10x wat ik ga doen als we terug zijn van wereldreis

Reismeisje 29 april 2016

Wereldreis weer thuis

Hoewel we nog midden in onze wereldreis zitten en nog zo’n kleine 3 maanden te gaan hebben, kan ik het niet helpen dat ik langzaam wat vaker aan thuis denk. Aan hoe het weer gaat zijn, wat ik het fijnste ga vinden, of ik het reizen erg ga missen en wat ik als eerste ga doen. Het leek me leuk om daar eens een artikel aan te wijden, dus vandaag vertel ik je welke dingen ik over 3 maanden thuis als eerste ga doen Knipogen!

1. Familie en vrienden knuffelen. Natuurlijk! Dat is echt het allereerste wat ik ga doen. Doordat je tegenwoordig op heel veel plekken wifi hebt, is het een stuk makkelijker geworden op reis intensief contact te houden met familie en vrienden. Maar het is natuurlijk niet the real thing. Wat dat betreft kan ik echt niet wachten om mijn (schoon-)familie en vrienden weer in levende lijve te zien!

2. Kat knuffelen. Yessss. Op een heel goede tweede plek. Jip. Onze kat. Jip logeert tijdens onze wereldreis bij de ouders van Gerben, waar hij dikke vriendjes is geworden met Lilly de teckel. Levert hi-la-ri-sche filmpjes op! Maar wat zal ik blij zijn als die eigenwijze doerak weer lekker door ons eigen huisje struint en me ’s nachts uit m’n slaap houdt Tong uitsteken.

Wereldreis weer thuis kamperen

3. Onder onze eigen douche staan. Zonder slippers. Of toilettas. En mèt warm water. Wat een zaligheid! Heel soms zijn er best plekken waar je lekker zonder slippers kunt douchen en ik m’n toilettas uitpak, maar over het algemeen is het toch een soort van langdurig kamperen. Heerlijk om straks weer lekker onder onze eigen douche te stappen.

4. Stamppot zuurkool eten. Ha! Één van mijn lievelingsgerechten Lachen. I know, we komen midden in de zomer weer terug, maar dat maakt me niet uit. Die stamppot zuurkool zal ik eten!

5. Rond fietsen door m’n stadje. Alles op de fiets doen is zo’n heerlijk, Hollands ding. Hoewel ik eerlijk gezegd thuis toch regelmatig de auto pak, lijkt het me nu zo fijn om op m’n fiets te stappen en door de stad te fietsen. Gewoon om te fietsen. Ga ik zeker één van de eerste dagen thuis doen.

Wereldreis weer thuis sport

6. Hardlopen. Waar het op reis maar kan, sporten we wel. Via een YouTube filmpje of een sportschooltje. En sowieso ben je met al dat gewandel en die hikes wel redelijk wat in beweging. Maar hardlopen? Dat heb ik echt geen enkele keer gedaan Verrast. Ik heb er in die warmte echte de puf niet voor. Of het voelde niet helemaal veilig. Lekker om straks weer m’n hardloopschoenen aan te kunnen trekken en gewoon te gáán.

7. Lunchen met vriendinnen bij ons favoriete tentje. Je kent ’t wel. Een gezellig koffietentje waar je met gemak uren met je vriendinnen kunt bijkletsen met een bageltje links of rechts. Mijn ultieme zaterdagochtend besteding! Ik kijk er nu al weer naar uit!

Wereldreis weer thuis lezen

8. Naar de bibliotheek. Dit zal wel lekker nerdy klinken. Ik ben een enorme boekenwurm en heb op reis al tientallen boeken verslonden. Vanuit gemak heb ik een e-reader bij me, maar wat mij betreft gaat er niets boven een oud, tikkie muf ruikend boek. En de bijbehorende gang naar een bibliotheek. Thuis ligt er standaard een stapel boeken en fiets ik bijna elk weekend wel even naar de bieb. Heerlijk!

9. Groenten verbouwen. Vaste lezers weten ondertussen wel dat we een moestuin hebben. Met dank aan mijn schoonmoeder, want zij heeft de tuin tijdens onze reis erg goed onderhouden. Ondertussen is er al weer van alles gepland en gezaaid, waar ik straks lekker mee aan de slag kan.

10. Fotoboeken maken. We hadden ons voor genomen om op reis al vast een begin te maken met het maken van (digitale) fotoboeken. Think again. Niet gelukt…Er liggen dus straks heel wat foto’s te wachten om in een fotoboek terecht te komen. Een heel karwei, maar wel superleuk om straks als aandenken te hebben.

Dat zijn de dingen die ik thuis als eerste ga doen straks. Maar voor nu gaan we vooral nog even goed genieten van de laatste maanden reizen. Er komen nog zó veel gave bestemmingen aan! Ik ben benieuwd of er dingen zijn die jij van huis mist als je op reis bent?

#wereldreis #RTW #backpacken

10 reacties

 • Margreet Pruis

  29 april 2016 om 06:43

  Leuk om te lezen ! Ik kan me goed voorstellen dat je deze dingen allemaal mist ! Dat wordt idd enorm veel werk om die fotoboeken te maken...Ik ben wel benieuwd hoeveel duizend foto's jullie gemaakt hebben...( ongeveer ) Die filmpjes van de kat/hond zou ik wel willen zien

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet Pruis

   30 april 2016 om 03:33

   Haha, ga ik zeker een keertje plaatsen ;-). Het aantal foto's weet ik niet 1-2-3, daar gaat Gerben over, maar het zijn er echt inderdaad al ver in de duizenden.

   Beantwoorden

 • Jeroen

  29 april 2016 om 07:36

  Die douche daar heb je wel een puntje zeg! Dat is echt altijd goed aan thuis komen!
  En natuurlijk dingen als hagelslag en kaas!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   30 april 2016 om 03:33

   Heeeeeeerlijk!

   Beantwoorden

 • Anne-Chris

  29 april 2016 om 08:24

  Lekker slapen in je eigen bed

  Beantwoorden

  • Reismeisje Anne-Chris

   30 april 2016 om 03:34

   Ow ow wat een zaligheid he? Niets boven je eigen bedje!

   Beantwoorden

 • Lisette

  29 april 2016 om 10:27

  Ik mis een puntje over je collega's Wen ;-)
  Geniet er nog maar goed van de laatste maanden!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lisette

   30 april 2016 om 03:35

   Ha! Weet je dat die bijna in de lijst stond ;-). Lijkt me echt zo gezellig om weer samen te lunchen alleen al ;-). Zin in!

   Beantwoorden

 • Marijn

  29 april 2016 om 10:38

  Leuk artikel! Ik ben 5 maanden door Azie aan het reizen waarvan ik nog 1 maand te gaan heb. Wat je zegt, douchen zonder slippers, familie, vrienden en m'n kat weer terug zien. En gewoon een lekkere bruine boterham met kaas eten! Maar ik ken mezelf, na 1 of 2 dagen is al het nieuwe er af en verlang ik weer naar 3 keer per dag rijst, tropische hitte en smoezelige guesthouses!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marijn

   30 april 2016 om 03:36

   Ja precies. Dat zal ook wel zo zijn. Zo heeft alles z'n fijne kanten he? Veel plezier nog!!

   Beantwoorden

 • Sabine

  29 april 2016 om 13:44

  Oh ja mijn eigen douche en bed! Dat mis ik altijd het meeste! Zelfs toen ik op bezoek was bij mijn ouders in Nederland is dat niet hetzelfde. Gewoon lekker onder mijn eigen douche op blote voeten en in mijn eigen heerlijke bedje :D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sabine

   30 april 2016 om 03:36

   Zalig he? Ik kijk daar ook echt naar uit!!

   Beantwoorden

 • Leonie

  01 mei 2016 om 08:29

  En natuurlijk lekker in je eigen bed slapen. Dat vind ik ook altijd fijn als ik terug kom van een reis! En wat betreft die fotoboeken..succes! Niet vaak zulke mooie fotos bij elkaar gezien, dus dat wordt een pittige sectie haha! Maar inderdaad geen straf om te foen. Geniet van jullie laatste maandjes!

  Beantwoorden

 • Sander

  01 mei 2016 om 19:59

  Je vergeet: nieuwe reis boeken/plannen... ;-) En waar ik altijd he-le-maal klaar mee was,.. Dat gezeik om eten. Ik hou van uit eten en ik hou van koken. Maar iedere dag weer maar wachten op je eten en dan wachten, wachten, wachten op de rekening,,,Of dat je met 300 man tegelijk een gaspitje moet delen. Of dat je weer alleen maar crackers hebt, terwijl je zin hebt aan alles behalve crackers, Gewoon naar de koelkast kunnen lopen en alles eruit te grijpen wat je maar lekker lijkt en dan met vijf minuten letterlijk wegrammen en dan meteen het volgende doen waar je zin in hebt.... heerlijk! Ik moet wel eerlijk toegeven, ik ben een ongeduldig type...

  Beantwoorden

 • Marcella

  03 mei 2016 om 21:09

  Leuk om te lezen! Je maakt me erg benieuwd naar die hond-kat-filmpjes!

  Beantwoorden

 • Roelfina | Roelfina.net

  05 mei 2016 om 11:55

  Ik ben heel erg benieuwd naar je fotoboeken straks. Waar maak jij deze normaal? Ik moet van onze laatste reizen namelijk ook nog aan de slag ;-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.