10 reisgewoontes als backpacker

Reismeisje 08 februari 2016

Backpacker2

1. 2 weken vóór we op reis gaan, ligt mijn backpack al klaar. Mét EHBO kit, zaklamp, lakenzak en andere praktische dingen. Ik houd nogal van orde Tong uitsteken.

backpacker ontbijt

2. De dag beginnen met een groot ontbijt. Thuis neem ik daar eigenlijk alleen in het weekend de tijd voor, maar op reis kan ik ’s ochtends echt bunkeren als een bouwvakker!

3. Leven vanuit mijn backpack. Pas als we 3 nachten of langer op dezelfde plek blijven, haal ik mijn kleding en andere spulletjes uit mijn backpack. Anders laat ik het er mooi allemaal in zitten.

backpacker onderweg

4. Wc papier op alle plaatsen. Ik zorg dat ik altijd en overal wc papier bij me heb. In m’n backpack zit op allerlei plekken iets verstopt en idem voor mijn dagrugzak. Want my ow my, wat heb ik daar al vaak om verlegen gezeten Roepen!

5. Schaken en kaarten voor niet-spelletjes fans. Ik ben geen fan van spelletjes. Echt niet. Ik speel ze thuis nooit. Maar op reis verandert dat en speel ik heel regelmatig met Gerben een potje schaak. Of kaarten. Ook gezellig.

6. Checking my bed. Vóór ik op reis in een bed stap, inspecteer ik de boel altijd grondig Knipogen. Sowieso of de lakens een beetje schoon zijn, maar ook naar bedbugs. Geloof me, die-wil-je-niet. En als de boel niet schoon genoeg is, kruip ik lekker in m’n eigen lakenzak.

7. 5x checken of ik mijn geldbuideltje heb. Djiezzzzzz. Ik ben echt een hopeloos geval. Op reis heb ik altijd zo’n plat geldbuideltje bij me, waar mijn paspoort, pasje(s) en geld zitten. Soms stop ik ‘m echter ook in mijn dagrugzak. Een stukje comfortabeler, maar vervolgens kan ik wel 5x op een middag checken of ik ‘m écht wel bij me heb. Chicken.

backpacker bier

8. Bier drinken. Ik vind bier lekker. Alleen drink ik het thuis eigenlijk bijna nooit. Dan ga ik toch liever voor een lekker vol, rood wijntje Knipogen. Op reis is het natuurlijk vaak warm en dan is rode wijn wel het laatste waar je zin in hebt. Plus dat het niet echt bij een backpacker budget past. En dus stap ik over op bier. Ineens kan ik dan avonden op rij met Gerben halve liters achter over tikken. Oeps.

backpacker hond

9. Honden aan halen. Ik ben gek op dieren. Maakt eigenlijk niet uit wat, maar hondjes vind ik toch wel errug leuk. Zeker op reis. Ik wéét dat het niet verstandig is, maar op reis haal ik praktisch elke hond aan die er ook maar een tikkeltje aanhankelijk uit ziet. En ja, ik ben ingeënt tegen rabiës Knipogen.

10. Onderhandelen! Het heeft echt wel een paar reizen geduurd vóór ik over de schroom voor het onderhandelen en afdingen heen was. In het begin voelt het toch een beetje akward en gênant om $2 af te dingen voor een souvenirtje…Tot je beseft dat je in sommige landen gewoon serieus een oor wordt aangenaaid. Big time. Ik vind het helemaal niet erg om als toerist wat meer te betalen, maar het moet wel een beetje acceptabel blijven toch?

Dat zijn 10 van mijn persoonlijke reisgewoontes. Ik ben benieuwd welke gewoontes jij op reis hebt? Herken je er een aantal uit dit lijstje?

#persoonlijk #backpacken #reizen

8 reacties

 • Iris

  08 februari 2016 om 00:53

  die bedbugs he.... kruipen die niet gewoon in jouw lakenzak dan? Ik ga naar Indonesie over een paar maanden en ben daar echt zo bang voor, vind dat zooo goor!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Iris

   08 februari 2016 om 02:51

   Haha. Nee, als ze er zitten is het vaak in je matras. Heel goor inderdaad :-(. Maar over het algemeen kun je dat echt wel goed zien hoor. Gewoon even checken voor je er in duikt!

   Beantwoorden

 • Jessica

  08 februari 2016 om 00:56

  Haha vooral die van het geldbuideltje is zoooo herkenbaar! Leuk lijstje :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   08 februari 2016 om 02:54

   Thanks ;-). Ja, man, wat gedraag ik me dan autistisch zeg. Grappig dat je dat herkent ;-).

   Beantwoorden

  • Tomesh Jessica

   16 januari 2017 om 13:27

   Haha, of het pasje/sleuteltje van de kamer en het dan nog voor elkaar krijgen om 'm binnen te laten liggen

   Beantwoorden

 • Sabine

  08 februari 2016 om 01:02

  Nummer 1 en 4 heel herkenbaar!! :D Ik neem ook altijd gewoon een hele wc rol mee :P Zelfs als ik niet backpack haha. Hier in de auto 10 uur in Colombia is de kans op een toilet mét papier echt schaars...

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sabine

   08 februari 2016 om 02:55

   Owwww vreselijk he, geen wc papier hebben. Brrrr. Veel plezier nog daar!

   Beantwoorden

 • Suzanne

  08 februari 2016 om 06:21

  Haha, 1 t/m 4 sowieso!! Maar weet je wat ik bij toeval een keer ontdekt heb? Dat ik mijn tas echt beter op het laatste monent kan inpakken, dan vergeet ik minder. Als ik alles 2 weken van tevoren al inpak, haal ik er toch weer dingen uit die ik nog even nodig heb. Die ik vervolgens niet meer terug doe, maar waarvan ik toch echt zeker wist dat ik ze had ingepakt

  Beantwoorden

  • Reismeisje Suzanne

   08 februari 2016 om 15:15

   ;-) Heel herkenbaar inderdaad!

   Beantwoorden

 • Robert | Traveljunks

  08 februari 2016 om 08:28

  Punt 1 herken ik wel helemaal niet. De avond voor vertrek trek ik een stapeltje kleding uit mijn kast en ben klaar. Zal wel een mannending zijn, want mijn vriendin kan daar wat nerveus van worden ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert | Traveljunks

   08 februari 2016 om 15:16

   Haha, dat zal wel inderdaad. Gerben is precies zo en ook ik word daar lichtelijk nerveus van ;-).

   Beantwoorden

 • Jess

  08 februari 2016 om 10:43

  Haha, dat bier drinken..heel herkenbaar :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jess

   08 februari 2016 om 15:17

   ;-) Gezellig toch?

   Beantwoorden

 • Sandra

  08 februari 2016 om 15:34

  Haha ja herken ze bijna allemaal..behalve drinken van alcohol...doe ik niet...en im zal niet snel een vreemde hond oid aaien...maar ben wel een dierenliefhebber hoor...btje bang denk ik..en ontbijt...ja beter dan thuis maar zeker niet bunkeren..haha

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   08 februari 2016 om 15:53

   Haha, nou, ik kan er wat van bij het ontbijt ;-). Heb net ook weer een bordje eieren met spek en yoghurt met noten op ;-).

   Beantwoorden

 • Daniella

  09 februari 2016 om 11:45

  Nr 1 t/4 en 7 heeeel herkenbaar. Wat ik me steeds weer voorneem maar toch steeds niet doe, is mijn bed checken. Ik plof er gewoon in. Ik wil denk ik stiekem ook niet weten wat er in zo'n bed rond kruipt. Wat niet weet..

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.