10x bucketlist na een wereldreis

Reismeisje 15 augustus 2016

Bucketlist GvdW 5420

Na flink wat jaren van reizen, inclusief een wereldreis, hebben we nu tegen de 100 landen bezocht. Dat is natuurlijk best veel, maar tegelijkertijd blijft er nog heel wat te wensen over Knipogen. De wereld is zo ontzettend groot, dat ik volgens mij een leven lang zou kunnen blijven reizen en ontdekken. Sommige mensen in m'n omgeving vragen echt oprecht: heb je er dan nu nog geen genoeg van?! Uh, nee dus. Of het nu ver weg is of wat dichterbij huis; ik vind reizen gewoon te gek. Dus ook na 100 landen heb ik nog steeds een bucketlist Lachen. Vandaag deel ik met jullie welke 10 bestemmingen nu nog op mijn bucketlist staan! Ik ben benieuwd of je er wat in herkent. De volgorde is trouwens random.

1. Groenland. Laatst schreef ik al dat deze bijzondere bestemming op de nominatielijst staat van onze volgende reisbestemming. Groenland lijkt me landschappelijk en cultureel echt een te gekke bestemming! Ik zou er het liefste in het voorjaar heen reizen. Wie weet komend jaar.

2. Japan. Tja. Een van de bestemmingen die helaas is gesneuveld toen bleek dat we iets eerder naar huis zouden gaan van onze wereldreis. Japan staat al erg lang op mijn bucketlist. Met name omdat het me zo'n unieke culturele mix lijkt tussen hypermodern en heel traditioneel. Om nog maar niet te spreken over die fan-tas-ti-sche Japanse makaken, die zich in de winter opwarmen in warm water bronnen. Dat zou ik dolgraag met eigen ogen willen zien!

3. Madagaskar. Vanaf dat ik een klein meisje was en foto's zag van mijn tante die een reis naar Madagaskar had gemaakt, wist ik: ooit wil ik daar ook naar toe reizen! Het is er nog niet van gekomen, maar ow my wat staat Madagaskar op mijn bucketlist! De inheemse dierensoorten die je er vindt lijken me echt prachtig om te zien.

4. Santorini. Ha! Die zag je zeker niet aan komen Knipogen. Een Europese bestemming die niet bepaald off the beaten track ligt natuurlijk. Toch zou ik supergraag eens naar het Griekse eiland Santorini gaan. Je weet wel, het eiland met al die wit/blauwe huisjes en de meest romantische vergezichten over zee. Het lijkt me prachtig en echt aanvoelen als vakantie!

5. Venezuela. Wat is het jammer dat Venezuela op dit moment niet echt veilig is. Op de eerste plaats natuurlijk voor de inwoners zelf, maar ik had er tijdens deel 1 van onze wereldreis ook dolgraag doorheen gereisd van Colombia naar Guyana. Het moet landschappelijk supermooi zijn! Ooit zal het vast een stuk veiliger zijn.

6. Moskou en Sint Petersburg. Twee steden die me altijd hebben geïntrigeerd. Dat geldt trouwens wel voor het hele Russische rijk. Wat een bizar groot land is dat met bizarre verschillen. Deze twee steden spreken me specifiek aan omdat Moskou het huidige machtscentrum is en Sint Petersburg de historische grandeur heeft. Lijkt me erg interessant om te combineren en bijvoorbeeld per trein te reizen.

7. Raja Ampat. Hoewel deze eilandengroep in West Papoea niet altijd veilig is, lijkt het me een heel gave bestemming. Vooral vanwege de prachtige onderwaterwereld. Raja Ampat schijnt wat dat betreft vergelijkbaar te zijn met Papoea Nieuw Guinea en de Salomonseilanden en daarvan weet ik ondertussen uit eigen ervaring dat het over de top mooi is Lachen. Het lijkt me te gek om eens een duikvakantie te doen rondom Raja Ampat.

8. Georgië. Jaren terug maakte Jelle Brand Corstius een interessante serie over voormalige Sovjet staten. Een van de landen die hij bezocht was Georgië. Een land dat me compleet verraste! Eerlijk gezegd had ik er ook niet zo'n beeld bij, maar wat zag dat er mooi uit zeg. Het lijkt me superleuk om een mooie roadtrip door Georgië te maken.

9. Corsica. Nog zo'n dichtbij bestemming waar ik dolgraag naar toe zou willen! Corsica moet superdivers zijn en je kunt er natuurlijk de GR20 hike doen. Een hike waarbij je het hele eiland van Noord naar Zuid doorkruist. Die zou ik wel eens willen lopen!

10. Honduras. Een vriend van ons heeft het afgelopen jaar een reis gemaakt door met name Midden-Amerika en is helemaal verknocht geraakt aan Honduras. Nu ben ik sowieso een Midden-Amerika fan, maar Honduras ken ik nog niet. Je schijnt er goed te kunnen surfen, het is er lekker groen, goedkoop en de mensen zijn er gezellig. Klinkt goed toch?

Dat zijn de bestemmingen die op mijn bucketlist staan. Ik heb nog heel wat jaartjes reizen te gaan zo Knipogen. Ik ben benieuwd welke landen op jouw bucketlist staan??

 

 

#bucketlist #wereldreis #reizen

14 reacties

 • Irene

  15 augustus 2016 om 08:04

  Goed dat je altijd nog iets te dromen hebt he :-)! Mijn bucketlist is ook oneindig, maar bovenaan staan Colombia, IJsland, Argentinië en Nieuw-Zeeland. Te beginnen met Colombia, met een beetje geluk gaan we begin volgend jaar. Japan en Zuid-Korea zou ik ook graag willen zien.
  Lekker blijven dromen altijd ;-)!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Irene

   15 augustus 2016 om 16:47

   Heerlijke bestemmingen Irene! Stuk voor stuk :-).

 • Jeroen

  15 augustus 2016 om 08:26

  Mijn lijst past hier denk ik niet :-)
  Maar ik zie wel een aantal overeenkomsten. Groenland moet echt top zijn!
  Maar ik zou dus ook heel graag Kamchatka zien. Maar zo goed als de wereld staat op de bucket list. Heel mooi om te zien dat die van jullie ook nog lang geen einde kent. Keep on traveling!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   15 augustus 2016 om 16:47

   Haha, herkenbaar Jeroen ;-). En jij gaat er komend jaar vast heel veel van bezoeken!

 • Sieds | Sieds My Travels

  15 augustus 2016 om 09:14

  Een mooie bucketlist Wendy, vooral Japan en Madagaskar spreken mij ook erg aan! In Venezuela ben ik geweest, heb toen in 24 dagen een rondreis gemaakt, zo mooi en zo afwisselend, hopelijk wordt het weer snel veilig. Landen waar ik echt nog dolgraag heen wil is Iran, Australië, Mongolië, Costa Rica, Peru en Bolivia..

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Sieds | Sieds My Travels

   15 augustus 2016 om 16:48

   Ai, nu wil ik nog sterker naar Venezuela! Jij hebt ook een mooie lijst.

 • Michel

  15 augustus 2016 om 09:21

  Hé Groenland, nooit bij stilgestaan als reisbestemming. Mij trekken Iran (nog meer na jullie reisverslag), Buthan en de foute bestemming Noord-Korea eigenlijk wel heel erg. Maar eerst maar eens de camper-rondreis door west Canada. Weliswaar op bepaalde fronten minder avontuurlijk, maar een overweldigende, fantastische natuur, waar ik nu al heeeelemaal zin in heb!! Nog maar 3 weekjes werken en dan...... tralalala ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michel

   15 augustus 2016 om 16:49

   Te gek, met een camper door Canada!! Gaat vast heel gaaf zijn! Noord-Korea is er inderdaad ook wel eentje he.

 • Marcella

  15 augustus 2016 om 10:40

  Je moet altijd wat te dromen hebben. Mooie wishlist! De mijne is nog wel een stuk langer, maar zóveel landen als jullie heb ik dan ook nog lang niet bezocht! ;-)

  Beantwoorden

  • Michel Marcella

   15 augustus 2016 om 11:15

   Ha Marcella, Grappig om jou hier tegen te komen. Wij hebben jullie roadtrip door west canada een beetje gebruikt als blauwdruk voor onze rondreis binnenkort! Bedankt voor alle info die je erop hebt gedeeld :)

  • Reismeisjenl Marcella

   15 augustus 2016 om 16:49

   Gaat vast nog wel komen Marcella ;-).

 • Carla

  15 augustus 2016 om 10:50

  Mooi lijstje :). Maar heb je dan geen plekken waar je heel graag nog terug zou willen, en welke dan? Bij ons wordt de bucketlist altijd alleen maar langer als we ergens geweest zijn, omdat we niet alleen nieuwe bestemmingen toevoegen maar ook bij de meesten zeggen: hier moeten we echt nog terugkomene!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Carla

   15 augustus 2016 om 16:51

   Zeker wel! Colombia zou ik graag nog eens bezoeken. Net als Chili, IJsland en China.

 • Margreet Pruis

  15 augustus 2016 om 13:03

  De wereld kun je niet in een mensenleven bekijken, maar jullie komen wel een heel end !
  Ik zag een mooie reis naar Ghana, Togo en Benin lijkt me schitterend ! Honduras lijkt me ook mooi ! Verder zou ik nog graag naar Oeganda willen en nog meer Afrikaanse landen, dus keuze zat !

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Margreet Pruis

   15 augustus 2016 om 16:52

   Ja, jij bent echt een Afrika liefhebber he? Is ook prachtig! Zou echt te gek zijn als je naar Togo en Benin zou gaan. Ik ken niemand die daar geweest is ;-).

 • Dominique || dominiquetravels.com

  15 augustus 2016 om 20:44

  100 landen? Wow! Dat doe ik jullie niet zomaar na ;) Het vervelende vind ik dat het niet ophoudt, ook als je al in een land bent geweest. Ik heb dus ook eindeloos veel locaties die ik weer in een land zou willen bezoeken waar ik al geweest ben (bijvoorbeeld Yunnan in China en Ladakh in India). Ik probeer elk jaar zoveel mogelijk reizen te maken om me voldaan te voelen :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   17 augustus 2016 om 07:50

   Heeeeeel herkenbaar ;-).

 • Robert | Traveljunks

  15 augustus 2016 om 21:49

  En weer een reactie verdwenen :-( Yup, Madagaskar kan ik van harte aanbevelen. Het is fantastisch, waarom ik er ook nog een derde keer naartoe wil :-) Neem wel genoeg tijd, want ik heb na twee keer nog lang niet alles gezien. Trouwens, zo duur als ze zeggen is het echt niet. De vlucht ja, maar ter plekke is het echt goedkoop.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Robert | Traveljunks

   17 augustus 2016 om 07:51

   Nee? Ow, dat is goed om te horen! Misschien zoek ik voor komend jaar nog wel contact met je voor leuke tips ;-).

 • eenelfje

  15 augustus 2016 om 22:23

  Japan is echt een supergaaf land en ik wil er zeker ook nog weer een keer heen. Ik ben er 2x geweest en in mijn eentje rondgereisd. Het is idd een gekke combinatie van traditioneel en hypermodern. Maar echt heel mooi om te zien. Tokyo is eigenlijk al een bestemming op zich het is een knotsgekke stad. Je blijft je ogen uitkijken en jezelf verbazen. (Tip voor mochten jullie gaan reizen in Japan, maak via internet contact met Japanners in Tokyo (of daarbuiten) ze vinden het geweldig om je bezienswaardigheden van hun stad te laten zien en tegelijkertijd hun Engels te oefenen). Kijk er niet van op als ze na 5 berichtjes al direct een afspraak maken en vervolgens weken later gewoon op de afgesproken tijd op je staan te wachten en je alles laten zien. Het leukste vond ik dat als ik met een Japanse op stap was het allemaal veel langer duurde dan dat ik alleen op stap was. (Ze zijn nl. een beetje de weg kwijt zodra ze buiten hun "normale dagelijkse route" gaan, maar dat was zo charmant en superlief). De Japanners zijn samen met de Samoanen de meest vriendelijke mensen die ik tijdens het reizen heb ontmoet.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl eenelfje

   17 augustus 2016 om 07:51

   Wat heerlijk om te lezen :-). Daar word ik nog enthousiaster van!

 • Lotte - scratchingmymap.com

  16 augustus 2016 om 08:34

  Heerlijk lijstje alweer! Ik begrijp maar al te goed dat je nooit uitgereisd bent. Mijn grootste droom is om met de Transmongolië Express door Rusland te reizen, en die droom wordt eind oktober waar. Aftellen. ;-) Ik ben benieuwd welke de eerste bestemming wordt van jouw bucketlist!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Lotte - scratchingmymap.com

   17 augustus 2016 om 07:52

   Wat gaaf Lotte! Lijkt me ook een heel bijzonder, bijna legendarische reis! Veel plezier al vast!

 • Silvie

  16 augustus 2016 om 09:50

  Ik ben net terug uit Moskou en Sint Petersburg en heb tussen deze twee steden met de trein gereisd. Het was prachtig, heel bijzonder en heel anders dan andere landen waar ik ben geweest. En bijna niemand spreekt er Engels, dus dat is nog wel een uitdaging. Ik had verwacht dat er in deze grote steden wel Engels werd gesproken, maar het toerisme is er nog lang niet ingeburgerd.

  P.S. Leuke blog! Ik volg je al een tijdje maar had nog nooit gereageerd.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Silvie

   17 augustus 2016 om 07:53

   Thanks Silvie, leuk om te horen :-). Echt een aanrader dus? Leuk leuk!

 • Nadine

  16 augustus 2016 om 21:26

  Hoe meer je reist hoe langer de bucketlist volgens mij :) Bij mij staan Ijsland en Madagaskar echt bovenaan de lijst, Corsica wil ik ook graag heen en stiekem trekt Noord-Korea mij ook wel.. Leuk om je blog te volgen en te lezen hoe je het reizen ervaart e.d.!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Nadine

   17 augustus 2016 om 07:53

   Heel wat overeenkomsten dus ;-). Dank dat je ons volgt, leuk!

 • Sandra

  14 november 2016 om 00:48

  Ik wil nog even reageren op Venezuela. Wij hebben vrienden die daar vandaan komen. De situatie in het land is zo triest. Ik hoop echt dat het voor die arme mensen snel gaat veranderen. Samen bekijken we foto's van de meest spectaculaire watervallen, het gebergte, jungle en hagelwitte zandstranden met azuurblauw water. Het mag oprecht op je Bucketlist staan. Ik heb hem met pijn en moeite maar van mijn lijstje geschrapt.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.