordt het verlangen naar een verre reis met de dag groter en sterker!

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.